Se Klaus Riskærs overraskende kryds

Finansmanden har før stillet op for Venstre og forsøgt sig med Alternativet, men ingen af de partier får hans stemme i dag

Klaus Riskær startede dagen med at gå ned og sætte sit kryds. (Foto: Jan Unger)
Klaus Riskær startede dagen med at gå ned og sætte sit kryds. (Foto: Jan Unger)

Klokken 11 torsdag formiddag satte Klaus Riskær Pedersen sit kryds, og det er endt et noget overraskende sted.

Stemmen er nemlig gået til Socialdemokraterne, nærmere bestemt kandidaten Peter Hummelgaard Thomsen.

- Peter Hummelgaard har jeg mødt ved flere lejligheder rundt omkring. Han er en supercool og skarp ung socialdemokrat. Det er næste generation, der kommer ind, og jeg er glad for at stemme med fremtiden i stedet for med fortiden. Så sådan er det, siger Klaus Riskær Pedersen til Ekstra Bladet, der fanger ham på telefon, mens han er i færd med at betale for bacon hos slagteren.

Han ved godt, at det er strengt forbud at fotografere og dele billedet af sin stemmeseddel med kryds på. I Danmark er afstemninger hemmelige, men der findes dog ingen straf for at overtræde reglerne.

- Hvorfor må jeg ikke tage billeder af min stemmeseddel? Hold da op. Jeg synes, vi skal skide de regler et stykke og stå ved det, vi stemmer på.

- Jeg skal bare have mit manuskript oversat til engelsk i en helvedes fart, så er jeg glad, siger en optimistisk Riskær. Foto: Linda Johansen Underholdning Riskær på røven: Jeg har sgu ikke de penge..

Og finansmanden har ikke været i tvivl om, at krydset skulle ende ved et rødt parti. Faktisk har de sidste ugers valgkamp kun bekræftet ham i, at det er det rigtige sted, at han har givet sin stemme.

- Jeg kan simpelthen ikke tåle den samtaleform, man har fået. Den tiltaleform, man har over for folk, er uanstændig og uværdig, siger han.

Han mener dog, at det efterhånden kan være et fedt, om det er rød eller blå blok, der får magten.

Du må ikke offentliggøre billeder af, hvor du sætter dit kryds, men det er ikke ulovligt at tage et billede af en stemmesedlen uden krydset. (Foto: Polfoto) Dansk politik Av - jeg satte krydset forkert

- Politikken er efterhånden temmelig ens. Så det er mere livsholdninger, man stemmer efter. Altså, hvordan man synes, man skal opføre sig, siger han og tilføjer:

- Og jeg synes ikke, man har opført sig pænt i debatten fra blå side, og derfor har det ikke været svært for mig at stemme rødt.

Klaus Riskær håber på, at få samlet nok penge ind til, han kan finansiere en oversættelse af sin bog. (Foto:Polfoto) Underholdning Riskær tigger penge på Facebook

Og så har Klaus Riskær en opfordring til folk. Nemlig at de skal stemme personligt:

- Jeg opfordrer folk, der ikke har stemt endnu til at google lidt og sætte sig ind i, hvem der er kandidater og så stemme personligt.

- Demokratiet er skruet sammen om en tanke om, at man sender folk ind, der repræsenterer en og ens lokalområde.

Debuten i Bakkens Hvile gik godt for Klaus Riskjær. Foto: Anthon Unger Danske kendte Klaus Riskær: Messerschmidt har overscoret

Klaus Riskær har ikke tidligere i den tre uger lange valgkamp ønsket at løfte sløret for, hvor hans kryds skulle sættes, og det er der en særlig grund til.

- Jeg synes, det er i orden, at jeg her på valgdagen meddeler, hvem jeg stemmer på, og stå ved det. Men en anden ting er at kaste sig ud i en valgkamp.

- Valgkampen er for dem, der stiller op. Vi andre har mulighed for at blande os og brokkes os i fire år, dem der stiller op har tre uger. Så vi skal holde vores kæft og lade dem komme med deres meninger. Så det var med respekt for processen i folkestyret, at jeg var tavs, fortæller han.

Klaus Riskær opgiver at at stille op for Kristendemokraterne. (Foto:Polfoto) Politik Riskær: Derfor stiller jeg ikke op

Riskær skal se valgkamp i aften med nogle af sine børn og et par gode venner. Derfor er han netop nu i gang med at handle ind til den store valg-middag.

- Vi starter klokken seks, og så er maden nok færdig klokken otte, griner Klaus Riskær og fortsætter:

- Og så skal vi selvfølgelig følge valget på skærmene. Det bliver en lang aften, og jeg håber, at den nuværende regering får fire år mere.

60 år i morgen - og klar til flere børn. (Arkivfoto: Linda Johansen). Underholdning Klaus Riskær: Jeg vil giftes og have flere børn