Se musikvideoen: Poul Nyrup og René Dif slår pjalterne sammen

Musikeren René Dif og den tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen lagde onsdag sidste hånd på optagelserne til deres nye musikvideo til nummeret ’Vinterbarn’

Se musikvideoen til 'Vinterbarn' herover.
Følg Danske kendte

I et lille tv-studie på Roskildevej i udkanten af Frederiksberg var der onsdag eftermiddag godt gang i optagelserne til den danske popstjerne René Difs spritnye musikvideo.

Den 49-årige rapper og musiker har skrevet en ny sang – endda på dansk – med et ganske særligt budskab.

Ny 'Barbie Girl' til Dif: Scorer 17 år yngre kvinde

Nummeret, som har fået titlen ’Vinterbarn’, er blandt andet kommet til verden på opfordring af den tidligere danske statsminister Poul Nyrup Rasmussen. I sit virke som protektor for Det Sociale Netværk og ikke mindst Headspace, som er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til sårbare unge i Danmark, har den 73-årige tidligere toppolitiker allieret sig med det livsglade og energiske Aqua-bandmedlem.

René Dif er selv et 'Vinterbarn', mener Poul Nyrup Rasmussen. Foto: Jonas Olufson
René Dif er selv et 'Vinterbarn', mener Poul Nyrup Rasmussen. Foto: Jonas Olufson
 

Formålet med det musikalske samarbejde er at sætte et større fokus på de mange unge skæbner rundt om i landet, som i dagligdagen døjer med psykiske udfordringer og har vanskeligt ved at bryde de negative tankemønstre.

Aqua mister medlem - fortsætter som trio

Efter optagelserne var kommet i kassen, fangede Ekstra Bladet de to hovedpersoner til en lille snak om det lidt besynderlige makkerskab og deres fællessang.

Verdens bedste mønsterbryder’
Dif var både beæret og benovet over at skulle agere sangskriver for det tidligere statsoverhoved. Skriveblokaden og præstationsangsten lå derfor også og lurede faretruende forude. Men da det tidligere popidol besluttede sig for at tage udgangspunkt i sin egen problemfyldte ungdom, kom der så sandelig gang i skriveprocessen.

- Det var i virkeligheden det nemmeste at gøre. Jeg ser mig selv som verdens største mønsterbryder. Jeg kommer fra 70’erne, hvor det sgu ikke var særlig nemt at være ung. Havde der været en mulighed som Headspace, hvor man kunne komme ind fra gaden og få hjælp til sine problemer, havde jeg måske haft en lettere ungdom, siger René Dif til Ekstra Bladet.

- Dengang havnede jeg hurtigt i en kriminel løbebane og levede mere uden for hjemmet, end jeg levede indenfor. Jeg kom ud af en skilsmissefamilie og har stort set klaret mig selv, lige siden jeg var 14 år. Så jeg ved udmærket, hvordan det er, siger han.

Det umage par i studiet på Roskildevej. Foto: Jonas Olufson
Det umage par i studiet på Roskildevej. Foto: Jonas Olufson
 

Poul Nyrup nikker anerkendende, mens han lytter til sin musikalske makkers refleksioner over barndommens prøvelser.

De kendtes ungdomsbilleder: Kan du se, hvem det er?

I mange år har han selv været en dedikeret frontmand i Det Sociale Netværk og arbejdet hårdt for at sikre en bedre støtte og vilkår til psykisk sårbare.

- René er selv indbegrebet af et ’Vinterbarn’, og dem er der ret mange af i Danmark. Mange tusind unge lever i den her gråzone, hvor de ikke er dårlige nok til at søge behandling og heller ikke vil ind i det kommunale system, men altså heller ikke er på toppen til at kunne gennemføre en uddannelse eller få et job. Det er præcis samme sted i livet, som René har været, og derfor taler han også af erfaring, siger Poul Nyrup Rasmussen, der håber at sangen kan være med til at inspirere andre unge til at bryde ud af den onde cirkel.

Et stærkt budskab
Det er derfor ikke et rent tilfælde, at den engagerede protektor onsdag mimede med på Difs nyeste track foran et rullende kamera. Mønsterbryderens rammende tekst og personlige historie samt de store musikalske bedrifter med Aqua i 90’erne gjorde det nemlig til et nem beslutning.

- Jeg havde da hørt om René før, og jeg kan da smadder godt lide hans musik, siger Poul Nyrup med et smil.

- Men læg mærke til hans ord: ’Til dig mit vinterbarn – vær dig selv. Og det er helt okay! Jeg har stået, hvor du står, og jeg har været, hvor du var, men jeg valgte livet!’.

- Jeg må sige, at teksten til ’Vinterbarn’ rammer helt ind til de mange tusinder af unge mennesker derude, som simpelthen ikke har kunnet komme sig over et nederlag eller en nedtur. Men det kom René i den grad, skal jeg love for – og for fuld udblæsning endda.

- Som Ole Lund Kirkegård sagde: ’Husk nu, der er mindst én ting, hver eneste ungt menneske er god til. Det gælder bare om at finde ud af, hvad det er!’.

- Alle kan være en mønsterbryder. Og det er et stærkt budskab, siger Poul Nyrup Rasmussen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller