Annonce:
Annonce:

Se og Hør-sagen endelig berammet

Hovedpersonerne må dog vente til slutningen af næste år

Skandalen eksploderede i april sidste år, da en bog beskrev Se og Hørs samarbejde med den såkaldte tys tys-kilde. (Foto:Polfoto)
Skandalen eksploderede i april sidste år, da en bog beskrev Se og Hørs samarbejde med den såkaldte tys tys-kilde. (Foto:Polfoto)
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Hvis de havde håbet på en hurtig afslutning, kan Henrik Qvortrup, Kim Henningsen og Kasper Kopping godt tro om igen.

For godt nok har anklagemyndigheden berammet datoerne for en eventuel retssag i forbindelse med Se og Hør-skandalen, men de tre hovedpersoner må vente lang tid, før de kan lægge det kapitel af deres liv bag sig.

I går fik de forskellige forsvarsadvokater brev om, at sagen nu er berammet til at gå i gang den 9. september næste år. I alt 20 retsdage er afsat til sagen, der skal afgøre, om de handlede ulovligt, da de benyttede sig af den såkaldte tys tys-kilde, der kunne overvåge kendte danskeres kreditkorttransaktioner.

Sidste retsdag er sat til 24. november, erfarer Ekstra Bladet.

Presser Se og Hør-sigtede: Tilstå og drop regningen

Til den tid vil der være gået to et halvt år, fra skandalen eksploderede i april sidste år.

Annonce:

Den lange ventetid forarger tidligere chefredaktør Kim Henningsen, der er en af de sigtede i sagen.

Tidligere Se og Hør chefredaktør: Jeg fortryder kun en ting

- Selv tager jeg det stille og roligt, men for de menige medarbejdere er det en helt urimelig ventetid. Deres liv har stået standby, fordi Aller (der udgiver Se og Hør, red.) fyrede dem, uden at der var rejst tiltale. Alle kan jo blive sigtet eller anholdt, siger Kim Henningsen til Ekstra Bladet.

Han understreger, at ingen endnu er tiltalt og at det derfor ikke er fuldstændig sikkert, at det ender med en retssag.

- Men anklagemyndigheden har reserveret retten i de dage.

Selv er han i et limbo i sit liv, fordi sagen forhindrer ham i at komme videre med sit liv.

Annonce:

- Mit liv har været præget af depressionen, men nu leder jeg efter noget at lave og det er ikke alle, der klapper i hænderne, når de modtager en ansøgning fra mig. Men jeg skal søge to stillinger om ugen, så det gør jeg, mens de er ved at finde ud af, om jeg er berettiget til dagpenge, siger Kim Henningsen.

Se og Hør-skandalen: Ugebladschef blandt nye sigtede

- Tror du, du bliver frikendt?

- Det kan jeg da have forhåbning om. Men det overlader jeg trygt til retssystemet, som jeg stadig har tillid til, siger Kim Henningsen.

Ekstra Bladet har været i forbindelse med Henrik Qvortrup, men han er knap så meddelsom som Henningsen, der efterfulgte ham i redaktørstolen og overtog den hemmelige kilde i den forbindelse.

- Jeg har ingen kommentarer, siger Henrik Qvortrup til Ekstra Bladet.

Se og Hør-skandale på vej i retten

Hvis retssagen bliver ført ud i livet, vil der være ni år efter, han havde det famøse møde med tys tys-kilden, hvor samarbejdet ifølge Kasper Koppings nye bog blev sat på skinner.

Ekstra Bladet ville gerne have hørt Kasper Kopping, der var den menige journalist, der var tovholder i relation til tys tys-kilden, men han vendte ikke tilbage.

Annonce:

Kasper Kopping fik en aftrædelsesordning med udgiveren Aller.

 

Her er de sigtede i Se og Hør-sagen

– Den tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, som startede det hele. Anklagerne baserer sig på oplysninger i hans roman ’Livet, det forbandede’, men er siden underbygget fra forskellige sider.

– Tys-tys kilden - en medarbejder hos IBM, der fik penge fra Se og Hør for at levere oplysninger om kendtes kreditkorttransaktioner. Medarbejderen havde adgang til oplysningerne via arbejdsopgaver hos det daværende PBS, nu Nets, som blandt andet står for dankortet.

– Tidligere chefredaktør for Se og Hør Henrik Qvortrup samt hans efterfølger Kim Henningsen. De to er blandt andet sigtet for uberettiget at skaffe sig adgang til andres dataoplysninger og for at betale bestikkelsespenge til personer, som varetager andres formueanliggender.

– Per Ingdal, der trak sig som udgiverdirektør i Aller Media i kølvandet på sagen, var konstitueret chefredaktør for Se og Hør i en kort del af den periode, hvor de ulovlige metoder blev anvendt.

– Journalist Kasper Kopping var sammen med Ken B. Rasmussen den journalist på ugebladet, som var i daglig kontakt med tys-tys-kilden.

– Aller Media A/S er som virksomhed sigtet som ’juridisk person’ i sagen. Allers administrerende direktør, Pål Thore Krosby, er ikke selv sigtet. Mediehuset er sigtet for medvirken til overtrædelse af straffeloven og markedsføringsloven.

– En medarbejder hos SAS. Personen gav ifølge politiet flere gange oplysninger til Se og Hør om kendtes flyrejser - herunder prins Joachim og prinsesse Maries bryllupsrejse.

– Dertil kommer flere tidligere ansatte - herunder en nuværende journalist på Se og Hør samt en chef for et af Aller-koncernens andre ugeblade.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: