Se og Hør-sagen - Regnskab afslører kendissers millionkrav

En note i Aller Medias netop offentliggjorte regnskab afslører beløbet, som 19 kendisser kræver i erstatning i den såkaldte tys tys-sag

Da sagen i 2016 var for retten i Glostrup blev Aller Media idømt en bøde på 10 millioner kroner, som de accepterede. Se dommen blive afsagt her

Sidste år sendte 19 danske kendisser - blandt andre Casper Christensen, Mads Mikkelsen, Line Baun Danielsen og Janni Spies - en stævning afsted til Aller Media på grund af den ulovlige Dankort-overvågning, der med hjælp fra den såkaldte tys tys-kilde var foregået i årene fra 2008 til 2012.

I en note i det netop fremlagte regnskab fra Aller Media fremgår det, at mediekoncernen har modtaget et krav på seks millioner kroner.

Notatet lyder i sin helhed:

'I forlængelse af Se og Hør sagen har en række kendte personligheder stævnet Aller Media A/S m.fl. for uretmæssigt at bringe privatlivsnyheder og reportager i ugeblade i årende 2008 - 2012. Selskabet afviser stævningens krav, som anses for uberettiget og i øvrigt anses for forældet. Det opgjorte krav udgør samlet set 6,0 mio. kr.'

Det samlede erstatningskrav fra de 19 kendte er på 4.750.000. Hvad det resterende beløb op til de seks millioner dækker over, vides ikke.

Da sagen i 2016 var for retten i Glostrup blev Aller Media idømt en bøde på 10 millioner kroner, som de accepterede.

Line Baun Danielsen, Casper Christensen. Jannie Spies og Saszeline Sørensen er med i den gruppe af kendte, der har sagsøgt Aller Media. Foto: Jonas Olufson, Tariq Mikkel Khan og Mogens Flindt
Line Baun Danielsen, Casper Christensen. Jannie Spies og Saszeline Sørensen er med i den gruppe af kendte, der har sagsøgt Aller Media. Foto: Jonas Olufson, Tariq Mikkel Khan og Mogens Flindt

Omfattende sag
Efterfølgende gik en gruppe på 19 kendisser sammen om at stævne Aller Media for at få økonomisk kompensation for den ulovlige overvågning, de er blevet udsat for.

Gruppens advokat Brian Werner Larsen oplyser til Ekstra Bladet, at man med lidt held regner med at få sagen afgjort i år, men at det på grund af omfattende papirarbejde er umuligt at sige, præcis hvornår der falder afgørelse.

- Der er et stykke vej endnu. Det kommer til at tage noget tid. Der er mange sagsøgere og mange advokater på den anden side, som jeg skal kæmpe med, og som ikke mener, at der er nogen, der har gjort noget galt, til trods for at alle, der er blevet sagsøgt, har fået fængselsstraffe. Men med lidt optimisme kan man da håbe på en afgørelse inden årets udgang, siger advokat Brian Werner Larsen.

250.000 til hver
Hvordan skal pengene fordeles, hvis I vinder sagen?

- Vi har stævnet for 250.000 kroner pr. person. Vi har valgt at skære alle over en kam og sagt, at 'er man krænket, så er man krænket'. Nogle har selvfølgelig været mere jagede end andre, men vi har valgt at sagsøge for det samme beløb for alle krænkede, uagtet det varierer, hvor meget dokumentation vi har for hver især.

Hvad forventer du i forhold til udfaldet?

- Det er naturligvis min forventning, at de hver især får en godtgørelse, men der er ikke nogen præcedens i forhold til det her. Kigger man på den britiske sag fra 'News of the World', blev de krænkede tildelt godtgørelser på mellem cirka 160.000 og 800.000 kroner. Det er selvfølgelig ikke direkte sammenligneligt, men det er nok det, der kommer tættest på. Og det er min klare opfattelse, at det bør koste noget.

Alt for højt beløb
Den opfattelse deles naturligvis ikke af Aller Medias advokat Martin Dahl Pedersen.

- Der er rigtigt nok reserveret et beløb i regnskabet baseret på de krav, der samlet set er rejst. Men det er krav, som vi mener er uberettigede. Og selv i den hypotetiske situation, at de skulle få medhold, så er det efter vores opfattelse et alt for højt beløb i forhold til praksis, siger Martin Dahl Pedersen til Ekstra Bladet.