Se verdensstjerne i moderkage-kjolens lillesøster

Sangerinden Sia var i dansk design under 'The Voice'-finalen i USA

Nicholas Nybro er manden bag disse to spektakulære kjoler. (Foto: privat/Tariq Mikkel Khan)
Nicholas Nybro er manden bag disse to spektakulære kjoler. (Foto: privat/Tariq Mikkel Khan)

Designeren Nicholas Nybro fik for alvor gjort opmærksom på sig i den brede offentlighed, da han i marts måned klædte skuespillerinden Ghita Nørby på til det såkaldte kunstnerbal hos dronningen.

Ghita Nørby og hendes samlever Svenn Skipper vakte rimelig opsigt, da de ankom til hofballet. Foto: Tariq Mikkel Khan Underholdning Ghita-kjolen stjal lyset: Moderkagen

Her mødte Nørby op i en voluminøs rød sag, der fik mange kælenavne – blandt andet moderkage-kjolen.

 

Ghita Nørby tog al opmærksomheden foran alle de unge og letpåklædte kvinder på slottet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Ghita Nørby tog al opmærksomheden foran alle de unge og letpåklædte kvinder på slottet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Nu har Nicholas Nybros design fået international opmærksomhed, efter sangerinden Sia ved finalen i talentshowet 'The Voice' bar en af hans kreationer.

Moderkage-kjolens lillesøster er lavet af bast, og er fra en kollektion, der er lavet som en hyldest til den danske sensommer og høst, fortæller Nicholas Nybro, da Ekstra Bladet fanger ham på telefon i Los Angeles.

- Den er lavet af bast, for hø er simpelthen umuligt at arbejde i, siger den danske designer, der har været i L.A. i tre måneder for at prøve at prøve lykken i USA.

Hvordan, danskerens kreation havnede på Sia og i fjernsynet foran millioner af mennesker, er lidt af en tilfældighed.

- Jeg har blandt andet været med til at lave en udstilling med et stort møbelhus under mit ophold herover. Den roste Sias koreograf, som jeg kender en lille smule. Så jeg sagde til ham, at han da kunne lade et ord falde til sangerinden, og det gjorde han, fortæller danskeren.

Efter bare en halv time, blev Nicholas Nybro ringet op af Sias stylist. Hun ville gerne have den kjole. Den danske designer tilbød at komme forbi med den, men det blev pure afvist.

- Så sagde jeg, at den kjole ikke kom uden mig, smågriner han.

Og sådan blev det.

- Jeg tror ikke rigtigt, at jeg havde forstået, hvordan det der med stylister virker i USA. Det er nemlig ret anderledes i forhold til i Danmark. Herhjemme stoler artisten på stylisten, der så vælger tre eller fire outfits. I USA har en stor stjerne ofte flere stylister omkring sig, og i det her tilfælde, havde Sia omkring 70 kjoler at vælge imellem. Jeg kan godt se, at hun ikke kan have alle 70 designere plus sine stylister til at rende og blande sig, Men det kom jeg altså til, siger han tilfreds.

Ghita Nørby i sin gallarobe og Szhirley i sin lilla kjole - begge designet af Nicholas Nybro. (Foto: Tariq Mikkel Khan og Jakob Jørgensen). Danske kendte Szhirley til awardshow i Ghita-kopi

Da Sia valgte Nicholas Nybros kjole, var det lidt som at vinde i Lotto, for danskeren.

- Lige op til ganske kort tid før showet, vidste jeg stadig ikke, om hun faktisk ville vælge et andet outfit, fortæller den danske designer, der har sendt adskillige kjoler til blandt andre Lady Gaga. Desværre har han aldrig set hende i en af dem.

Se Sias optræden her.

- Det var så fedt, at Sia snuppede min kjole. Det er ubetalelig reklame for mig, siger han.

- Hvad tror du, at sådan en eksponering, kommer til at betyde for dig?

- Det er svært at svare på. Ikke noget måske. I hvert fald var det et stort skulderklap, og så har jeg fået en god kontakt til Sia.

- Og kjolen. Fik eller købte hun den af dig?

- Den fik hun sgu kun lov til at låne. Den var tilbage hos mig efter tre timer, siger Nicholas Nybro om sit design, der kan erhverves for 45.000 danske kroner.

Det er første og sidste gang, vi får Ghita Nørby at se i den festlige kjole. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte Ghita om kjolen: Jeg skal aldrig have den på igen