Sidse Babett: Ny stor succes i tv-serien 'Westworld'

Sidse Babett blev kendt i hele Danmark for sin rolle som Birgitte Nyborg i tv-serien 'Borgen' - nu bliver hun kendt i hele verden for sin rolle i tv-serien 'Westworld'

Sidse Babett ses her i rollen som direktør Theresa Cullen i en scene fra den store tv-serie 'Westworld'. (Foto: HBO Nordic)
Sidse Babett ses her i rollen som direktør Theresa Cullen i en scene fra den store tv-serie 'Westworld'. (Foto: HBO Nordic)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

'Vågn op, tag cowboystøvlerne på, puds seksløberen, kys dine kæreste farvel, og tag toget til Westworld, hvor alt er muligt. Medmindre du altså er en af byens permanente indbyggere. Androiderne (robotterne). De bliver hånet, voldtaget og skudt, som de menneskelige gæster lyster. Ind på værkstedet, bliv lappet sammen, og bliv nulstillet. Og så er de klar til at gøre det hele igen næste dag. No harm, no foul, ikke sandt? Men hvad nu, hvis robotterne udvikler minder, følelser, personlighed?

Således skriver Soundvenue i sin femstjernede anmeldelse af HBO-serien Westworld, der netop har haft premiere på HBO Nordic.

Og så er det ovenikøbet danske Sidse Babett Knudsen, der i rollen som chef og direktør Theresa Cullen, har ansvaret for, at robotterne fungerer på tilfredsstillende vis, så der ikke opstår kaos i underholdnings-parkens kunstige og konstruerede verden.

Sidse Babett vandt fornem filmpris i Frankrig

James Marsden og Evan Rachel Wood ses her som et par, der fatter kærlighed for hinanden i tv-serien 'Westworld'. (Foto: HBO Nordic)
James Marsden og Evan Rachel Wood ses her som et par, der fatter kærlighed for hinanden i tv-serien 'Westworld'. (Foto: HBO Nordic)
 

Westworld hitter helt vildt
Det længe ventede sci-fi-drama, der er blevet beskrevet som HBO's nye forsøg på at matche deres gigant-succes med 'Game of Thrones', har allerede ifølge filmbladet Variety braget igennem i USA, hvor mere end 3,3 millioner amerikanere på kabel-tv fulgte tv-serien søndag aften. Det er hermed den bedste debut for en tv-serie fra HBO siden 'True Detective' i 2014, der også blev set af 3,3 millioner.

'Westworld' er skabt af ægteparret Lisa Joy og Jonathan Nolan og har prominente navne som Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood og selvfølgelig danske Sidse Babett Knudsen på rollelisten. Tv-serien er baseret på Michael Crichtons kultfilm fra 1973 af samme navn. Serien udforsker spørgsmålet om kunstig intelligens og foregår i forlystelsesparken Westworld, hvor velhavere kan slå sig løs blandt mennesker af kød og blod og kunstigt skabte mennesker.

Jonathan Nolan har blandt andet udtalt om serien:

- Med udgangspunkt i det utroligt stemningsfulde koncept i den oprindelige film ønskede vi at stille spørgsmålet: Hvis du kunne få lov at kaste dig ud i en fantasi, hvor du kunne gøre, hvad du ville - ville du så opdage ting om dig selv, du ikke ønskede at vide?"

Nolans medskaber af serien, Lisa Joy Nolan, tilføjer:

- Vi ønskede også at undersøge, hvad det betyder at være menneske igennem øjnene på de såkaldte værter (hosts) - de livagtige skabninger med kunstig intelligens, der er de vigtigste attraktioner i parken. Serien udforsker spørgsmålet om bevidsthed - velsignelsen og byrden af det – hvilket smukt portrætteres af vores bemærkelsesværdige cast.

Sidse Babett får rolle i ny HBO-serie

Ed Harris er eminent i rollen som 'The Man in Black'. (Foto: HBO Nordic)
Ed Harris er eminent i rollen som 'The Man in Black'. (Foto: HBO Nordic)
 

Flotte ord til Westworld
Berlingske Tidende giver fire stjerner til Westworld og skriver:

- Et andet plus er, at temaerne er vendt på hovedet i forhold til den forholdsvis simple spillefilm fra 1973.

- I stedet for en kortsluttet robot er det nu parkens menneskelige gæster og bagmænd, der er de virkelige bad guys. Gæsterne kommer for at gennemspille små scenarier, hvor de pløkker hul i de naturtro robotter eller dyrker sex med dem på det lokale bordel. Enkelte gæster udnytter muligheden i 'ferieparadiset' til at voldtage og mishandle androiderne, skriver Berlingske Tidende.

På Facebook er der også danske filmfolk, der har fået øje på 'Westworld' og Sidse Babett Knudsens præstation. Manuskriptforfatteren Søren Frellesen skriver blandt andet:

- Jonathan Nolan og HBO's komisk længe ventede reboot af Michael Crichtons western/science fiction-klassiker fra 1973 er sateme ikke lige den typiske pilot. Vanvittigt raffineret og poetisk og uhyggelig og må have kostet en milliard. Sidste Babett Knudsen følger suverænt med så store kanoner som Anthony Hopkins og Jeffrey Wright i rollen som en af Westworlds chefer. Det ligner endnu et pletskud fra HBO. Lyd og musik er i en klasse for sig.

Sidse Babett Knudsen er en af de mest prominente skuespillerinder i Danmark og er blandt andet kendt for 'Let's Get Lost', 'Den Eneste Ene' og 'Efter Brylluppet'. Det store internationale gennembrud kom med DR-serien 'Borgen', hvorefter hun blandt andet har medvirket i de internationale film 'Hermelinen' og 'The Duke of Burgundy' og snart er aktuel i den nye Tom Hanks-film, 'Inferno'.

TV: Se Sidse Babett som lesbisk dominatrix

Sidse Babett udstråler her i en scene fra Westworld, at hun er direktøren for det hele. (Foto: HBO Nordic)
Sidse Babett udstråler her i en scene fra Westworld, at hun er direktøren for det hele. (Foto: HBO Nordic)
 

Sidse Babett poserer her for Ekstra Bladets fotograf. (Foto: Anthon Unger)
Sidse Babett poserer her for Ekstra Bladets fotograf. (Foto: Anthon Unger)
 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind