Silas Holst: George Michael hjalp mig med at springe ud

Danseren og musicalstjernen mødte moren til sin datter, mens 'Wake me up' lød i højtaleren

Man tænker ikke over det, man har, før man mister det, mener Silas Holst. Foto: Linda Johansen
Man tænker ikke over det, man har, før man mister det, mener Silas Holst. Foto: Linda Johansen

- Det er forfærdeligt, at han er død - af mange grunde, men bl.a. fordi han er soundtracket til hele min opvækst og ungdom. Og det var til hans musik, jeg drønede rundt og prøvede at finde ud af, om jeg var til drenge eller piger, fortæller danseren og musicalstjernen, Silas Holst.

Se de sidste billeder af George Michael

Han tilføjer, at han i de år, hvor han dansede rundt på Pan Club følte sig svøbt ind i en tryghedsdyne, når der blev spillet George Michael.


George Michael blev en rollemodel for mange homoseksuelle - her er han med sin kæreste, Kenny Goss. Foto:  Stella Pictures

- Det var noget med, at han også var homo, og så tænkte jeg: 'Herregud, hvor farligt kan det være. Det skal nok gå, når jeg springer ud. George Michael har klaret det'.

Morten Resen: 'Jeg ville vide om George Michael var lykkelig'

Silas er egentlig overrasket over, hvor berørt han er blevet over Michaels død, men han er kommet frem til, at det må skyldes, at han spejlede sig i popstjernen, mens han selv var ii tvivl.

- Og så mødte jeg jo Louise (Mahnkopf), som Johannes og jeg har vores datter med, og som vi venter en lille søn med, til tonerne af 'Wake Me Up Before I Go Go'. Derfor er den sang lig med vores sang, og når vi er ude styrter vi på dansegulvet, så snart den bliver spillet. Det er så fedt.

Silas Holst konstaterer, at man sjældent tænker over, hvad man har, før man mister det, og den tanke er han nok ikke ene om efter George Michaels død.

George Michaels liv i billeder