Silas Holst: Jeg skal til Maggies første afdansningsbal

Bedstemors danseskole holder afslutning i Herlev Hallen lørdag

Det bliver så fint med det afdansningsbal, griner Silas Holst. Foto: Tariq Mikkel Khan
Det bliver så fint med det afdansningsbal, griner Silas Holst. Foto: Tariq Mikkel Khan

Lørdag er en helt særlig dag for hele Danmarks dansedarling, Silas Holst.

Maggie My, der er et år og ni måneder, og som er datter af Silas samt Johannes Nymark og Louise Mahnkopf, går til dans på farmors danseskole i Brønshøj, og lørdagen byder på den unge dames første afdansningsbal, der løber af stablen i Herlev Hallen.

De stolte fædre til en debutterende 'dancing queen', Johannes Nymark og Silas Holst. Foto: Tariq Mikkel Khan
De stolte fædre til en debutterende 'dancing queen', Johannes Nymark og Silas Holst. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

- Hun er vild med dans, og det er altså ikke noget, jeg skal blande mig i. Det er noget, hun har med farmor. Farmor er Gud - ja det er alle hendes bedsteforældre, men lige der til dansen er det farmor. Når vi ankommer til danseskolen vinker hun farvel og går. Og hvis jeg forsøger at følge med ind i danselokalet, følger hun mig hen til døren og lukker den bag mig. Hun viser os tydeligt, at det er en sag imellem hende og farmor, griner Silas.

Der skal være 'stil på drengen', når Silas Holst og resten af bandet får på scenen som 'Bjørn og ski' vær' me'et'. Foto: Jan Unger Danske kendte Silas med band på Damhuskroen

Silas, som allerede på mandag skal i gang med 14 dagens intensiv træning forud for repremieren på 'Dirty Dancing' i Operaen, glæder sig sindssygt til at se sin datter på dansegulvet.

TV Silas og regnbuefamilien får resultatet af graviditetstesten

- Hånden på hjertet er det måske ikke så meget dans i gængs forstand. Det er mere noget med at gå lidt rundt og hoppe til musikken, men Maggie My elsker det, og derfor er det sjovt.

Regnbuefamilien får en bevæget lørdag i Herlev Hallen. Foto: Mogens Flindt
Regnbuefamilien får en bevæget lørdag i Herlev Hallen. Foto: Mogens Flindt
 

Silas var også selv helt lille, da han begyndte med dansen, og hans mødre, Lene Holst og Lene Løvendahl, har fulgt ham troligt igennem årene. Lene Holst har aldrig forsømt en aften, når Silas har deltaget i 'Vild med dans'. Men det behøver mødrene ikke at sætte tid af til i kommende 'Vild med dans'-sæson, for her vil Silas ikke være at finde.

Silas Holst har inden for de seneste 14 dage været med til at formidle syv hundeadoptioner til Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan Event & Kultur Jeg ville eje millioner: Dansedarlingen Silas kæmper for tyrkiske gadehunde

Efter 'Dirty Dancing' skal han nemlig medvirke i musicalen 'Anythings Goes' på Det ny Teater, og det levner ingen plads til TV2-showet.

- Det er så skønt, at Maggie er blevet så stor. Hun siger så mange sjove ting. Især har hun en forkærlighed for ordet 'støvsuger' - uvist af hvilken grund. Hun er en skøn unge, som vi nyder rigtig meget, og selvfølgelig er hun forkælet. Men vi prøver at sætte nogle grænser for, hvor vild forkælelsen bliver for ikke at gøre hende en bjørnetjeneste. Overforkælede børn kan være utålelige, og hun skal heller ikke tro, at alt, hvad hun ønsker, bare gror på træerne. Når det en gang bliver aktuelt, skal hun lære at arbejde for sine lommepenge. Sådan er vi andre opdraget, og det, føler vi, er måden at gøre det på, forklarer Silas Holst.

Johanne Nymark og Silas Holst ser frem til at blive kolleger på 'Hairspray'. Foto: Tariq Mikkel Khan Event & Kultur Johannes og Silas: Vi tog jalousi-diskussionerne i begyndelsen af forholdet