Simon Emil er blevet far for anden gang

Stifteren af partiet Fremad har sammen med sin hustru fået en datter, som får navnet Thit

Simon Emil Ammitzbøll-Bille er tirsdag blevet far til datteren Thit, fortæller han på Facebook. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Emil Ammitzbøll-Bille er tirsdag blevet far til datteren Thit, fortæller han på Facebook. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Folketingspolitikeren Simon Emil Ammitzbøll-Bille er tirsdag blevet far for anden gang.

Det skriver han på Facebook.

- I dag er Lili blevet storesøster til Thit. Så nu er vi en familie på fire. Alle har det godt, skriver han efterfulgt af en smiley med et hjerte.

42-årige Simon Emil Ammitzbøll-Bille meddelte i oktober sidste år, at han og hans hustru, Kristine Rishøj Ammitzbøll-Bille, skulle være forældre for anden gang.

Parret blev gift i 2017.

Tidligere minister skal være far igen

Efter udmeldingen om graviditeten fulgte en turbulent tid, hvor Simon Emil Ammitzbøll-Bille senere i oktober sidste år først forlod Liberal Alliance og dernæst i november stiftede partiet Fremad.

Det gjorde han sammen med den tidligere Liberal Alliance-kollega Christina Egelund.

Partiet arbejder i øjeblikket på at samle underskrifter nok til at kunne stille op til næste folketingsvalg, der senest skal afholdes i juni 2023.

I januar meddelte Simon Emil Ammitzbøll-Bille, at han var blevet opereret for testikelkræft.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille ramt af kræft

I februar kunne han fortælle, at lægerne havde erklæret ham kræftfri.

- Jeg har været på Rigshospitalet i dag, og jeg er allerede fri for kræft. Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glad og lettet jeg er, skrev han dengang på Facebook.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har tidligere været gift. Han blev enkemand i en alder af 38 år, da hans ægtefælle Henning Olsen døde i 2016. Men siden fandt han kærligheden igen.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille var økonomi- og indenrigsminister i VLAK-regeringen fra 2016 til 2019.

Han har også siddet i Folketinget for Radikale Venstre. Efter en periode som løsgænger stiftede han i januar 2009 partiet Borgerligt Centrum, inden han senere samme år sluttede sig til Liberal Alliance.

Simon Emil Ammitzbøl-Bille meldt kræftfri