Skal have 700.000 fra tidligere ansat

Det er i byretten blevet bestemt, at Remee Jackman tidligere rådgiver Chirstian Hoeck skal betale 700.000 kroner til musikeren

Remee Jackman har vundet en sag i byretten mod sin tidligere ansatte Christian Hoeck. Foto: Linda Johansen
Remee Jackman har vundet en sag i byretten mod sin tidligere ansatte Christian Hoeck. Foto: Linda Johansen
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den tidligere 'X Factor'-dommer Remee Jackman har vundet en stor sejr i byretten.

Hans tidligere rådgiver og personlige assistent Christian Hoeck er blevet dømt til at betale 700.000 kroner tilbage til musikproduceren, efter han i 2013 fyrede og politianmeldte Christian Hoeck for underslæb for tre millioner kroner.

Politiet valgte dog aldrig at tage sagen op, og det fik det Remee til at gå i retten i en civil retssag med et krav om, at Christian Hoeck betalte halvanden million kroner tilbage.

I byretten blev det bestemt, at Christian Hoeck skulle betale 700.000 kroner tilbage til Remee Jackman.

Pengene tilegnede han sig ved ikke at indbetale Remees skat løbende. I stedet valgte Christian Hoeck at bruge dem på en ekstravagant livsstil på kasinoer og natklubber, og det medførte, at Remee stod tilbage med en kæmpe gæld til Skat.

Rystet Remee: - Jeg kunne ikke længere trække vejret

Taknemmelig for rettens ord
Til Ekstra Bladet fortæller Remee, at han er glad for, at der endelig er kommet en afklaring på sagen efter syv år, hvor han har håbet på at opnå retfærdighed.

- Jeg er taknemmelig for, at der endelig har været en grundig gennemgang af de hændelse, der har trukket så dybe spor i mit liv, og at jeg i første omgang har fået rettens ord for, hvad der er sket.

Samtidig lægger han stor vægt på, at dommen ikke gør skaden god igen.

Remee var nemlig nødt til at tage et lån i Basisbank, som er ejet Christian Hoecks far, Jens Hoeck, for at tilbagebetale gælden til Skat. Renterne gjorde, at han gennem syv år har kæmpet for at betale lånet til Basisbank tilbage, og det har taget hårdt på den 46-årige musiker.

- Ingen dom kan måle sig med de skader, det har forvoldt både personligt og økonomisk, men det er en ny begyndelse. Sagen er dog anket til landsretten, formodentligt for at få hele kravet forældet, fortæller han og afslutter med en opfordring til alle:

- Vi skal behandle hinanden ordenligt.

Har svært ved at slippe 'X Factor': - Jeg er ved at rive hovedet af mig selv

Afviser at have gjort noget forkert
Christian Hoeck har valgt at anke dommen til landsretten.

Til Berlingske fortæller han, at han synes, dommen er urimelig, da han afviser at have gjort noget galt.

Ifølge ham havde han nemlig aftalt at modtage noget af lønnen i naturalier, mens han samtidig fortæller, at der er nogle bilag, der ikke blev præsenteret i byretten.

Derfor føler han sig også tryg ved at anke sagen til landsretten, da han heller aldrig har været sigtet eller tiltalt.

- Hvis jeg skal betale beløbet (700.000 kroner, red.), så vil det svare til, at jeg har været negativt lønnet. Det vil sige, at jeg har betalt for at arbejde der, og det mener vi jo selvfølgelig er mærkeligt, siger Christian Hoeck.

Christian Hoeck til Ekstra Bladet

I en mail til Ekstra Bladet har Christian Hoeck kommenteret sagen således:

'Vi har noteret os byrettens dom, men vi er ikke enige i den ca. 1/3 (ca. 590.000 kroner, red.) af kravet, de har pålagt betaling på. Vi lægger vægt på, at der er dokumenter og formelle indsigelser, som ikke indgik i byrettens dokumenter. Der er flere tusinde bilag, og vi har tilført yderligere bilag i sagen til landsretten, som vi er fortrøstningsfulde med, vil kunne give et andet udfald.'

'Udover det så har jeg ikke så meget at sige. Jeg synes, man skal passe på med at udråbe nogle som vindere eller tabere. Byrettens dom blev formuleret således: At hver af parter har for en del vundet sagen. Om Remee så har vundet 1/3 eller tabt 2/3, eller jeg har vundet 2/3 og tabt 1/3, er jo en subjektiv vurdering, og derfor vil jeg være ekstra forsigtig med at udtale mig mere detaljeret om byrettens dom, da sagen er anket, og det ville være forkert og for tidligt at påråbe sig vinder eller taber, da sagen ikke er afgjort ved landsrettens endnu. Udover det synes jeg, man skal passe på med at føre retssag i medierne, da det hører til i retssalene.'

Skulle du have glemt hvordan det hele startede for Remee, kan du her gense hans vej til toppen.

Lagde du mærke til det? Græd i kulissen

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind