Annonce:
Annonce:

Skal i fængsel: Amalies eks dømt i gigantisk svindelsag

Mikkel Skelskov har fået to og et halvt års fængsel for sin rolle i en af danmarkshistoriens største sager om hæleri og hvidvask

Se domsafsigelsen af Amalies eks her.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Torsdag eftermiddag faldt der dom i en af danmarkshistoriens største sager om hæleri og hvidvask, der har fået navnet 'Operation Greed'. Her afsagde Københavns Byret dom over de 17 mænd, der stod tiltalt i sagen.

En af de 17 mænd er Mikkel Skelskov, der i offentligheden er kendt som ekskæreste og far til Amalie Szigethys to børn. Ham har danskerne blandt andet set i realityprogrammet 'Amalies baby', hvor han blev præsenteret som succesfuld iværksætter - men virkeligheden viste han sig at være noget andet.

Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov var kærester i et år, da hun blev gravid med datteren Josephine. De to har siden fødslen af datteren kæmpet om samværsretten. Foto: TV3
Amalie Szigethy og Mikkel Skelskov var kærester i et år, da hun blev gravid med datteren Josephine. De to har siden fødslen af datteren kæmpet om samværsretten. Foto: TV3
 

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet hans rolle i konkursen af natklubben Gold, der endte med at give ham to års konkurskarantæne, men torsdag eftermiddag faldt hammeren noget hårdere i Københavns Byret.

Mikkel Skelskov blev idømt to og et halvt års fængsel for sin rolle i sagen. Det skriver TV 2.

Annonce:

Sagens hovedtiltalte, Naveed Anwar, fik den strengeste straf. Han skal syv år i fængsel og får desuden en tillægsbøde på 175 millioner kroner.

Blot én af de 17 mænd blev ifølge TV 2 frikendt, mens en anden slap med 40 dages fængsel. Resten af de tiltalte blev straffet med mellem to og et halvt og syv års fængsel.

Sagen mod Mikkel Skelskov

Mikkel Skelskov er tiltalt for hæleri af grov beskaffenhed.

Af anklageskriftet fremgår det, at Mikkel Skelskov var ejer af og direktør for vekselkontoret Cash Me ApS. I perioden 1. januar 2015 til 1. oktober 2015 har Cash Me ApS ifølge anklageskriftet fået 9.423.041 kroner ind på sin konto i Arbejdernes Landsbank. De penge blev af flere omgange overført til to forskellige vekselkontorer med henblik på veksling og efterfølgende udbetaling, selvom Mikkel Skelskov vidste eller bestemt formodede, at pengene stammede fra ulovlige handlinger.

Ligeledes er han tiltalt i tre forhold om brud på hvidvaskloven.

Ekstra Bladet har netop været i kontakt med Mikkel Skelskovs advokat, Ole Schmidt. Han oplyser i en sms, at de endnu ikke har taget stilling til, hvordan de forholder sig til dommen.

Derudover har de for nærværende ingen yderligere kommentarer har til sagen, oplyser advokaten.

Forud for dagens dom sagde advokaten til Ekstra Bladet, at Mikkel Skelskov nægtede sig skyldig og krævede frifindelse i sagen. Han forventede, at Skelskov ville blive frikendt for de hårdeste anklager og slippe med en bøde på mellem 150.000 kroner og 200.000 kroner.

Annonce:

- Jeg tror på, at han bliver frifundet for hæleri, for det vil kræve dokumentation for forsæt. Jeg tror derimod godt, han kan blive dømt for hvidvask, for der kan man dømmes for grov uagtsomhed, sagde Ole Schmidt.

Amalie: Aner intet

Ekstra Bladet var i kontakt med Amalie Szigethy forud for torsdagens dom.

Hun og Mikkel Skelskov har to døtre sammen. Derudover er der intet mellem dem, og derfor havde Amalie Szigethy heller ikke ret meget at sige til dommen.

- Jeg er ikke kæreste med ham og snakker ikke med ham. Jeg aner ikke noget om sagen og det interesserer mig ikke, sagde hun kort til Ekstra Bladet.

- Men jeg håber, at han får styr på sit liv og ønsker ham alt det bedste, sluttede hun.

Amalie og Mikkel blev i 2016 forældre første gang, og i 2020 fik de endnu en datter.

 

Omfattende sag
Sagen startede for alvor i oktober 2017, hvor politiet ransagede 39 adresser og anholdte 18 personer. Siden fulgte en længere efterforskning og en lang række retsmøder.

De første retsmøder fandt sted i 2018, og siden fulgte mere end 150 dage i retten, hvor sagen blev behandlet. Sidste retsmøde fandt sted i februar, og Københavns Byret har derefter brugt mere end et halvt år på at afgøre den omfattende sag om svindel.

Sagen kort

17 mænd og tre firmaer er tiltalt i sagen, som politiet har kaldt 'Operation Greed'.

Første retsmøde i sagen, der føres ved Københavns Byret, blev afholdt helt tilbage i december 2018. Mandag har anklagerne indledt deres procedure.

Her følger fakta om tiltalen og sagen:

* Anklageskriftet drejer sig om hæleri/hvidvask af cirka 530 millioner kroner. Desuden blev statskassen snydt for omkring 297 millioner kroner i A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag, hævdes det.

* Op mod 1000 firmaer var kunder hos netværket. De havde udført sort arbejde inden for rengøring, nedrivning og transport. Og de havde brug for fakturaer.

* I 12 såkaldte skraldeselskaber, heriblandt Angel's Manpower og Soendergren Enterprise, blev der fremstillet mere end 5000 fakturaer. Efter betaling fik firmaerne beløbene retur i kontanter minus 15 eller 13 procent, mener anklagerne.

* I en kontorcontainer og på A Hotels i Brøndby blev de fleste kriminelle aktiviteter planlagt og udført, påstås det.

* Anholdelserne skete 10. oktober 2017.

* Værdier for 88 millioner kroner er beslaglagt. Heriblandt en Mercedes-Benz, diamantringe, guldbarrer fra en bankboks i Frankfurt og friværdier af ejendomme og ejerlejligheder i Albertslund, Dragør, Frederiksværk, Helsinge, Helsingør, København, Nakskov, Rødby, Stege og andre steder.

* Tre brødre er blandt de anklagede. Familiens base var en villa i Dragør. To af brødrene samt to andre mænd anklages for at udgøre kernen i netværket. Den ene bror har drevet hotel på Vesterbro og i Brøndby.

Ritzaus kilder: anklageskrift, retsmøder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: