Annonce:
Annonce:

Skandale-dirigent hiver operastjerne i retten

Michael Bojesen, der tidligere var chef for Malmø Opera, har nu hevet operasangeren Peter Lodahl i retten i en civil erstatningssag på baggrund af en mail, der blev bragt i Ekstra Bladet

Michael Bojesen blev fyret fra sin stilling som operachef ved Malmø Opera 19. april 2022. Foto: Jonas Olufson
Michael Bojesen blev fyret fra sin stilling som operachef ved Malmø Opera 19. april 2022. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Der er lagt i kakkelovnen til en celeber retssag i den kommende uge, når den tidligere æresdirigent i DR Pigekor og tidligere chef for Malmø Opera Michael Bojesen hiver operastjernen Peter Lodahl i retten.

14. april sidste år bragte Ekstra Bladet en artikel om en mail, som Michael Bojesen havde sendt. Mailen omhandlede en kvindelig operasanger, og modtageren af mailen var dengang anonymiseret, men der er tale om den danske operastjerne Peter Lodahl, som nu bliver hevet i retten af Michael Bojesen på baggrund af sagen.

Det fremgår af retslisten hos Københavns Byret og bekræftes ligeledes af Peter Lodahl selv.

Sagen er kategoriseret som en sag om 'erstatning uden for kontrakt', og parternes advokater er henholdsvis Heidi Højmark Helveg, som repræsenterer Michael Bojesen, og Vibeke Borberg, som repræsenterer Peter Lodahl.

Annonce:

Kender ikke kravet
Ekstra Bladet ville gerne tale med Peter Lodahl om sagen, men fordi den allerede skal føres ved retten om en uge, er det hans advokat, Vibeke Borberg, der taler på vegne af ham.

- Det er det, der hedder en anerkendelsespåstand. Så de vil have Peter Lodahl til at anerkende at være ansvarlig for det tab, som Bojesen mener, han har lidt som følge af fyringen ovre i Malmø.

- Der er ikke sat beløb på det, men han kræver også 200.000 kroner i det, man kalder tortgodtgørelse. Altså for krænkelse af hans privatliv og ære, siger Vibeke Borberg.

Peter Lodahl er dansk operastjerne, som er anerkendt både i udlandet og herhjemme, hvor han blandt andet har modtaget Ridder af Dannebrogordenen i 2013. Foto: Stine Bidstrup
Peter Lodahl er dansk operastjerne, som er anerkendt både i udlandet og herhjemme, hvor han blandt andet har modtaget Ridder af Dannebrogordenen i 2013. Foto: Stine Bidstrup

En principiel sag
At der endnu ikke er sat et beløb på, betyder ifølge Vibeke Borberg, at sagen omhandler andet end bare pengene.

- Når sagen handler om, at retten skal pålægge en at anerkende, at man er ansvarlig, så er det lidt mere en principsag, end det egentlig er en sag, der handler om noget beløb lige nu. Det er det principielle i det, de gerne vil have retten til at tage stilling til.

Annonce:

- Der har været ført en sag hos Pressenævnet også, som blandt andet handlede om, at vi har skrevet, Peter Lodahl har indgået i en rolle som en form for faglig rådgiver for Michael Bojesen, hvilket Michael Bojesen ikke var enig i. Er det noget, der bliver bragt op i sagen?

- I virkeligheden gør Heidi Højmark (Michael Bojesens advokat, red.) mange af de samme ting gældende i sagen her, som hun gjorde i pressenævnssagen. Også at mailen er privat, og at man ikke kunne dele den med andre.

- Vi mener for det første, at det er forkert (at mailen er privat, red.), men for det andet mener vi, at hvis man gerne vil have nogen til at betale erstatning, så må man jo føre bevis for, at erstatningsbetingelserne er opfyldt. Altså at Peter Lodahl overhovedet har haft noget med det at gøre, og at han har gjort noget galt, siger Vibeke Borberg.

Michael Bojesen afviste 5. april, at han har krænket kvinder trods beskyldninger

I kølvandet på andre sager
Ekstra Bladet bragte artiklen i kølvandet på en længerevarende dækning af anklager mod Michael Bojesen om krænkelser og sexistiske udtalelser.

Annonce:

Vibeke Borberg påpeger derfor, at denne retssag sker på baggrund af det samlede billede og ikke kun den ene artikel.

- Det er vigtigt at huske på, at den her sag er en udløber af alle de anklager om seksuelle krænkelser og sexisme, der er rejst mod Bojesen. Som vi ser det, er han blevet fyret ovre i Malmø for den måde, han har opført sig på - ikke fordi der har været en mail i Ekstra Bladet.

- Så på den måde ser vi principielt helt forskelligt på sagen.

- Kommer I til at bestride, at den tone, der var i mailen, var en normal omgangstone?

- Nej, vi har gjort gældende i sagen, at sådan kommunikerede Bojesen ofte.

- Men I påstår, at Lodahl ikke indgik i den form for kommunikation?

- Ja.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Michael Bojesen, som oplyser, at han ikke har nogen kommentarer. Vi har desuden kontaktet hans advokat, Heidi Højmark Helveg, men hun er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Sagen føres ved Københavns Byret som en civilsag 9. februar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: