Skatte-hykler: Nægter at betale - men modtager gerne penge

Lindy Aldahl har ikke været meget for at betale til statskassen - han vil imidlertid gerne modtage penge fra den

Der har normalt været masser af latter, når Lindy Aldahl har været på skærmen. Foto: DR/Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen
Der har normalt været masser af latter, når Lindy Aldahl har været på skærmen. Foto: DR/Claus Rud og Jeppe Bruun Christensen
Følg Danske kendte

Ekstra Bladet har i den seneste tid afdækket, hvordan Lindy Aldahl fra DR-programmet 'Rigtige mænd' er gået konkurs med sit firma 121021 ApS, der op til konkursen hed Lindy Aldahl Entertainment.

Årsagen var en regning til Gældsstyrelsen på 351.020,10 kroner, der primært bestod af manglende A-skat, AM-bidrag, udbytteskat og selskabsskat.

Men selvom han altså ikke har været så glad for at betale penge til den fælles kasse, så har han ikke været for fin til at modtage penge den anden vej.

Under coronanedlukningen, der ifølge kurators indledende informationer var årsagen til konkursen, blev der iværksat en række støtteordninger for at kompensere erhvervsdrivende, som blev tvunget til at holde lukket.

Her har Lindy Aldahl gjort brug af kompensationspakken for tabt omsætning - den såkaldte selvstændige-ordning.

Ekstra Bladet har fået aktindsigt hos Erhvervsstyrelsen, der viser, at Lindy Aldahl Entertainment, som siden har skiftet navn til 121021 ApS, har modtaget i alt 233.833 kroner fra ordningen ad fire omgange, siden der blev åbnet for pakken sidste år.

Et udklip fra udtrækket hos Erhvervsstyrelsen viser, at Lindy Aldahls firma, der i forbindelse med konkursen har skiftet navn til 121021 ApS, har modtaget i alt 233.833 kroner fra ordningen.
Et udklip fra udtrækket hos Erhvervsstyrelsen viser, at Lindy Aldahls firma, der i forbindelse med konkursen har skiftet navn til 121021 ApS, har modtaget i alt 233.833 kroner fra ordningen.

Her ses et uddrag af konkursbegæringen, der viser en del af den manglende skat, Lindy Aldahl ikke har betalt i den periode, han har modtaget coronastøtte.
Her ses et uddrag af konkursbegæringen, der viser en del af den manglende skat, Lindy Aldahl ikke har betalt i den periode, han har modtaget coronastøtte.
 

Droppede skat og hævede fra statskassen
Kompensationsordningen blev sat i gang fra regeringens side pr. 9. marts 2020 og har siden været aktiv i flere perioder.

I samme periode har Lindy Aldahl droppet skattebetalinger for 152.666 kroner - fratrukket renter, der efterfølgende er løbet på gælden - som han ellers burde have betalt. Det fremgår af konkursbegæringen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Det drejer sig om manglede A-skat, AM-bidrag og udbytteskat, som Gældsstyrelsen mener, at statskassen er gået glip af i den periode.

Og det er ikke sikkert, at de kan blive indkrævet igen. Det har Kim Sommer Jensen, der er professor på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet og medforfatter til bogen 'Konkurs', tidligere slået fast - uden han udtalte sig om den konkrete sag.

- Så står de (Gældsstyrelsen, red.) lige så dårligt som andre kreditorer. Det vil sige, at de kun kan få pengene, hvis der er midler i boet, og ellers er den eneste chance at anlægge en sag mod ledelsen og vinde den sag - og så håbe på, at ledelsen har penge til at betale, sagde Kim Sommer Jensen, der ikke kunne vurdere, hvor ofte man vælger at gå videre med sagen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra Lindy Aldahl. Han er dog ikke vendt tilbage på vores henvendelse.

Skrider fra selskab - men fortsætter foredrag

Lindy Aldahl ser ikke ud til at lade sig slå ud af konkursen. Han har i stedet planer om at fortsætte med de foredrag, han i de seneste år har tjent penge på.

30. november 2021 har DR-kendissen igen taget selskabet Alnords i brug. Firmaet har tidligere været en enkeltmandsvirksomhed for hans murerfirma, men det er nu igen aktiveret - denne gang med branchekoden 900120, som dækker 'Selvstændigt udøvende scenekunstnere'.

Alnords er oprettet som et såkaldt Personligt ejet Mindre Selskab (PMV), hvor der ikke er krav om kapital, og hvor ejeren hæfter personligt.

Derudover har offentligheden ikke indsigt i regnskaber og firmaets økonomi.

Skrider fra firma
Indtil for nylig så det ud til, at Lindy Aldahl ville have drevet forretningen videre i selskabet Aldahl Byg IVS, som skulle have været fusioneret med Lindy Aldahl Entertainment, da det ikke længere er tilladt at drive et IVS.

Det ser dog ud til, at han 3. december har fortrudt den beslutning og helt droppet at drive selskabet videre.

I hvert fald fratrådte han her som direktør og efterlod firmaet uden direktion, hvilket er i strid med reglerne. Såfremt han ikke igen indsætter sig selv eller finder en anden til at drive firmaet, bliver det automatisk sendt til tvangsopløsning af Erhvervsstyrelsen fire uger efter den dato.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.