Skilt efter 11 år: Nu taler dansk sangerinde ud

Jette Torp sætter nu ord på skilsmissen fra Chili Klaus

Jette Torp blev skilt fra Claus Pilgaard efter 11 år som ægtefolk. Foto: Joachim Adrian
Jette Torp blev skilt fra Claus Pilgaard efter 11 år som ægtefolk. Foto: Joachim Adrian

I 2015 blev sangerinden og skuespilleren Jette Torp skilt fra entertaineren Claus Pilgaard - bedre kendt som Chili Klaus - som hun på daværende tidspunkt havde været gift med i 11 år.

Siden da har der været overraskende stille fra 53-årige Jette Torp. Selv kalder hun det 'radiotavshed', som ifølge hende var nødvendig, fordi hun har haft brug for ro til at finde sig selv efter skilsmissen.

Det fortæller hun i et stort interview med ugebladet SØNDAG.

Her uddyber hun også, hvorfor ægteskabet mellem hende og Claus Pilgaard til sidst ikke holdt længere.

Danskerne går AMOK over Hella Joof: Hylder Britta

- Vi var begge to sådan lidt alfahan-typer. Det vil være svært i de fleste ægteskaber, tror jeg. Men vi klarede det da i 13 år, heraf 11 som gift. Og nok fordi vi havde en stor hengivenhed og respekt over for hinanden. Det har vi egentlig stadigvæk. Det kunne bare ikke fungere. Det blev simpelthen til for mange sammenstød. Men jeg tror også, at jeg med tiden blev mere og mere alfa, siger hun ærligt i interviewet.

Jette Torp med sin eksmand Chili Klaus. Foto: Arkivfoto
Jette Torp med sin eksmand Chili Klaus. Foto: Arkivfoto

 

Nydt at være alene
I interviewet med SØNDAG lægger Jette Torp ikke skjul på, at hun til tider kan føle sig ensom og alene, fordi hun ikke længere har en mand at dele livet med. Netop ikke at have en mand i sit liv er noget, som ifølge Jette Torp er temmelig fjernt for hende.

Kendt skuespiller scorer ti år yngre journalist

Da hun var 18 år, mødte hun sin første mand, som hun har tre børn med. Da hun var 36 år, blev de to skilt, og blot to år efter mødte hun så Claus Pilgaard.

- Jeg har opdaget, at jeg godt kan holde mig selv med selskab. Jeg kan også føle mig ensom, selvfølgelig. Også nogle gange på den der måde, hvor jeg tænker: 'Hvad er det lige for et liv, jeg har lavet for mig selv?!'. Det kan være, hvis jeg sidder og scroller på Instagram og ser, hvor meget gang i den andre har. Det skal man passe på med, siger Jette Torp ærligt i interviewet.

Alligevel er Jette Torp ikke på udkig efter en ny mand at dele sit liv med.

- Da jeg blev skilt første gang, håbede jeg, at jeg ville møde en ny kærlighed. Jeg følte mig ung. Jeg tænkte ikke på at skulle have flere børn, men jeg ville gerne have en ny familie med en. Og det kom jeg jo til. Denne her gang er det vigtigste at etablere mig sammen med alle dem, der står mig nært. Jeg har ikke sådan fokus på at skulle møde en ny mand, lyder det fra Jette Torp.

Kæmpede videre
I 2013 fortalte Jette Torp til SØNDAG, at hun havde sagt ordene 'Jeg vil skilles', men at hende og Claus Pilgaard valgte at blive ved med at kæmpe for ægteskabet. To år senere var det så definitivt slut mellem dem.

Claus Pilgaard har tidligere også fortalt åbent om bruddet fra Jette Torp. Ifølge ham var det hans stigende succes, der var med til, at ægteskabet ikke længere var holdbart.

- Altså sådan helt firkantet kan man sige, at succes HAR en eller anden pris. Næsten ligegyldigt hvordan, så HAR det en lille pris. Men jeg synes faktisk, Jette og jeg blev enige om, at vi skulle prøve lige at sætte hinanden fri, har han tidligere fortalt til Femina.

Den udlægning er Jette Torp dog ikke helt enig i. I interviewet med SØNDAG fortæller hun tværtimod, at hun 'klappede i sine hænder' over Claus Pilgaards succes, fordi det betød, at hun selv kunne trække stikket og tage det lidt mere roligt i sit arbejdsliv.

Skilt efter 10 år: Nu står 'Vild med dans'-darling frem med ny kæreste

Jette Torp er lige nu aktuel med ny musik, og hun kan blandt andet opleves på juleturné i 2018 sammen med sin musikmakker Jan Kaspersen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Jette Torp, men hun er i skrivende stund ikke vendt tilbage på vores henvendelser.