Skred fra DR efter skandale: - Jeg græder

- Jeg er meget ked af det, lyder det fra Ilse Jacobsen

Ilse Jacobsen er ifølge hende selv kommet videre efter mediestormen. Foto: DR
Ilse Jacobsen er ifølge hende selv kommet videre efter mediestormen. Foto: DR
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Tilbage i oktober sidste år annoncerede Ilse Jacobsen på sin Facebook-profil, at hun trak sig fra det populære iværksætter-program 'Løvens hule' på DR1 med blandt andre Jesper Buch og Christian Stadil, efter hendes virksomhed, Ilse Jacobsen IJH A/S, var havnet i et regulært stormvejr.

Det skete, efter at Berlingske kunne afsløre, at en række medarbejdere havde oplevet et meget dårligt arbejdsmiljø i hendes virksomhed.

Over for avisen beskrev flere tidligere og nuværende medarbejdere Ilse Jacobsen som en dårlig leder, der både er 'grov', 'uempatisk' og 'intrigant'. Flere beskrev ligeledes, at de var gået ned med stress som konsekvens af hendes dårlige ledelsesstil, og at der ikke var indgået overenskomst for medarbejderne.

Siden da har der været relativt stille fra Ilse Jacobsen, der ikke har ønsket at kommentere de dårlige sager yderligere.

Men onsdag aften mødte Ekstra Bladet hende på den røde løber til gallapremiere på filmen 'Unge Astrid' i Imperial i København, hvor hun havde sin salgschef Daniel Lafrenz under armen.

 

Efter Ilse Jacobsens chok-exit: Her er DR's reaktion

Over for Ekstra Bladet lagde hun ikke skjul på, at hun er meget ked af, at hun ikke længere er en del af 'Løvens hule', men at det var en nødvendig beslutning på daværende tidspunkt.

- Jeg græder. Hver aften. Men jeg har selv truffet beslutningen. Man kan vel få et comeback, lød det fra Ilse Jacobsen.

- Jeg er meget ked af det og savner mine 'medløver', men jeg ser meget til Christian og Jesper og er gode venner med dem allesammen. Det er dejligt og hyggeligt. Jeg savner det selvfølgelig, men jeg tog mit eget valg, som var bedst på det tidspunkt. Jeg kommer med et comeback forhåbentlig, sagde hun.

Ilse Jacobsen var indtil 2018 en del af 'Løvens hule' sammen med Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers og Jesper Buch. Foto: Lars E. Andreasen/DR
Ilse Jacobsen var indtil 2018 en del af 'Løvens hule' sammen med Christian Stadil, Birgit Aaby, Tommy Ahlers og Jesper Buch. Foto: Lars E. Andreasen/DR

Lukkede i
Derudover havde Ilse Jacobsen ikke meget lyst til at tale om den mediestorm, hun for kort tid siden var igennem.

- Jeg har lagt det bag mig, og nu skal vi bare videre herfra. Der er blevet taget hånd om det, forsikrede hun.

Til gengæld ville hun gerne tale om, hvor godt det går for hendes virksomhed, hvor hun blandt andet sælger tøj og gummistøvler.

- Jeg har simpelthen så travlt. Jeg styrter rundt til salgsmøder og messer og alt muligt andet i øjeblikket, så vi har rigtig, rigtig travlt. Vi er jo stadig repræsenteret i 26 lande, så der er noget at se til noget, sagde hun, inden hun og salgschefen forsvandt ind i salen for at se 'Unge Astrid'.

Tidligere medarbejder går i flæsket på Ilse Jacobsen: - Hun kørte os HELT ned

Vil lave om
I et opslag på Facebook fortalte Ilse Jacobsen i kølvandet på skandalen, at skriverierne i medierne havde påvirket hende meget, og at hun derfor trak sig fra 'Løvens hule', som netop nu bliver sendt på DR1.

'Historierne i pressen de seneste dage har gjort stort indtryk på mig personligt, og jeg skal ærligt erkende, at jeg også er ked af det. Selvom vi allerede har taget hånd om de problemstillinger, der er beskrevet i pressen, har den megen fokus gjort det nødvendigt, at jeg bruger kræfterne på mine virksomheder', lød det i opslaget.

3F varsler konflikt mod Ilse Jacobsen

'Jeg trækker mig fra 4. sæson af Løvens Hule. Jeg vil de kommende måneder fokusere på mine eksisterende virksomheder, og derfor har jeg i dag meddelt DR, at jeg desværre ikke ønsker at medvirke i fjerde sæson af Løvens Hule.'

Efter den dårlige omtale er Ilse Jacobsens virksomhed blevet meldt ind i Dansk Industri, og det betyder, at hun har forpligtet sig til at iværksætte overenskomster og mere ordnede forhold for medarbejderne.

Derudover gav flere politikere udtryk for, at Ilse Jacobsen bør trække sig fra sin lukrative bestyrelsespost i Vækstfonden efter den dårlige omtale.

Ilse Jacobsens mand på indkøbstur i Hornbæk: Opkøbte aviser med kritiske artikler

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale