Skuespillerinde efter sygdom: Det har været slemt

I to år har Lotte Andersen kæmpet med sin stemme, som forsvandt i kølvandet på en lungebetændelse. I denne måned er hun aktuel med et nyt album

Lotte Andersen er plade-aktuel, efter at hun for to år siden mistede stemmen. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Lotte Andersen er plade-aktuel, efter at hun for to år siden mistede stemmen. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

- Det har taget mig to år at komme mig.

Sådan lyder det fra skuespillerinden Lotte Andersen til Ekstra Bladet i forbindelse med optagelser af programmet 'Talkshowet Meyerheim'.

En aggressiv influenza medførte for to år siden, at hun mistede stemmen, og det er skuespillerinden stadig i dag påvirket af.

- Det var en lungebetændelse, som ikke var behandlet godt nok. Den fik frit lejde på mit stemmebånd og udraderede simpelthen hele min stemmemuskel. Så jeg var rimelig prisgivet.

- Stemmen er ikke tilbage, men næsten. Jeg er gået i et accepterende ’mode’, for det har været så slemt. At have den stemme, jeg har nu, er stort. Men det er ikke sikkert, stemmen kommer rigtigt tilbage, siger Lotte Andersen.

- Jeg søger konstant efter at finde min plads her i tilværelsen. Jeg er mest tryg ved at gøre ting, jeg ikke er hjemmevant i, siger Lotte Andersen. (Foto: Kristian Linnemann) Danske kendte Lotte Andersen stiller sin røv i klaskehøjde

Album skal sætte punktum for sygdom
Den 51-årige skuespillerinde og sangerinde har dog så meget stemme, at hun netop nu er aktuel med sit andet album, 'Radium Music'.

- Det er en plade, der skal sætte punktum for den sygdom, som jeg har haft.

- Jeg begyndte på den et halvt år efter, at jeg blev syg. Jeg følte, at jeg skulle have et projekt, som, jeg kunne se ude i fremtiden, ville blive til noget, siger hun.

Danske kendte Lotte Andersen: Succes er ikke lykken

- Du kan ikke forværre stemmen ved at synge?

- Nej - tværtimod. Jeg har opdaget, at det at spille teater og synge har gjort, at min stemme har været stærkere. Og jeg tror, det har været en fordel, at jeg har lavet teaterforestillinger i forhold til at generobre stemmen, siger Lotte Andersen.