Sladder-boss efter exit: Jeg fortryder

Set i bakspejlet fortryder Her&Nu-chefredaktøren Erling Tind Larsen de to skandalehistorier om de kongelige, der kostede ham jobbet

Erling Tind fortryder set i bakspejlet de to historier om prinsesse Marie og kronprins Frederik. (Foto: Peter Norby)
Erling Tind fortryder set i bakspejlet de to historier om prinsesse Marie og kronprins Frederik. (Foto: Peter Norby)

Det kan få store konsekvenser at skrive om de kongelige.

Det må den nu tidligere chefredaktør for Her&Nu, Erling Tind Larsen erkende, efter han i dag er stoppet som chefredaktør for ugebladet Her&Nu, der er kendt for at gå lige til stregen, når de omtaler de kendte og de kongelige.

Efter skandalesager: Her&Nu-boss stopper

Det var nemlig en historie om prinsesse Marie, der angiveligt skulle have fået lavet nye bryster samt en historie om, at kronprins Frederik skulle have betalt 50.000 kroner for en nat med en prostitueret, der blev chefredaktørens banemand. De to kontroversielle og opsigtsvækkende historier skabte nemlig masser af ballade.

Erling Tind Larsen og Her&Nu måtte dementere historien om prinsesse Maries bryster, og historien om kronprins Frederik trak de tilbage.

Ugeblad trækker kronprins-historie tilbage

Fortryder du, at Her og Nu bragte de to skandalehistorier omhandlende prinsesse Marie og kronprins Frederik?

- Ja, det gør jeg da. Men set i bakspejlet kunne vi jo ikke vide, at historierne ville skabe så meget ballade. Men Her&Nu kunne da sagtens have overlevet uden de to royale historier. Der er jo masser af andre gode historier indenfor det område, som vi kunne have lavet i stedet for, siger Erling Tind til Ekstra Bladet.

Denne forside var for stærk kost for Egmont Publishing, der udgiver Her og Nu.
Denne forside var for stærk kost for Egmont Publishing, der udgiver Her og Nu.
 

 

Her til formiddag måtte Erling Tind Larsen rydde sit kontor i Her&Nu-bygningen på Østerbro i København, og han er stadig lidt mærket af dagens oplevelse:

- Jeg er da ked af det i dag. Jeg har haft nogle rigtig gode år med Her&Nu og mine mange medarbejdere. Og jeg synes selv, at det er gået godt.

Hvad har dine medarbejdere sagt til, at du ikke længere er chefredaktør?

- Når sådan noget sker, så forlader man sit kontor med det samme. Sådan er det bare. Så jeg har ikke haft tid til at snakke med alle  mine gode medarbejdere, som jeg virkelig kommer til at savne. Jeg har dog allerede fået et par sms’er, hvor flere af dem skriver, at de er kede af, at jeg forlader posten  som chefredaktør, siger Erling Tind Larsen.

Erling Tind Larsens farvel til chefredaktørposten kommer dog lidt som en overraskelse set i lyset af det som Marianne Gram, chef for ugebladsgruppen på Egmont Publishing, sagde til Ekstra Bladet den 27. maj for næsten en måned siden.

Dengang mente Marianne Gram nemlig, at Erling Tind Larsens to journalistiske brølere ikke ville få nogen konsekvenser for den nu afskedigede chefredaktør:

- Vi er rigtig glade for Erling. Vi synes, han er rigtig dygtig til at lave Her&Nu. Han er en rigtig god chefredaktør for Her&NU, og så har han altså lavet de her to fejl, og det synes vi, er menneskeligt. Men selvfølgelig vil vi ikke have den her type sager. Det er ikke Her&Nu-journalistik, og det er det, vi skal finde ud af sammen, hvordan vi undgår fremadrettet.

Dengang forklarede Marianne Gram også lidt omkring, hvor grænsen går,  og hvor mange fejl man skal lave, før det for konsekvenser.

- Der er så mange forskellige typer af historier på et blad som Her&Nu, så selvfølgelig er man ude ved grænsen indimellem. Og lige nu er vi måske lidt der, hvor vi forsøger at gå fri af hegnet, for vi har klart været for langt ovre på den anden side af hegnet. Men jeg skal ikke sidde her og sige, hvor mange gule kort, vi udsteder, før det røde. Det er klart, vi ikke vil have de her sager, men hvornår vi udsteder det røde kort, er der ikke noget svar på, sagde  Marianne Gram, der dog nu har givet Erling Tind det røde kort, selv om det ifølge den afskedigede chefredaktør er sket i en fælles forståelse.

Trods skandale-historie: Sladderboss fredet

Marianne Gram sagde for nylig til Ekstra Bladet, at de to skandalehistorier ikke ville få konsekvenser for dig. Men det har de altså så fået. Føler du dig dolket i ryggen?

- Nej. Jeg føler mig ikke dolket i ryggen. I løbet af de sidste otte dage har vi haft nogle samtaler og diskussioner omkring bladets kommende linje. Og der har vi altså ikke været helt enige. Marianne Gram og Egmont har ønsket en mere blød linie,  mens jeg gerne ville gå lidt mere til stregen. Jeg er jo en gammel nyhedsmand. Og de to holdninger kunne ikke mødes. Men det hele er sket i en sund forståelse mellem dem og mig, siger Erling Tind Larsen til Ekstra Bladet.

Hvad skal du så lave nu?

- Det ved jeg ikke. Jeg er jo arbejdsløs netop nu. Men jeg er jo en nyhedsmand, der har mange strenge at spille på, så mon ikke, at jeg kan få et godt job i den nærmeste fremtid, siger Erling Tind Larsen.