Slæbt i retten for kæmpegæld: Her er hans reaktion

Martin Jørgensens privatøkonomi kommer ikke nogen ved, siger han blandt andet i et interview med BT, som reaktion på, at han er blev hevet i fogedretten

Grevinde Alexandras eksmand har haft noget en hård uge. Mandag kom det frem, at han var blevet taget for spritkørsel i marts, og tirsdag er det en sag om en kæmpegæld i en luksusbil, der har stjålet dagsordenen.

Martin Jørgensen er nemlig blevet slæbt i fogedretten, da han ikke er i stand til at betale en gæld på 811.306,87 kroner. Det skriver Se og Hør.

Det er finansieringsbanken Santander Consumer Bank, som har afkrævet det sekscifrede beløb af reklamemanden for en luksusbil af mærket Mercedes GL fra 2010, der har en nypris på 1,6 millioner kroner.

Der er ikke meget grund til at smile for øjeblikket for Martin Jørgensen. (Foto: Kenneth Meyer) Danske kendte Martin Jørgensen slæbt i retten: Kan ikke betale kæmpegæld

Ganske almindelige ting
I et møde i fogedretten den 11. marts erklærede den 38-årige reklamemand, at han ikke er i stand til at betale gælden.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få en kommentar til sagen fra Martin Jørgensen. Til gengæld er det lykkedes BT at fange ham over en telefon.

- Der er her tale om ganske almindelige ting og sager, der skal på plads i forbindelse med en skilsmisse. Og der er mange ting, der skal på plads, heriblandt også biler, siger han i interviewet, hvor han ifølge BT fortæller, at han ikke har nogen kæmpe gæld, og at det hele er en misforståelse.

Politiet skal nu taget stilling til, om der skal rejses en sag mod Martin Jørgensen. (Foto: Kenneth Meyer) Danske kendte Martin Jørgensen: Selvfølgelig er jeg ked af det

Udeblev fra retsmøde
Se og Hør har også kunne fortælle, at Martin Jørgensen valgte at udeblive fra det første retsmøde i sagen i januar. Det var ikke bevidst, forklarer han til BT.

- Første gang, jeg hører om fogedretten, er i et opkald fra dem efter første retsmøde er afholdt. Og det er lidt svært at møde op til noget, man ikke ved, man skal møde op til, siger Martin Jørgensen.

Han fortæller også, at han endnu ikke har besluttet, om han vil beholde bilen. Desuden er han helt klar i mælet til spørgsmålet, om han mangler penge i øjeblikket.

- Det kommer ikke nogen ved, siger han til BT.

Martin Jørgensen kan dog stadig køre rundt i sin lækre Mercedes, daSantander Consumer Bank fået tinglyst gælden, som et udlæg i hans bil.

Det betyder helt konkret, at den 38-årige reklamemand stadig kan bruge bilen, men til gengæld kan han ikke sælge den uden bankens tilladelse.

Kørte spritkørsel
Med afsløringen om, at Martin Jørgensen ikke har kunne betale sin bilgæld går denne uge for ondt til værre.

Mandag kan det nemlig frem, at han blev taget for spritkørsel i marts. Det skete ikke langt fra hans bolig på Islands Brygge, hvor alkometeret viste lidt over det tilladte 0,5.

- Jeg er meget ked af det. Jeg er utrolig skuffet over mig selv og ked af, at jeg har såret så mange omkring mig. Jeg har sat dem i en forfærdelig situation, og det er ikke fair, hvis andre bliver inddraget i sagen, sagde Martin Jørgensen til Her&Nu.

Hvis der bliver rejst en straffesag, risikerer han en betinget frakendelse af kørekortet og en bøde.

Martin Jørgensen har mildt sagt ikke haft et problemfrit år. I denne uge kom det frem, at han var blevet taget for spritkørsel. Dan Rachlin giver her et overblik over, hvad Martin Jørgensen det seneste år har været igennem. 

  Danske kongelige Alexandras hus er blevet solgt

Danske kongelige Alexandras hus er blevet solgt Alexandra har oprettet sin egen virksomhed. (Foto: Mogens Flindt) Danske kongelige Alexandra klar til nyt job – åbner eget firma