Slank Silas Holst er så klar til den beskidte dans

Tonet og spændstig kaster han sig ud i prøverne på ’Dirty Dancing’ fri for mange kilo og alle smøgerne

Silas Holst er 11 kg. lettere og fri for cigaretterne. Foto. Jakob Jørgensen
Silas Holst er 11 kg. lettere og fri for cigaretterne. Foto. Jakob Jørgensen

Patrick Swayze var stram, lækker og vildt sexet, da han i 1987 kastede sig ud i ’Dirty Dancing’ og erobrede hele verden som Johnny Castle.

Silas Holst og Mathilde Norholt danser hovedpersonerne i 'Dirty Dancing'. Foto: Jan Unger
Silas Holst og Mathilde Norholt danser hovedpersonerne i 'Dirty Dancing'. Foto: Jan Unger
 

Af samme grund ønskede vores danske ’Johnny’, Silas Holst, ikke at stille op med et par overflødige kilo på sidebenene, så han gik i skarp træning her op til prøvestart på ’Dirty Dancing’ og har tabt 11 kg.

Der skal være 'stil på drengen', når Silas Holst og resten af bandet får på scenen som 'Bjørn og ski' vær' me'et'. Foto: Jan Unger Danske kendte Silas med band på Damhuskroen

- Man er jo ikke 25 år mere, og jeg ved, at det kommende halvandet år bliver helt sindssygt arbejdsmæssigt, så jeg skal være i form for at kunne holde til det, griner den ’aldrende’ 33-årige.

Og man må sige, at han er gået til stålet.

- Jeg træner fem gange om ugen. Tre gange hos Poul Haacker i Siam på Nørrrebro, hvor den står på bodybuilding og cross fit og løb to gange om ugen. Hertil kommer, at jeg faster en dag om ugen og har en nøje tilrettelagt kostplan for resten af tiden. Dog indrømmer jeg, at der er plads til lidt ’synd’ i ny og næ, griner han.

Silas Holst har inden for de seneste 14 dage været med til at formidle syv hundeadoptioner til Danmark. Foto: Tariq Mikkel Khan Event & Kultur Jeg ville eje millioner: Dansedarlingen Silas kæmper for tyrkiske gadehunde

Det er især på løbetræningen, at Silas virkelig kan mærke, at han for tre uger siden lagde cigaretterne på hylden.

Så fik Danmark også en John Travolta - i skikkelse af Silas Holst. Hans kæreste i forestillingen er Amalie Dollerup. Foto: Jan  Unger Event & Kultur Saturday Night-feberen rammer Danmark til næste år

- Nu kan jeg faktisk nyde at løbe, for nu får jeg mere og mere luft til det. Og det skønne er også, at jeg kan dufte tingene omkring mig. Det er en stor forandring. Og det er det også for familien, som ikke længere skal trækkes med min cigaretstank.

Silas fortæller, at mængden af smøger stak af fra ham, så hans vejrtrækning til sidst var meget påvirket.

Tracy aka Nanna Rossen lader ikke overvægten tynge sig. Footo: Miklos Szabo Event & Kultur Hairspray hylder den tykke pige

- Jeg røg snildt 25 cigaretter dagligt og var ude i nogle ’nærdødsoplevelser’, hvor jeg ikke følte, at jeg kunne trække vejret. Det måtte bare stoppe.

I midten af juli er der repremiere på ’Dirty Dancing’, hvor den kropstonede Silas i stramt tøj kan give den gas med bl.a. Karina Frimodt i en saftig gang ’beskidt dans’.

Og herefter går det slag i slags for den dansende musicalstjerne.

TV Silas og regnbuefamilien får resultatet af graviditetstesten

- Med omkring en uges overlapning i forhold til ’Dirty Dancing’  begynder jeg i eftersommeren med prøver på Det ny Teater, hvor jeg skal spille med i musicalen ’Anything goes’. Den spiller frem til januar, hvor jeg så med 14 dages overlapning tager hul på prøverne til ’Saturday Night Fever’ i Tivoli. Det bliver ret presset med prøver om dagen og teater om aftenen, men jeg glæder mig, siger han.