Slut efter 11 år: Claus Elming stopper på 'Vild med dans'

Den kendte tv-vært har været del af dansedysten siden 2006

Claus Elming skal ikke længere danne professionelt par med Sarah Grünewald. Foto: Mogens Flindt
Claus Elming skal ikke længere danne professionelt par med Sarah Grünewald. Foto: Mogens Flindt

Efter mere end ti år som vært på 'Vild med dans' er det slut.

Tv-værten Claus Elming bekræfter over for ugebladet Tæt På, at han ikke vil være del af værtsduoen, når TV 2 som forventet inviterer til endnu en omgang dansedyst til efteråret.

- Ja, jeg kan bekræfte, at jeg stopper på 'Vild med dans' og det gør jeg i samråd med TV 2 som gerne vil prøve at ryste posen lidt. Derfor blev vi enige om at jeg giver faklen videre, fortæller Elming til ugebladet.

Det samme skriver han på sin Twitter-profil.

Ekstra Bladet har ikke haft held til at få yderligere kommentarer fra den 48-årige vært. Ifølge Tæt På bliver Sarah Grünewalds nye tv-makker præsenteret i denne uge.

Sarah Grünewald og Claus Elming giver den gas på gulvet i 'Vild med dans'. Foto: Mogens Flindt
Sarah Grünewald og Claus Elming giver den gas på gulvet i 'Vild med dans'. Foto: Mogens Flindt
 

Claus Elming er kendt som lidt af en kvindebedårer, men han har et brændende ønske om at få børn. Foto: Mogens Flindt Danske kendte Skruk Claus Elming: Vil have to børn på rekordtid

Over for Ekstra Bladet forklarer TV 2, hvorfor man har skiftet den mangeårige vært ud.

- Det er fordi, vi gerne vil prøve noget nyt. Som Claus siger, er vi blevet enige om det her. Vi har været rigtig glade for Claus på 'Vild med dans' - det siger jo næsten sig selv, for ellers er man jo ikke vært i 12 sæsoner, forklarer TV 2s underholdningschef Thomas Richardt Strøbech.

- Han har haft en kæmpe betydning for programmerne og vil altid være en vigtig del af dets historie. Men med et program i den kaliber skal man også løbende turde prøve noget nyt, så det gør vi nu, tilføjer han.

- Er der tale om en fyring?

- Nej, det er ikke en fyring, lyder det fra Thomas Richardt Strøbech, der tilføjer, at der kommer nyt om Elmings efterfølger senere på ugen.

Farvel til sport
Det er ikke første gang, at Elming må opgive et kendt tv-program. I efteråret meddelte han, at han var færdig med at lave sport for TV 2.

- TV 2 Sporten og jeg er gået lidt hver sin retning de sidste par år. Jeg har fået mindre og mindre på TV 2 Sporten. Jeg har været super stolt over at lave Tour de France, VM i ishockey og elsket at lave 'Sportsquizzen'. Nu er de tre dele væk, så derfor har jeg haft min sidste opgave for TV 2 Sporten, forklarede han til Ekstra Bladet i oktober.

Claus Elming begyndte sin tv-karriere som NFL-kommentator på TV 2 Zulu i 2000. Siden blev han vært på 'Sportsnyhederne' på TV 2 fra 2003 og fire år frem.

En æra er slut for 48-årige Claus Elming efter, at han fik at vide, at han ikke var en del af VM i ishockey-dækningen næste år. Foto: Kenneth Meyer Danske kendte Claus Elming efter 17 år med sport: Vil lave mere underholdning