Annonce:
Annonce:

Smittet med coronavirus

Saszeline Dreyer, der er kendt coronaskeptiker, er blevet smittet med coronavirus

Saszeline Dreyer har forsøgt at blive smittet med coronavirus længe. Foto: Emil Agerskov
Saszeline Dreyer har forsøgt at blive smittet med coronavirus længe. Foto: Emil Agerskov
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Saszeline Dreyer var på alles læber i begyndelsen af coronanedlukningen, da hun gennem sine sociale medier udbredte coronaskeptiske budskaber og modstand mod myndighedernes anbefalinger.

Nu er den 39-årige S.O.A.P.-sanger dog selv blevet smittet med virussen, oplyser hun i et opslag på Twitter.

'Så blev jeg testet positiv med COVID - smittet af en vaccineret - har kysset og krammet mine 2 dejlige drenge hele ugen - som begge har testet negativ … ‘det simpelthen så farlig en smitsom virus og børnene bærer smitten’ siger Hr Brostrøm', skriver hun i opslaget.

Til Ekstra Bladet fortæller hun, at hun i et år har forsøgt at blive smittet.

- Jeg har det fint. Det var et bevidst valg om at blive smittet, så jeg sørgede for at være tæt på min vaccinerede ven, der er smittet, så jeg kan danne naturlige antistoffer, lyder det fra Sazseline.

Det siger Sundhedsstyrelsen

De danske sundhedsmyndigheder anbefaler, at alle over 12 år lader sig vaccinere for at mindske spredningen af coronavirus.

På coronasmitte.dk lyder det:

'Vaccination giver en høj beskyttelse mod at blive smittet og syg af COVID-19. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du bliver vaccineret. Jo flere der bliver vaccineret, jo bedre kontrol får vi med epidemien.

Der blev den 12. november 2021 indført krav om coronapas på flere områder i Danmark. Ved at blive vaccineret får du et gyldigt coronapas. 

Det er gratis at blive vaccineret, og det er frivilligt, om du vil tage imod tilbuddet.'

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce:

Vaccine-modstander
Sazseline Dreyer har tidligere fortalt - både på sine egne kanaler og i et stort interview med Ekstra Bladet - at hun er modstander af vaccinen.

Det understreger hun igen over for Ekstra Bladet.

- Jeg tror ikke på en vaccine - eller en genmodificeret injektion, en MRN-vaccine, bør man nok kalde den - som er udviklet på så kort tid. Så jeg mener, jeg er en vigtig del af en kontrolgruppe, så man har noget at holde op imod i testfase tre, som vaccinen er i nu og frem til 2023, siger hun.

Ekspert: - Det er simpelthen ikke rigtigt

Professor i molekylærbiologi og genetik Rune Hartmann ved Aarhus Universitet fortæller til Ekstra Bladet, at der altså ikke er hold i Saszeline Dreyers påstande om vaccinen.

- Hvad folk tror, kan de gå i kirken med. For det første er ikke rigtigt, at vaccinen er i fase tre. Den er færdig og godkendt. Det, hun beskriver, er ikke rigtigt. Man begyndte ikke arbejdet på de her vaccine-teknologier, da corona kom frem. Det har man arbejdet på siden 2003, da SARS brød ud.

Han giver heller ikke meget for idéen om ikke at lade sig vaccinere, men i stedet sætte liden til sit eget immunforsvar.

- Det er forkert, at man skulle få bedre respons. Det er en snu virus, der kan manipulere vores immunforsvar. Man får en immunitet, men den er dårligere. Virussen lægger sig ikke bare fladt ned.

Eksperten mener, at der er tale om en alt for stor risiko ved ikke at tage vaccinen.

- Du ved simpelthen ikke, om du er en af dem, der bliver alvorligt syg eller dør. Det er der jo nogen, der gør, der ellers har været raske.

Som regeringen og Sundhedsstyrelsen opfordrer han til, at man lader sig vaccinere mod corona.

- Hvis vi bare lader være med at lade os vaccinere vil vi have flere, der bliver indlagt og dør. Der vil ikke gå ret lang tid før sundhedsvæsnet bryder sammen. Delta-varianten smitter rigtig godt. Et gæt ville være at mellem 25.000 og 50.000 vil dø i vinteren, hvis der ikke vaccineres.

- Tror du ikke, at myndighederne har en rigtig god grund til at opfordre til, at man lader sig vaccinere?

- Jeg tror, de har lavet en god aftale med nogle medicinalvirksomheder. Jeg ved, hvad der er bedst for mig og mit eget immunforsvar. Hvad folk vælger at gøre, det respekterer jeg, på samme måde som folk bør respektere, hvad jeg vælger at gøre, siger Saszeline.

Annonce:

- Der er jo stadig mange, der bliver indlagt og dør med corona hver dag. Hvad gør du dig af tanker om, hvorvidt du udsætter andre for fare som smittet?

- Jeg har isoleret mig selv med mine børn i et sommerhus og har ikke været udenfor, udover da jeg var i testcentret med mundbind på. Jeg vil aldrig nogensinde bringe andre i fare, men der er jo masser af mennesker, der render rundt og er vaccineret og stadig smitter folk. Jeg bringer heller ikke mine børn i fare, jeg sørger for, at de får helt naturlige antistoffer til deres immunforsvar. Jeg holder for øvrigt mine børn hjemme fra skole, siger hun.

Saszeline Dreyer holder fast i sin coronaskepsis, selvom hun nu er smittet. Foto: Emil Agerskov
Saszeline Dreyer holder fast i sin coronaskepsis, selvom hun nu er smittet. Foto: Emil Agerskov

Lukket ned
Saszeline fik for mere end et år siden lukket sin Instagram-profil efter hendes kontroversielle opslag om coronavirus, hvor hun blandt andet opfordrede til at droppe mundbind.

Siden indrømmede hun, at det var en fejl.

Annonce:

'Jeg anerkender, at jeg har opfordret til, at man ikke går med mundbind, som ellers er sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og det skulle jeg nok ikke have gjort. Der er en hårfin balance mellem at opfordre til debat og opfordre til en bestemt adfærd. Fremover vil jeg undlade at opfordre til en bestemt adfærd', skrev hun i et opslag dengang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: