Snusfornuftige kalenderbørn: Sådan bruger vi pengene

Caroline Vedel, Fanny Leander Bornedal og Jacob August Ottensten har ikke klattet de skejser væk, som de har tjent på at spille med i 'Den anden verden'

De tre skuespiller-spirer har selvfølgelige fået løn for deres arbejde med 'Den anden verden', og de penge skal ikke klattes væk, er Caroline Vedel, Fanny Leander Bornedal og Jacob August Ottensten enige om. Foto: Mogens Flindt
De tre skuespiller-spirer har selvfølgelige fået løn for deres arbejde med 'Den anden verden', og de penge skal ikke klattes væk, er Caroline Vedel, Fanny Leander Bornedal og Jacob August Ottensten enige om. Foto: Mogens Flindt
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Ni måneder har skuespillerne bag 'Den anden verden' brugt på at få årets DR-julekalender i kassen.

Under optagelserne afsluttede hovedpersonerne Caroline Vedel og Fanny Leander Bornedal begge folkeskolen, mens Jacob August Ottensten, der spiller Janus i julekalenderen, passede undervisningen i gymnasiet, så meget som det overhovedet kunne lade sig gøre.

Mød de nye julekalender-stjerner

- Det var hårdt til tider. Man kan jo sige, at det var dobbeltarbejde. Optagelserne var fuldtidsarbejde og så gik jeg i 2. g. Men på min skole var de rigtig søde til at hjælpe. Nogle gange fik jeg lidt længere tid til at aflevere en opgave og sådan noget, siger Jacob August Ottensten, der ikke har tænkt sig at spendere alle de penge, han tjente under optagelserne, på store julegaver til sin familie.

- Det kan da godt være, at min lillebror får mere end en tegning i julegave i år, griner skuespiller-spiren, der er ved at tage kørekort.

- Det er fedt fritidsjob at lave film, men der bliver nok ikke til en ny bil, siger han uden at afsløre, hvad hans julekalender-løn så rækker til.

Flop: Seerne flygter fra DRs uhyggelige julekalender

Heller ikke Caroline Vedel, der spiller Sara i 'Den anden verden', har planer om at købe gigantiske pakker til sin mor og far her til jul.

- Jeg har valgt at putte pengene, jeg har tjent på julekalenderen, ind på en opsparing. Jeg ved, at jeg får brug for dem, for jeg vil gerne uddanne mig til skuespiller. Jeg har fundet en skuespiller, som jeg kan læse hos, og det skal jeg selv betale. Privatundervisning er ikke gratis. Så der er lagt en taktisk plan for det, lyder det modent fra den 16-årige pige.

- Hvordan tjener du ellers penge? Har du job på en tankstation eller noget i den stil?

- Nej, jeg gør rent derhjemme og får lidt lommepenge for det. Men jeg får ikke bare af mine forældre. Det har vi aldrig brugt. Men jeg har småjobs en gang i mellem. Faktisk begyndte jeg at tjene mine egne penge på film, da jeg var otte år, siger Caroline Vedel, der har fået et næsten søster-agtigt venindeforhold til sin tv-tvillingesøster, Fanny Leander Bornedal.

Kendt instruktørdatter i julekalender

Ole Bornedals 16-årige datter har også valgt at smide sin kalender-løn ind på en opsparing.

- De skal gå til en lejlighed eller sådan noget. Men jeg har altså også brugt en lille smule på mig selv. Som en lille belønning efter optagelserne, siger Fanny Leander Bornedal, der nu går i 1. g.

Sara går benhårdt efter prinserne i 'Den anden verden'. Foto: DR/Per Arnesen
Sara går benhårdt efter prinserne i 'Den anden verden'. Foto: DR/Per Arnesen
 

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind