Annonce:
Annonce:

Søren Pape klapper i: - Jeg har ikke mere at sige til det der

Statsministerkandidaten vil ikke snakke om de møder, han holdt med Den Dominikanske Republiks regering under en ferie i 2018

Ekstra Bladet kan fortsat ikke få svar på, hvorfor Søren Pape mødtes med politikere i Den Dominikanske Republik i sin ferie

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Den konservative formand og statsministerkandidat har indtil videre nægtet at lade sig interviewe i sagen sin private ferierejse til Den Dominikanske Republik i 2018, hvor han var justitsminiter.

Her mødtes Søren Pape Poulsen sammen med partifælle Mai Mercado og Inger Støjberg (Danmarksdemokraterne) med repræsentanter fra landets regering uden om det officielle diplomati.

Og Søren Pape Poulsen ville heller ikke svare på Ekstra Bladets spørgsmål om sine møder i Den Dominikanske Republik, da vi mødte ham på den røde løber til premieren på musicalen 'The Producers' torsdag aften.

- Ikke til musical i hvert fald, lyder det, da Ekstra Bladet spørger Søren Pape Poulsen, om han ville forklare, hvad han lavede til møderne i Den Dominikanske Republik under sin ferie. Men kan klapper altså i som en dominikansk østers.

Annonce:

- Kan du forklare, hvem der arrangerede og forberedte møderne?

- Jeg kan forklare en hel masse, og det har jeg tilbudt udenrigsministeren, og det eneste han vil, det er at kommunikere med mig gennem pressen. Jeg troede ellers, en minister skulle kontakte et folketingsmedlem i stedet for at tale med pressen.

Søren Pape Poulsen ville ikke svare på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvad han lavede til sine møder med Den Dominikanske Republiks regering, under sin ferie i 2018. Foto: Kenneth Meyer
Søren Pape Poulsen ville ikke svare på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvad han lavede til sine møder med Den Dominikanske Republiks regering, under sin ferie i 2018. Foto: Kenneth Meyer
 

- Var Den Dominikanske Republiks regering orienteret om, at det ikke var et officielt besøg?

- Jamen, jeg har sagt mange gange, at der var intet officielt i det besøg overhovedet, det var noget, der foregik på en ferie.

- Og det var Den Dominikanske Republiks regering også orienteret om?

- Ja, selvfølgelig. Men derfor kan man jo se tingene forskelligt. Men det sagde vi. For det var på ferie, vi var på for vores egne penge.

- Så I var på ferie, men hvem arrangerede så møderne på denne her ferie?

- Jeg har ikke mere at sige til det der. I har jeg ved ikke hvor mange journalister på Ekstra Bladet, der stiller alle mulige spørgsmål til det her.

Annonce:

- Vil du ikke svare på dem?

- Jeg skal nok svare udenrigsministeriet.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Søren Pape erkender at have talt usandt, men vil ikke forklare, hvad det er, han har fortalt, som er usandt trods utallige forsøg

Tilbyder hemmelig orientering
Selvom Søren Pape Poulsen altså ikke vil indvie offentligheden i, hvad der skete til møderne, og hvem der arrangerede dem, så har han, som han også sagde på den røde løber, tilbudt at orientere udenrigsminister Jeppe Kofoed (S).

'Onsdag modtog jeg en mail fra Søren Pape Poulsen, der gerne vil holde et fortroligt møde. Jeg har svaret ham, at henvendelsen undrer mig, når han i flere uger har haft rig mulighed for at redegøre for, hvad der er foregået på en række møder med regeringstoppen i Den Dominikanske Republik.', oplyser udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Søren Pape Poulsen glædede sig mere til at se 'The Producers', end til at tale med Ekstra Bladet, som han mente stillede mange spørgsmål. Foto: Kenneth Meyer
Søren Pape Poulsen glædede sig mere til at se 'The Producers', end til at tale med Ekstra Bladet, som han mente stillede mange spørgsmål. Foto: Kenneth Meyer

Annonce:

Ekstra Bladet og Jyllands-Posten har på det seneste afsløret, hvordan det skabte diplomatisk kaos, da den konservative leder og daværende justitsminister under kæresteturen til Caribien afholdt møder med blandt andet udenrigsminister Miguel Vargas, justitsminister Jean Alain Rodriguez samt daværende præsident Danilo Medina fra Den Dominikanske Republik.

Med på turen havde Søren Pape Poulsen sin daværende partner, Josue Medina Vasquez Poulsen, som kommer fra netop Den Dominikanske Republik. Desuden var daværende socialminister Mai Mercado og daværende integrationsminister Inger Støjberg med på turen.

Hvad der præcis blev drøftet på møderne i Den Dominikanske Republik, står hen i det uvisse.

På det seneste har Socialdemokratiet presset på for at få en redegørelse fra Pape. Og nu har den konservative formand så tilbudt udenrigsminister Jeppe Kofod en fortrolig orientering.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Der ligger flere års arbejde i Danmark og på den anden side af Atlanten bag den seneste tids afsløringer. Ekstra Bladet giver her indblik i, hvordan vi kom på sporet af sagerne og hvordan historierne blev til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: