Søren Pind til bro-boss: Stik piben ind

 

- Stik piben ind, mener Søren Pind om Leos udtalelser. (Arkivfoto: Lars Krabbe/Polfoto).
- Stik piben ind, mener Søren Pind om Leos udtalelser. (Arkivfoto: Lars Krabbe/Polfoto).

Kongehusets største forsvarer, Søren Pind, blander sig endnu engang i debatten om kronprins Frederiks berømte brokørsel under stormen Egon.

Det sker på baggrund af Ekstra Bladets artikel om bro-bossen Leo Larsen, der fortæller, hvordan han blev ringet op af kronrpins Frederiks hofchef, Christian Schønau, der forsøgte at tørre fadæsen af på Bro-bossen.

I et stort interview med Ekstra Bladet fortæller Leo Larsen, at han er republikaner og at han synes, at institutionen er latterlig.

Og dét fik Søren Pind på banen i endnu et glødende forsvar for det monarki, som han elsker så højt.

På Facebook skrev han:

'Det er selve institutionen, jeg synes er latterlig, siger direktøren for Sund & Bælt Leo Larsen i dag om kongehuset til Ekstra Bladet, hvor han er på forsiden. Han bedyrer samtidig, at det ingen indflydelse har haft på hans - mange - udtalelser om kronprinsens brofærd. Han fortsætter dog sin udbredelse af den usande påstand om den fare, kronprinsen var udsat for, som er blevet blankt afvist af forskere fra DTU. Og fortier at f.eks. en ambulancetransport ville have fået lov til at køre over. Man mærker hensigten, og bliver forstemt derved. Det er stødende at opleve så usaglig en adfærd mod en institution, de fleste danskere værdsætter og respekterer - og som samtidig ingen mulighed har for at forsvare sig. Jeg synes, han sku stikke piben ind...'

Leo Larsen fra Sund & Bælt. (Arkivfoto: Niels Hougaard/Polfoto).
Leo Larsen fra Sund & Bælt. (Arkivfoto: Niels Hougaard/Polfoto).
 

Ekstra Bladet bad derefter Søren Pind om at svare på, om Leo Larsen ikke skulle have lov at give sin version af forløbet. Ligesom vi gerne ville vide, hvad han mener med, at den mest mediedækkede familie, der kan indkalde hele pressen med minutters varsel, ikke kan forsvare sig selv.

Foto: Linda Johansen Danske kongelige Bro-chef: Hoffet ville løbe fra ansvaret

Men selv om Pind læste beskeden, vendte han ikke tilbage.

Derfor kunne vi heller ikke spørge ham om, hvad DTU-undersøgelsen havde med sagen at gøre, når Sund & Bælt har besluttet, at det ikke er tilladt for nogen at passere broen under storm.

Foto: Linda Johansen Underholdning Frederiks hofchef pressede bro-boss: Hofchef ville tørre den af på mig

Komikeren Mads Keiser, der de seneer dage har gjort sig særdeles munter over kongehuset, tog derefter Søren Pind under behandling:

'Søren Pind skriver i en status om kritikken af sagaen om prinsen og brugen af broen bl.a. følgende; 'Det er stødende at opleve så usaglig en adfærd mod en institution, de fleste danskere værdsætter og respekterer - og som samtidig ingen mulighed har for at forsvare sig. Min tese er, at det stort set udelukkende er kongehusglade mennesker, der mener, at institutionen kongehuset ikke må forsvare sig, når de udsættes for kritik. For min skyld må 'institutionen' - får det ord det egentlig ikke til at lyde som om vi taler om galehus? - hjertens gerne få mulighed forsvare sig i tale og skrift. Og jeg synes egentlig, det ville klæde alle monarkister at bakke op om denne fundamentale rettighed', skriver Keiser.

Mads Keiser driller de kongelige på Facebook. (Arkivfoto: Jacob Ljørring/All Over). Danske kendte Komiker tager pis på de kongelige

Og afrunder:

'Faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at jeg ville blive udelt begejstret, hvis kongehuset fik og – ikke mindst - benyttede muligheden for at forsvare sig, forklare sig og i det hele taget give deres mening til kende i debatten. Jeg ville sidde klar på 1. række med en ordentlig bøtte popcorn'.