Søs Egelind om cannabis-afsløring: Det er vildt

Søs Egelind har ikke et sekund fortrudt, at hun i lørdags stod frem i Ekstra Bladet og fortalte om sin selvmedicinering med cannabis

Søs Egelind fik 24 kemo-behandlinger og dulmede smerterne med cannabis. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Søs Egelind fik 24 kemo-behandlinger og dulmede smerterne med cannabis. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

Tirsdag aften inviterede Manu Sareen til debatmøde om legalisering af medicinsk cannabis. Blandt rigtig mange fortvivlede brugere sad Søs Egelind. Hun har ikke startet ideen om at gøre det lovligt for syge mennesker at lindre smerter, kvalme og meget andet med cannabis, men hun har i den grad sat fokus på behovet.

Men det har ikke været uden betænkeligheder, at Søs Egelind lod sig smække på forsiden af Ekstra Bladet i lørdags med historien om, at hun brugte cannabis, da hun var i et heftigt kemoforløb for at få bugt med leukæmien.

Manu Sareen kæmper for cannabis

- Jeg ville ikke misforståes, så folk troede, at jeg er et hashvrag eller noget, fortalte Søs Egelind til Ekstra Bladet efter debatmødet og tilføjede efter en kort tænkepause:

- Men så på den anden side. Der er altid nogen, der vil misforstå. Men hvis 99,9 procent forstår, hvad det her handler om, så er det jo rigtig, rigtig godt.

Reddet af cannabis

Søs Egelind har fået en helt masse henvendelser fra personer, der ikke aner, hvor de skal få fat i cannabissen.

- De kontakter mig for at høre, om jeg kan hjælpe dem. Og det kan jeg jo af gode grunde ikke. Jeg kan kun sige til dem, at de jo må kriminalisere sig, fortæller Søs Egelind, der ikke har været helt tilfældig med tidspunktet for hendes kontroversielle udmelding.

- Det er jo, fordi der er valgkamp, svarer hun prompte.

Pot hjalp mig igennem kemo-smerter

Søs Egelind har ikke et sekund fortrudt, hvad hun har gjort. Hun er både overvældet og glad for den positive lavine, hun har været med til at starte.

- Det er kun positiv feedback, jeg har fået. Det er helt vildt.. Tosset. Jeg er meget, meget glad.