Sofie Gråbøl taler ud efter kræftsygdom

Skuespiller Sofie Gråbøl fortæller i et nyt interview om livet efter at have overlevet en kræftsygdom

Sofie Gråbøl til pressemøde i forbindelse med den nye DR-dramaserie 'Liberty'. Foto: Mogens Flindt
Sofie Gråbøl til pressemøde i forbindelse med den nye DR-dramaserie 'Liberty'. Foto: Mogens Flindt

Når man hører folk fortælle om tiden efter en overstået alvorlig sygdom - eksempelvis kræft - støder man ofte på den vurdering, at sygdommen har været 'en gave' - forstået på den måde, at man har lært at værdsætte livet endnu mere, end man gjorde, før man blev syg.

Den betragtning deler 'Forbrydelsen' og 'Liberty'-skuespilleren Sofie Gråbål bestemt ikke. Det fortæller hun i et nyt, stort interview med ugebladet Femina.

- Det har altid provokeret mig, når nogen siger, det er en gave at blive syg, det er det jo ikke. Jeg ville da til hver en tid have valgt IKKE at få kræft, så jeg synes, det er et helt forkert ord, siger Sofie Gråbøl til Femina

Foto: All Over Press TV DR løfter sløret: Her er skuespillerne til det nye søndagsdrama

Angst, smerte og mørke
For ikke at falde i samme 'fælde' noterede hun under sit sygdomsforløb, præcis hvor hårdt og meningsløst sygdommen var.

- 'Husk at fortælle, hvor mørkt det er herinde, hvis du nogensinde kommer ud...'. For når man selv sidder og er gået helt i stykker, så kan det være svært at identificere sig med nogen, der bare synes, livet er skønt, siger Sofie Gråbøl.

En enkel positiv observation omkring sygdomsforløbet er der dog også blevet plads til.

- Der var meget stor angst, meget stor smerte, meget stort mørke. Men samtidig udvidede der sig sjovt nok lige så meget af det modsatte, siger Sofie Gråbøl, der fra på søndag kan opleves i rollen som Kirsten i filmatiseringen af Jakob Ejersbos roman 'Liberty' på DR 1.

Sofie Gråbøl blev verdensberømt for sin flotte sweater i tv-serien 'Forbrydelsen'. (Foto: All Over Press) Intl. kendte Se verdens frækkeste sweater: Her kan Sofie Gråbøl slet ikke være med

Foto: Joachim Ladefoged Film Sofie Gråbøl møder Mad Max-stjerne i ny von Trier-film