Sofie Østergaard til kamp mod coronalukning

Når landet er lukket på grund af en farlig virus, må man være kreativ, mener tv-værten

- Det er vigtigt at bevare fællesskabet på afstand, mener Sofie Østergaard. Foto: Tariq Mikkel Khan
- Det er vigtigt at bevare fællesskabet på afstand, mener Sofie Østergaard. Foto: Tariq Mikkel Khan

Lige som tusindvis af andre danskere sad tv-værten Sofie Østergaard onsdag aften foran skærmen, da statsminister Mette Frederiksen meddelte, at Danmark mere eller mindre lukker ned i 14 dage i kampen mod coronasmitte.

Ud over at stå i spidsen for DR-programmet 'Versus' driver Sofie Østergaard dansestudiet Beatjump i Holte, der som er ramt af frygten for coronasmitte. 

- Det er jo ikke os alle, der kan arbejde hjemme, som statsministeren opfordrede til. Jeg har været nødt til at lukke mit studie de kommende uger. Men jeg har 20-25 instruktører ansat, og pludselig begyndte jeg at lege med tanken om, at vi rent faktisk godt kunne arbejde hjemmefra, fortæller hun.

DR-vært sagde op: Det har givet mig frihed

Hendes idé fik hurtigt luft under vingerne. Instruktørerne meldte sig klar og allerede torsdag kunne Østergaard og hendes team byde op til den første fjernundervisningstime i dans.

- Sammen med en medarbejder brugte jeg mange timer om aftenen og natten på at teste og udvikle. Hvordan kunne vi undgå forsinkelse i musikken og ville det virke på forskellige platforme. Men jeg er simpelthen så stolt over, at det lykkedes, siger hun og opfordrer andre foreninger og klubber til at kaste sig ud i noget lignende.

- Det er bare dans, vil nogen måske sige, men jeg tror, at det er vigtigt, at vi i denne tid bevarer en form for fællesskab. Vi gør meget ud af, at instruktørerne taler med vores elever og lige får sagt hej. Og for mange børn betyder det noget, at de skal noget til en bestemt tid. At man trods corona skal noget klokken 16, og at der faktisk er nogen, der venter på en, siger hun og fortsætter.

- Selv de fireårige hopper med hjemme fra stuerne og får sagt hej til deres kammerater og deres instruktør. Den slags fællesskab må man ikke undervurderer, siger hun.

Interessen for fjernundervisningen har ifølge Sofie Østergaard været enorm, og hun overvejer nu at udvide, så alle kan danse med.

Efter opsigelse: Scorer stort DR-job

- Der er plads til 100 pr. gang. Jeg skal lige have helt styr på det, for der er jo masser af regler med GDPR og sådan noget, som jeg skal sætte mig ind i, før jeg kan love, at det kan lade sig gøre, siger hun.

- For os er det vigtigt, at det er live, så man kan få feedback og ikke mindst følelsen af fællesskab. Vi kan give masser af high five'ere gennem skærmen, der helt sikkert ikke smitter. Om det så er fodboldklubber eller gymnastikforeninger, så håber jeg, at flere vil gøre det samme, lyder opfordringen.