Sonja Richter: Jeg er her ikke for rampelysets skyld

Den danske skuespiller Sonja Richter er ikke i branchen på grund af de røde løbere og lange kjoler

Sonja Richter brænder mere for selve skuespillet end for rampelyset, der følger med. (Foto: Klaus Bo Christensen)
Sonja Richter brænder mere for selve skuespillet end for rampelyset, der følger med. (Foto: Klaus Bo Christensen)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Med til drømmen om at være en succesfuld skuespiller hører ofte de meterlange røde løbere, prestigefyldte prisuddelinger og dyre designerkjoler.

Men der er ingen af de ting, der tiltaler den erfarne skuespillerinde Sonja Richter ved det eftertragtede fag.

- Nogle er gode til den del af arbejdet, som er at gå på den røde løber og have flotte kjoler på. De er gode til at være til prisuddelinger og være fremme i skoene på den måde, siger Sonja Richter og fortsætter:

- Det er jeg ikke så god til. Jeg synes ikke, det er særligt sjovt. Jeg synes, at selve arbejdet er sjovere, siger 'Elsker dig for evigt'-skuespilleren.

Jeg skulle stikke min krop til blods med en nål

Vores samfund har flyttet sig
Det er nemlig i langt højere grad selve det kreative benarbejde, der er i skuespillet som fag, som tiltaler Sonja Richter.

Hun foretrækker nemlig at være i øvelokalet, at læse manuskriptet og at lære de forskellige karakterer at kende sammen med sine kolleger og instruktøren.

Skuespillerinden er godt klar over, at livet foran kameraernes blitz hører med, når man gør sig i det fag, hvor rampelyset skinner klarest.

- Det med det flotte tøj og sådan er noget, som jeg altid har kæmpet med. Og jeg kan mærke, at den del betyder mere og mere på den måde, verden er skruet sammen, siger hun og fortsætter:

- Det er er begyndt at handle mere om at sige, hvad man er, i stedet for at være det. Det er vores samfund, der har flyttet sig.

Vil hellere spille klaver
Ifølge Sonja Richter er alle skuespillere forskellige, og der er nogle, der er gået ind i faget netop for rampelysets skyld frem for skuespillets.

- For nogle er det grunden til at starte i branchen. De er ikke interesserede i det kreative arbejde. Ikke lige så meget som mig, siger hun og fortsætter:

- De kunne have været blevet bloggere eller noget andet, som kom ind i den verden, hvor man bliver inviteret til alt muligt og har en mening om alting, siger Sonja Richter, der ikke selv går specielt meget op i de sociale medier.

- Jeg fatter ikke, hvordan folk har tid til det. Jeg vil hellere have tid til at spille klaver og andre ting, siger hun.

Sonja Richter kan opleves i rollen som Amanda Absalonsen i anden sæson er DR-serien 'Bedrag', der starter søndag den 25. september.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+