Stig Elling søger orlov: Ramt af depression

Rejsekongen har fået tre måneders orlov fra sit politiske arbejde

Stig Elling søger orlov på grund af depression. Foto: Jens Dresling
Stig Elling søger orlov på grund af depression. Foto: Jens Dresling
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Rejsekongen Stig Elling er nyindvalgt medlem af Frederiksbergs kommunalbestyrelse, men har netop været nødt til at søge om tre måneders orlov fra sit politiske virke på grund af længere tids depression.

Det skriver TV2 Lorry.

- Jeg har haft for travlt og haft for mange jern i ilden. Jeg har måske været for lidt for hurtig til at tro, jeg kunne være med fra starten af. Men det kunne jeg ikke, og det er kommet lidt bag på mig, forklarer 70-årige Elling til tv-stationen og tilføjer, at han er i behandling for sygdommen, som han også tidligere har kæmpet mod.

Til Ekstra Bladet fortæller han, at han ganske rigtigt har set sig nødsaget til at trække stikket i en periode.

- Jeg har ganske simpelt arbejdet for meget igennem årene - mit job har været 24/7 i 365 dage, og det kan man ikke holde til i længden, konstaterer han.

- Når man har det som jeg har det lige i øjeblikket... Depression er en sygdom, der gør ondt i sjælen, og der skal man passe på sig selv og sine nærmeste, tilføjer han.

Stig sad alene: Far var på druk og mor anede ikke det var juleaften

Stig Elling blev valgt ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg med 449 personlige stemmer. Foto: PR
Stig Elling blev valgt ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg med 449 personlige stemmer. Foto: PR
 

Stig Elling var medlem af kommunalbestyrelsen på Frederiksberg for De Konservative i otte år frem til 2013. Herefter tog han en pause, men stillede så op igen sidste år. Men allerede under valgkampen kunne den 70-årige Elling mærke, at 'den trak tænder ud'.

- Jeg kunne ikke levere det, jeg gerne ville levere. Stå på gader og stræder, som jeg havde gjort før. Jeg havde en fornemmelse af, at depression trak op, så jeg har taget munden for fuld, indrømmer han.

Tror du, du kommer tilbage til kommunalpolitik, når din orlov er slut?

- Man kan aldrig vide noget i denne verden med sikkerhed, men jeg vil gøre mit bedste for det. Jeg har også en del mennesker, der har stemt på mig, som jeg ikke vil skuffe. Omvendt tror jeg, at de fleste har forståelse for min situation. Men med lidt ro og behandling er der stor chance for, at jeg kommer tilbage, siger han.

Solkongen Stig Elling: Stopper jeg ikke nu, så dør jeg

Stig Elling arbejder som rejseambassadør i Bravo Tours ved siden af sit politiske virke, og det holder han fast i på trods af sygdommen.

- Charterbranchen har været den væsentligste del af mit liv hele livet, og den vil jeg nødig opgive. Ikke at jeg gerne vil opgive det kommunale arbejde, men det er trods alt et bierhverv, konstaterer han.

Han glæder sig over, at både partifæller og kolleger på Frederiksberg Rådhus har været meget søde og forstående omkring hans situation.

Kommunalbestyrelsen på Frederiksberg skal ifølge TV2 Lorry mandag 29. januar tage stilling til Stig Ellings anmodning om at blive midlertidig fritaget for sit politiske hverv fra dags dato og tre måneder frem. Forvaltningen har indstillet, at hans anmodning imødekommes, og at kollegaen Karsten Skawbo-Jensen indtræder i perioden.

Kendte på valg: To borgmestre, stemme-magneter og lussinger

Mere fra Ekstra Bladet+

Det nye parti er et personligt projekt for Inger Støjberg

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind