Annonce:
Annonce:

Stjernekok stopper på berømt hotel: Gider ikke længere 12 timer i køkkenet

Det er slut med fransk islæt på Brøndums Hotel i Skagen

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Chefkok på Brøndums Hotel i Skagen, franskmanden Michel Michaud, har sagt sin stilling op og har haft sin sidste arbejdsdag.

Det skriver Nordjyske mandag aften.

Årsagen er, at 72-årige Michaud vil prøve kræfter med noget andet.

- Jeg stopper, inden det er for sent. Jeg vil ikke længere stå i et køkken 12 timer i træk. Jeg skal nyde livet nu. Om tre år er det måske for sent, siger Michel Michaud til Nordjyske.

Han havde sidste arbejdsdag forleden og vil nu tage fat på nogle andre projekter, han har gang i. Blandt andet at producere og sælge sin klassiske kage, Gateau Marcel.

Ifølge Nordjyske skyldes opsigelsen også, at der er for langt fra Skagen til hans to børn i København og i Fåborg. Derfor har Michaud også sat sit hus i Skagen til salg.

- Vi har været rigtig glade for at bo i Skagen, men vi er altså nødt til at komme tættere på familien, siger Michel Michaud.

Michel Michaud kom til Skagen for halvandet år siden. Inden da var han i køkkenet hos Ruths og i Molskroen og på Molskroens Brasserie.

Michaud er blevet slået til Ridder af Dannebrog. Han har også modtaget Michelinstjerner tre gange i 1980'erne.

Ifølge Nordjyske er der endnu ingen oplysninger om, hvem der overtager jobbet som køkkenchef efter Michaud.

Michel Michaud

Michel Michaud blev født i den franske by Cognac i 1946. Han stod i lære som kok i Tarbes. Han arbejdede herefter i Saintes, Cahors og i Avallon i Bourgogne, hvor han arbejdede på restauranten Hostellerie de la Poste, der havde en michelinstjerne.

I 1971 blev han køkkenchef på Falsled Kro, hvor han introducerede det franske køkken. Da Lene og Sven Grønlykke sammen med Inge og Klaus Rifbjerg grundlagde Kong Hans Kælder i København i 1976 blev Michaud køkkenchef her. Han forsatte med det franske køkken der vandt større indpas i de gastronomiske kredse i Danmark. I 1983 modtager restauranten som den første i Danmark en stjerne i Michelinguiden. Inden da er Michaud dog flyttet tilbage til Frankrig, hvor han åbnede sin egen restaurant i 1981. Denne får også en michelinstjerne i 1986, før Michaud vender tilbage til Danmark i 1986.

Tilbage i Danmark blev han køkkenchef på Søllerød Kro. Året efter, i 1987, modtog restauranten sin første michelinstjerne. Han arbejdede kort på Restaurant Gammel Åbyhøj i Aarhus og i 1993 blev han indehaver af restauranten Marie Louise i Odense. I 1999 modtog han Champagneprisen, der blev uddelt første gang dette år. I 2004 flyttede han videre til Ruths Hotel. Hans mad på Ruths Hotel er ligesom de foregående restauranter, som han har arbejdet på, blevet rost af anmelderne.

I 2014 forlod han Ruths Hotel for at blive chefkok på Molskroen. Året efter overtog han den fulde drift af stedet efter Wassim Hallal. Ved udgangen af 2015 stoppede Michaud på Molskroen, da han ville vende tilbage til Skagen.

Michel Michaud blev ansat på Brøndums Hotel som køkkenchef den 1. april 2016.

Michaud har modtaget michelinstjerner i 1982, 1986 og 1987. I 2008 blev han slået til Ridder af Dannebrog, og samme år modtog han også Ordre National du Mérite.

Kilde: broendums-hotel.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: