Stjernekomikere: Han er den sjoveste mand

De nominerede til årets komiker fortæller, hvem den sjoveste i Danmark er - når de ikke må pege på sig selv

Frank Hvam er populær blandt kollegerne. Foto: Anthon Unger
Frank Hvam er populær blandt kollegerne. Foto: Anthon Unger
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Selv om kampen om rampelysets skær og publikums gunst er hård i dansk comedy, lader det til, at de danske komikere indbyrdes fint har fået slebet de spidse albuer og styret den glubske sult efter hæder.

For når man spørger man de nominerede til årets komiker ved Zulu Comedy Galla, hvem den sjoveste i Danmark er, er de ikke blege for at rose deres kolleger. Og særligt én mand går igen blandt de rutineredes komikeres valg af favorit.

- Frank Hvam får mig til at sprutte af grin ud af flere kropsåbninger. Hans akavede, distræte stil fungerer bare. Jeg holder med ham og jeg holder af ham, siger Ruben Søltoft, der er nomineret for sit onemanshow 'Mit Hoved'.

Rune Klan: Her er sandheden om skinke-tricket

Komikeren Jonatan Spang, der er nomineret for stand up-showet 'Danmark' og komedieserien 'Lillemand' er enig med kollegaen Ruben Søltoft i, at Danmarks sjoveste komiker er den ene halvdel af den succesfulde Klovn-duo.

- Hvis man kun kender Frank Hvam fra tv, skal man virkelig unde sig selv at se ham på scenen som stand up-komiker. Han er sjov og underfundig, og både hans tone på scenen og blik på verden er fantastisk, siger 'Alle for én'-skuespilleren Jonatan Spang.

Også komikeren Simon Talbot, der er nomineret for stand up-showet 'Mr. Copenhagen' og 'Simon Talbots Sketchshow' er enig i, at Frank Hvam er et af de største navne på den danske stand up-scene.

Jonatan Spang troede ikke på komiker-karriere

- Han har nogle af de bits (sekvenser, red.), som jeg vil fremhæve som de vigtigste i dansk stand up. Det er så kreativt og grænseoverskridende, siger 'Live fra Bremen'-skuespilleren og fortsætter:

- Han snakker om tanker om selvmord og homoerotik og hvordan, der er mere respekt for at være enkemand end fraskilt. Det er vanvittige vinkler, som han løser til perfektion, siger 'Talle alene i verden'-komikeren.

Frank Hvam er dog ikke den eneste stjerne på Simon Talbots comedyhimmel. En anden favorit er endda en af hans største konkurrenter - nemlig Jonatan Spang.

Kikset: Hausgaard faldt igennem

- Han er en mand, jeg bliver ved med at være imponeret af. Han får mig altid til at grine, siger Simon Talbot.

Men Jonatan Spang er ikke den eneste af de nominerede, som bliver udpeget som favorit af en rival. Også Simon Talbot selv er blandt favoritterne for feltets internationale stjerneskud, Sofie Hagen.

- Simon Talbot er så god, at man spørger sig selv, hvornår det mon stopper. Hvor god kan han blive? Det er ved at blive umenneskeligt. Han kan ikke blive bedre, så eksploderer han jo, siger Sofie Hagen.

Hun nævner også to andre komikere, der endnu ikke er dansk allemandseje.

Dansk komiker jubler: Jeg er blevet far

- Alexander Thelander er det sjoveste menneske, jeg har mødt. Og Anne Bakland er simpelthen så sjov på de sociale medier, siger komikeren, der vandt den fornemme 'Best Newcomer'-pris ved Edinburgh Fringe Festival med debutshowet 'Bubblewrap', som også indtjente hende nomineringen til årets komiker.

Vinderen bliver udråbt den torsdag aften til Zulu Comedy Galla i Operaen i København, og showet løber over de danske tv-skærme den 11. september.

Komiker tager afstand fra voldtægtsopslag

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU