Susanne Bier: Kokainmisbruget er enormt i filmbranchen

I aften kommenterer den danske Oscar-vinder i det norske talkshow 'Skavlan' det udbredte stofmisbrug

 

Susanne Bier har på grund af kokain været nødt til at sætte folk stolen for døren på filmsettet. Foto: AP
Susanne Bier har på grund af kokain været nødt til at sætte folk stolen for døren på filmsettet. Foto: AP

Danmarks første kvindelige Oscar- og Golden Globe-vindende instruktør, Susanne Bier, er kendt for at være en dame, der kan sige tingene lige ud.

Bier skal måske lave Bond

Derfor skal det nok give et par skvulp i andedammen, når hun i aften på norsk tv i  talkshowet 'Skavlan' hos tv-kendissen Fredrik Skavlan tager bladet fra munden og kommenterer det omfattende stofmisbrug, som hersker ikke mindst i filmbranchen.

Ifølge Expressen, som har haft lejlighed til at smugkigge programmet, bekræfter Bier, at der er et kæmpe misbrug, skriver Dagbladet.

Susanne Biers spion-tv-serie udtaget til Berlin

- Der er et enormt stort misbrug. Jeg tror, at der blandt alle kunstnere uanset om det gælder film, tv eller musik findes et enormt stort misbrug af alle slags, siger Bier til Skavlan.

Den 55-årige instruktør, der herhjemme for alvor slog igennem med 'Den eneste ene' i 1999, og blev nomineret til en Oscar for 'Efter brylluppet' , vandt i 2011 både en Oscar og en Golden Globe for 'Hævnen' med Mikael Persbrandt, Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen i de bærende roller.

'Hævnen'-stjerne taler ud om narkomisbrug

Susanne Bier fortæller i talkshowet, at hun i sit job har været i situationer, hvor hun har måttet sige til folk, at enten så sluttet misbruget lige nu, eller også er de færdige i hendes film.

- Det, der sker, - specielt med kokain - er, at man ikke kan se nogen følelser. Følelserne forsvinder, og folk bliver kolde på en ækel måde. Det kan jeg ikke bruge til noget, og det accepterer jeg ikke, forklarer hun.

Instruktøren sætter ikke navn på de personer, hun har haft problemer med. Men svenske Mikael Persbrandt, som Bier har filmet med, har tidligere indrømmet, at han 'elsker kokain'.

Susanne Bier: Mine film skal stille spørgsmål

Desværre er  narkotika-misbruget ikke på nogen måde unikt for filmbranchen, selv om det med Biers ord er overalt og er problematisk at arbejde med.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at træffe Susanne Bier for en uddybende kommentar.