Suzanne Bjerrehuus: Flygtningene får os til at tabe hovedet

Jeg udnævnes til flygtningehader, fordi jeg vil have en debat, der kan sætte situationen i de rette rammer

Suzanne Bjerrehuus: Flygtningene får os til at tabe hovedet

Det er bl.a. flygtningenes færd på motorvejen, der har fået Suzanne Bjerrehuus til at fare til tasterne.

- Hvorfor er hele stemningen løbet sådan af sporet, fordi flygtningene nu er begyndt at søge nordpå i stort antal. Enten er man en af dem, der står med små flag og råber velkommen, eller også er man flygtningehader. Der findes intet derimellem. Heller ikke i pressen, hvor al kildekritik tilsyneladende er forsvundet.

Suzanne Bjerrehuus har fået et stort antal mennesker op i det røde felt med sin seneste opdatering på Facebook. Her tager hun udgangspunkt i, at flygtningene vandrer op langt motorvejene, samt at de i stort antal forsvinder uden om politiets registreringer.

- Jeg nægter at lade nogen lukke munden på mig med en 'flygtninge-hader-label'. For det er jeg ikke. Det, jeg beder om, er, at man ud over at have hjertet på rette sted ikke parkerer hjernen i et lukket skab. Jeg beder om rettidig omhu. Jeg ønsker, at vi debatterer, hvordan vi hjælper og løser det enorme flygtningeproblem bedst muligt for alle parter, erklærer hun.

Bjerrehuus fastslår, at hvis der stod flygtningen ude foran hendes dør, ville hun naturligvis også lukke dem ind. Men hun mener samtidig, at vi skal gøre os klart, at hvis vi som rene halalhippier ukritisk lukker hvem som helst ind, så ender vi i kaos.

Bjerrehuus efter Rachlin-vold: Kræver strengere straffe

- Det er symptomatisk for den bølge af kollektiv medfølelse og barmhjertighed, der driver over landet, at enhver tanke om perspektiv, jura og orden skydes helt i baggrunden, og hvis man drister sig til at påpege, at en debat om, hvad vi skal gøre, er nødvendig, skal man svines til.

Suzanne Bjerrehuus påpeger, at hun med sine tanker på Facebook give taletid til den store gruppe almindelige mennesker, som gerne vil hjælpe, men som samtidig vil sikre, at man hjælper mennesker på flugt og i nød - og ikke en masse økonomiske flygtninge/migranter og andet godtfolk, der bare benytter sig af situationen.

Bjerrehuus: Derfor er Muhammed-tegningerne vigtige

- Jeg har venner både blandt flygtninge og tidligere flygtninge, som ryster på hovedet af det, der foregår nu. Enkelte har forsøgt at blande sig i medierne, men er blevet svinet til og truet så meget, at de har trukket sig. Men jeg har hård hud nok til at blive kaldt flygtningehader. Selv om jeg helt ærligt mener, at de må være i alles interesse, at den sobre og tilbundsgående debat kommer. Det er ikke mig, der bruger ekstreme vendinder. Det gør dem, der kalder sig mine modstander, og derved lykkes det dem at gøre mig til 'den onde'.

Bjerrehuus fastslår, at den danske retstilstand gælder for allle. Også selv om også politiet i den nuværende situation tilsyneladende vælger at kigge den anden vej, og lade 300 flygtninge forsvinde uden om enhver registrering - og selv om visse danskere tager loven i egen hånd og transportere uregistrerede flygtninge til Sverige.

Suzanne Bjerrehuus bestjålet på Strøget

- Vi bliver alle dybt berørte, når en far kan fortælle, at hans børn er druknet efter en kæntring med en båd, men når han samtidig fortæller, at han før sejladsen har boet i Tyrkiet i tre år, undrer man sig over, at han har valgt at sejle ud på den måde. Han var jo i et sikkert område. Retstilstanden og konventionerne skal ikke suspenderes, fordi flygtningene vælger at tilsidesætte dem. Det ender i kaos. Det er derfor debat er nødvendig. Og så må vi ikke glemme, at blandt de mange mennesker, som søger nordpå, er der grupper, som ikke vil os det godt, og som ikke er tilhængere af hverken ytringsfrihed, demokrati eller retsstat, derfor må vi altså holde tungen lige i munden. Det er en møgubehagelig debat, fordi folk overreagerer, og fordi dele af pressen agerer medløbere og pisker en stemning op.