Szhirley til awardshow i Ghita-kopi

Sangerinden viste sig fredag aften i en lilla kjole fra samme mand, der designede Ghita Nørbys famøse 'moderkage-kjole'

Ghita Nørby i sin gallarobe og Szhirley i sin lilla kjole - begge designet af Nicholas Nybro. (Foto: Tariq Mikkel Khan og Jakob Jørgensen).
Ghita Nørby i sin gallarobe og Szhirley i sin lilla kjole - begge designet af Nicholas Nybro. (Foto: Tariq Mikkel Khan og Jakob Jørgensen).

En punkteret ballon, moderkage og faldskærm. Det var nogle af de ord, folk på de sociale medier brugte om den meget omdiskuterede røde kjole, som skuespillerinden Ghita Nørby i marts var iført til kunstnerbal hos dronningen. Nu gør Szhirley hende kunsten efter.

Da den 39-årige sanger fredag aften var til Danish Beauty Award i Tivoli Hotel & Congress Center, var det nemlig iført en lilla kreation af designeren Nicholas Nybro - den samme mand, der stod bag Ghitas berømte røde kjole.

På Szhirleys Instagram-profil er der flere af hendes følgere, der påpeger, at kjolerne minder om hinanden.

- Ghitas kjole 2, lyder kommentaren fra en bruger, mens en anden skriver:

- Ghita bliver jaloux!

Artiklen fortsætter under videoen

Se Ghita Nørby ankomme til Dronningens Bal i den famøse kjole

Ghita Nørby og hendes samlever Svenn Skipper vakte rimelig opsigt, da de ankom til hofballet. Foto: Tariq Mikkel Khan Kendte Ghita-kjolen stjal lyset: Moderkagen

Designeren: Fra samme kollektion
Ekstra Bladet har talt med Nicholas Nybro, der står bag kreationerne, og han fortæller, at de er fra to kollektioner, der hænger sammen.

Ghitas er fra vinterkollektionen, mens Szhirleys er fra sommerkollektionen 2016.

- Jeg lavede to kollektioner, en sommerkollektion, SS16, og vinterkollektion, AW16, som egentlig var bygget over samme eventyr - Snedronningen, siger Nicholas Nybro.

Det er første og sidste gang, vi får Ghita Nørby at se i den festlige kjole. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte Ghita om kjolen: Jeg skal aldrig have den på igen

- Skønt at se kjolen på Szhirley
Han vidste ikke, at Szhirley ville bære en af hans kjoler til arrangementet fredag aften. 

- Mit pressebureau har en liste over, hvem jeg synes kan få lov til at låne, og det er ikke altid, de underretter mig om, hvem der vil låne, siger han om couture-kjolen, som sangerinden var iført.

- Men jeg synes jo kun, det er skønt at se den på hende, for den kræver noget af den, der har den på. Ligesom den kjole, som Ghita havde på, der kræver en stærk kvinde. Det, jeg laver, kræver, at man tør - og det gør Szhirley jo. Så det er dejligt, at det er hende, der har den på, siger designeren.

Ligner de to hinanden? (Foto: Finn Frandsen / Polfoto) Verden på vrangen Ghitas kjole: Hun ligner en moderkage

Humoristisk debat
Nicholas Nybro har fået inspirationen til kjolen fra det afsnit i Snedronningen, hvor hovedpersonen, Gerda, ankommer til en blomsterhave.

- Kjolerne er lavet med stærke farver, som handler om den sprudlende blomsterhave. Så det er derfor, den er i lag på lag, fortæller han om den lilla kjole. 

- Vi vidste godt, den ville skabe noget furore, siger designer Nicholas Nybro. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte Manden bag Ghitas kjole: Her er forklaringen

Den store debat, som Ghita Nørbys kjole tilbage i marts førte med sig, finder han kun sjov.

- På sin vis har det ikke været en personlig diskussion. Den har hverken gået på, om Ghita eller jeg var klaphatte. Den har gået på, om folk synes, kjolen har været skør, siger han og fortæller, at debatten var humoristisk.

- På en eller anden måde synes jeg bare, det er sjovt at bidrage til noget underholdning.

Ghita Nørby i den utraditionelle kjole på Christiansborg Slot, hvor hun var til bal med Svenn Skipper. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kendte Debat om Ghitas kjole: 'Den er godt nok grim'