Thisted efter shitstorm: Vi må tage os sammen

For Karen Thisted handlede klummen IKKE om at rakke ned på Mopper

Karen Thisted kom i modvind, efter Linse Kessler tog sin nu afdøde mor Mopper i forsvar. Foto: Philip Davali/Tariq Mikkel Khan
Karen Thisted kom i modvind, efter Linse Kessler tog sin nu afdøde mor Mopper i forsvar. Foto: Philip Davali/Tariq Mikkel Khan

Julefreden blev i weekenden brudt, allerede før den havde sænket sig. Ekstra Bladet publicerede Karen Thisteds klumme ’Derfor kunne jeg ikke tåle synet af Mopper’, og den reagerede afdøde Moppers datter, Linse, meget stærkt på.

I klummen beskriver Karen Thisted Mopper som en kold kvinde, og hun fortæller, hvordan en ung og ensom Linse Kessler overnattede i vaskeriet, imens moren festede på Bryggens værtshuse.

Samtidig vurderede Thisted, at Linse Kessler var blevet tvangsfjernet, hvis hendes opvækst var sket i dag, og det fik Linse Kessler til at lange ud efter klummeskribenten på Facebook og kræve en undskyldning ’på den ene eller anden måde’.

- Hvis Linse vil have mig til at sige undskyld, så gør jeg det gerne. Men jeg har ikke fortrudt, at jeg skrev, som jeg gjorde, siger Karen Thisted i dag til Ekstra Bladet.

Karen Thisted: Derfor kunne jeg ikke tåle synet af Mopper

En eddikesur Linse Kessler lagde ellers ikke fingre imellem, da hun på Facebook gav sit syn på Ekstra Bladets klummeskribent.

- Jeg kan sgu ikke lade den ligge, det er så ondt og modbydeligt, og Karen skal lære én gang for alle, at hun KAN løbe ind i den forkerte, mig, som ikke har tænkt sig at lade noget som helst ligge, skrev Bryggen-dronningen.

For Karen Thisted handler det om, at hun mener, vores samfund er på vej i den gale retning. Derfor nævnte hun også afdøde Peter Brixtofte i sin klumme, som et eksempel på mennesker vi ikke bør hylde.

- Jeg ønsker ikke at blæse til nogen ild, og jeg kan godt forstå, at det er hårdt for Linse at læse. Men min mening er og var ikke at såre hende. Jeg har ytringsfrihed til at sige, at vi har et mærkeligt land, når vi har store sørgeceremonier over mennesker som Mopper, Peter Brixtofte og Mogens Camre. Jeg ønsker ikke at tale dårligt om de døde, men vi må tage os sammen og tænke over, hvem der er helte, og hvem der ikke er, siger Karen Thisted, der i øvrigt i en periode selv var overbo til Ann Patricia ’Mopper’ Christiansen og eks-bokseren Mikkel Kessler.

For klummeskribenten er det et vigtigt budskab, at vi skal tænke over, hvilke signaler vi sender til ungdommen. Derudover understreger hun, at hun ikke har skrevet noget, som Linse Kessler ikke selv har fortalt i sin bog ’Linse Kessler – jeg gør, hvad jeg vil’.

Her beskriver Linse Kessler blandt andet, hvordan hun overnattede i vaskeriet og fik penge til at købe mad på grillen, imens moren festede på værtshusene.

- Jeg ved, at Linse elskede sin mor, men jeg vil da ikke hylde den måde at være mor på. Eller hylde Brixtofte for at køre Farum i sænk. TV3 lavede endda et sørgeprogram over Mopper. Hvor er vi henne, hvis vi fortæller vores børn og unge, at det er dem, vi fejrer? Det kan jeg ikke gå med til.

Moppers hårde liv: Måtte sende Linse på spædbarnshjem

- Linses Facebookopdatering kan tolkes som en trussel. Er du nervøs?

- Nej, det er jeg ikke. Jeg vil gerne sige, at jeg synes, Linse er sjov. Vi har endda været sammen i et valgprogram engang. Hun er skide sjov og en personlighed. Det er ikke hende, jeg er gal på. Det er danskerne, der ikke burde have de idoler, man nogle gange får fra tv.

- Jeg bor i København, og jeg er så forfærdet over, hvad jeg ser i min gade. København er blevet mere kriminaliseret, end man tror. Jeg ville ønske, jeg kunne råbe de unge op, for de har nogle idealer, der er helt gale. Der er sket en forrådnelse i vores samfund.

- Nogle læsere vil nok undre sig over, at du kommer med din klumme nu, hvor Mopper er død og ikke kan forsvare sig?

- Ja, Dan Rachlin har også skældt mig ud. Det kan godt være, at det ikke er længe siden, hun døde. Det er det samme med Brixtofte, men jeg vil ikke have det dårligt over at råbe vagt i gevær over, at man gør de her liv guddommelige. Selvfølgelig er det frygteligt, når nogen dør, men jeg er klummeskribent og journalist, og jeg vil have lov at sige, at man hylder de forkerte.

- Hvis du skulle skrive klummen i dag – set i lyset af Linses reaktion – ville du så skrive den anderledes?

- Jeg ville skrive det samme. Jeg ville bare tage Mogens Camre med også. Jeg har ikke fortrudt, at jeg siger til den danske befolkning, at den skal tænke sig om. Jeg skriver det ikke for at komme på forsiden, jeg skriver det for at råbe vagt i gevær. Igen, hvis Linse vil have mig til at sige undskyld, så gør jeg det gerne, for målet har aldrig været at såre nogen.

Linse Kessler har ikke ønsket at udtale sig til Ekstra Bladet.

Hvad er en klumme

En klumme er en fast, tilbagevendende, gerne humoristisk, kommentar i en avis, oftest skrevet af den samme journalist eller forfatter – benævnt en klummeskribent. En klumme er ofte skribentens egen mening i modsætning til en leder, som er et udtryk for avisens standpunkt. En klumme var oprindelig en betegnelse for en side eller en spalte i en trykt bog eller avis – jf. latin columna (søjle). Den er opstillet efter avisens layout. Indledningen af en klumme afhænger af det emne der er blevet valgt. Man kan starte en klumme i et in media res.
 

Kilde: Wikipedia