Thomas Evers: Det havde nok ligget mere i kortene, hvis jeg havde fået hiv

Danseren er svoger til Rasmus Nielsen fra 'Korpset', der forleden afslørede, at han har hiv

Hverken Thomas Evers Poulsens søster eller de to børn, hun har med Rasmus Nielsen, er smittede med hiv. Foto: Esben Salling
Hverken Thomas Evers Poulsens søster eller de to børn, hun har med Rasmus Nielsen, er smittede med hiv. Foto: Esben Salling

Thomas Evers Poulsen glemmer aldrig den juleaften for fire år siden, hvor hans søster ringede midt i kaffen med en af de mest chokerende nyheder, danseren nogensinde har fået.

Hun fortalte, at lægerne endelig havde fundet ud af, hvad hendes syge mand fejlede. Han havde hiv.

Thomas Evers Poulsens svoger er Rasmus Nielsen, der er aktuel i TV2-programmet 'Korpset'. Forleden stod han selv frem og fortalte om den tabubelagte sygdom, han blev smittet med som ung.

Som en del af sin bearbejdelse af sygdommen skriver Rasmus Nielsen foredrag til skoler og unge mennesker om hiv og beskyttet sex. Foto: Lars E. Andreasen/TV2 TV Rasmus fra 'Korpset' afslører sin største hemmelighed: Jeg har hiv

- Tårerne sprang frem og samtidig løb det koldt ned af ryggen. Min søster sagde som det næste, at hun ikke er blevet smittet. Jeg blev lidt rolig. Jeg kan huske jeg tænkte, at det nok havde ligget mere i kortene hvis jeg havde fået det, skriver Thomas Evers Poulsen på sin blog om sin reaktion på beskeden den juleaften.

Overfor Ekstra Bladet uddyber danseren sin reaktion.

- Den generelle opfattelse er jo, at det er noget homoseksuelle får. Så hvis der var nogen i vores familie, der skulle have det, måtte det da være mig, siger Thomas Evers Poulsen, der sprang ud som 19-årig.

Som det kan ses i 'Korpset' på TV2, mærker Rasmus Nielsen i dag intet til sin sygdom. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2
Som det kan ses i 'Korpset' på TV2, mærker Rasmus Nielsen i dag intet til sin sygdom. Foto: Lars E. Andreasen/TV 2

Den gang for over 20 år siden, var hiv ikke noget, der kunne klares med en pille, som sygdommen kan i dag.

- Jeg var selv bange for hiv, da jeg sprang ud. Men det var også farligt den gang. Før var hiv lig med en dødsdom, og det var ikke en sygdom man talte om. Jeg tror faktisk stadig, at det er ret tabubelagt, siger Thomas Evers Poulsen og understreger, at selvom man i dag kan tage en pille og dermed ikke blive syg af hiv, så skal man stadig huske at beskytte sig, når man har sex.

- Men helt ærlig, hvem har ikke i sin vilde ungdom haft ubeskyttet sex, siger han.

Thomas Evers Poulsen skriver på sin blog, at han var lettet over, hans svoger ikke var blevet ramt af kræft.

- Så mange bliver ramt af den frygtelige sygdom, og de fleste har haft det helt tæt inde på kroppen, og mange har desværre tabt kampen til kræften, skriver han.

Følg Rasmus Nielsens prøvelser i 'Korpset' i aften klokken 20 på TV2. Her prøver han sammen med 29 andre kræfter med livet som elitesoldat.

Du kan få mere viden om hiv og aids hos AIDS-Fondet.