Thomas Evers Poulsen indtager Europa

I den gode sags tjeneste er 'Vild med dans'-profilen Thomas Evers Poulsen netop nu ved at tilbagelægge turen fra Danmark til Paris

Thomas Evers  Poulsen - her med Grand Prix-legenden Kirsten Siggaard - har vundet 'Vild med dans' to gange. Foto: Stine Tidsvilde
Thomas Evers Poulsen - her med Grand Prix-legenden Kirsten Siggaard - har vundet 'Vild med dans' to gange. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Danske kendte

Det gode sommervejr halter herhjemme, men så er det godt, at man kan få varmen, hvis man drager sydpå.

Og det er netop, hvad den dobbelte vinder af 'Vild med dans', danseren Thomas Evers Poulsen, har valgt at gøre.

Som ambassadør for Julemærkefonden er han netop nu ved at tilbagelægge turen fra Danmark til Paris med cykelprojektet 'Tour de Taxa', der samler penge ind til julemærkehjemmene.

Nu taler Ingversen ud om forholdet til Sofie Linde

Den ellers så sporty Thomas Evers Poulsen har dog valgt at tage turen under lidt mere behagelige forhold end plantet på en cykelsadel.

- Jeg sidder kun i madbilen, fortæller Thomas Evers Poulsen, da Ekstra Bladet fanger ham på telefonen.

- I forbindelse med Post Danmark Rundt i 2014 spurgte de, om jeg havde lyst til at cykle med til Paris i 2015, og det jeg ja til efter cirka otte måneders betænkningstid, griner han.

I år er det dog mere behageligt.

- Når kalenderen er fuld, er det svært at få passet cykeltræning ind også, så jeg sagde ja til at være med på serviceteamet sidste år, og det er jeg så igen i år, hvor jeg står for maden. Det er ikke de store kulinariske oplevelser, men rytterne er utroligt glade for nutella. For hver 50 kilometer er der et depot klar, fortæller han.

- Hvad får du personligt ud af at være med?

- At være med til at gøre en forskel og hjælpe nogen, der er i samme situation, som jeg selv var, da jeg var lille med mobning og drillerier, siger han.

Vild med dans-veteran flytter sammen med kæresten

- Hvor langt er I kommet?

- Vi er over halvvejs, og vi har vel nu cyklet omkring 770 kilometer. Min røv er glad for, at jeg sidder på et blødt sæde i en stor bil i stedet for en cykelsadel, griner han.

Om Tour de Taxa

Holdene cykler med støtte fra sponsorer til fordel for Julemærkefonden, som driver julemærkehjemmene i Danmark. Den første tur gik fra Aarhus til Paris i 2010, mens man i år har fem hold fra hele landet. Hvis man ønsker at støtte projektet økonomisk, kan det gøres på mobile pay til 9388 0550, oplyser Thomas Evers Poulsen.

Humøret er tydeligt højt, som det altid er med den muntre danser, og det er det også hos de mere sportsligt aktive i projektet, fortæller han.

- Selv i forgårs, hvor det småregnede, var der højt humør hos rytterne. Jeg kan huske, at da jeg selv cyklede, troede jeg, at jeg ville have svært ved at komme op om morgenen, for jeg er ikke a-menneske, men på intet tidspunkt var det et problem. Man kan meget mere, når man løfter i flok, fortæller han.

På fredag sidst på eftermiddagen er det planen, at Tour de Taxa rammer Paris, så de kan følge afslutningen på årets Tour de France. Det bliver dog uden Thomas Evers Poulsen.

- Jeg smutter tidligt, så jeg kan komme tilbage til dem derhjemme. Jeg har også set Touren så mange gange efterhånden, og nu er Fuglsang alligevel ude, siger han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag