Thomas Helmig: - Jeg er knust

Både far og søn Helmig er bestemt påvirket af situationen med sommerens aflyste koncerter

Thomas Helmig ærgrer sig over, at sommerens koncerter er aflyste. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
Thomas Helmig ærgrer sig over, at sommerens koncerter er aflyste. Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Klokken 20.00 mandag aften meldte statsminister Mette Frederiksen ud på et pressemøde, at der til og med august vil forblive forbud mod store forsamlinger.

Det betyder blandt andet, at Danmarks mange festivaler over sommeren bliver ramte.

Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange, der ærgrer sig over denne udmelding, og Thomas Helmig er ingen undtagelse.

'Vi er naturligvis helt knust over at se vores sommerkoncerter endegyldigt forsvinde. Koncerterne på Ceres Park og Roskilde Festival bliver udsat til 2021, så meget ligger fast. Hvad der sker med de to Malaga-koncerter, ved vi endnu ikke. Vi vender tilbage med mere info en af de allernærmeste dage, herunder datoen for koncert på Ceres Park', skriver sangeren på sin Facebook-profil.

Roskilde Festival aflyst: - Vi er dybt ulykkelige

'Udover at vi havde GLÆDET OS til at feste sammen med jer, synge med jer, danse med jer - så går vores tanker først og fremmest til alle vores musikere, teknikere, stagehands, vagter, leverandører af scene, lyd, lys, hegn osv osv - hele deres livsgrundlag er pist væk, og der er næppe hjælpepakker nok til, at alle overlever det her. Vi vender som sagt tilbage med mere information hurtigst muligt', fortsætter han.

Stor jysk festival efter aflysning: - Vi arbejder på højtryk

'Hvor er det bittert'
Også Thomas Helmigs søn, Hugo Helmig, deler skuffelsen.

'Havde glædet mig at se sådan her ud i ansigtet hele sommeren, og jeg havde glædet mig endnu mere til at se jer allesammen derude på scenerne igen. Det er som det er, og der er intet at gøre ved det. Men fuck, hvor er det bittert. Vi ses til efteråret', skriver Hugo på sin Instagram-profil sammen med et billede, hvor han ser glad og festivalklar ud.

Hugo havde glædet sig meget til sommerens festivaler, men dem kan han nu skyde en hvid pil efter. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Hugo havde glædet sig meget til sommerens festivaler, men dem kan han nu skyde en hvid pil efter. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra både Hugo og Thomas Helmig. Hugo har ikke yderligere kommentarer, mens Thomas endnu ikke har vendt tilbage.

Hugo Helmig afslører vildt misbrug: - Jeg var 16, da jeg prøvede kokain