Thomas Helmig om Renée: Vi kan ikke undvære hinanden

Det er vigtigt at have hemmeligheder for sin partner, mener den danske popkonge

Thomas Helmig trak fulde huse og signerede bøger til sine mange fans på bogmessen i Bella Center (Foto: Jakob Jørgensen)
Thomas Helmig trak fulde huse og signerede bøger til sine mange fans på bogmessen i Bella Center (Foto: Jakob Jørgensen)

For lidt over to år siden brast kærligheden for et af landets mest celebre par. Popsangeren Thomas Helmig og den tidligere model Renée Toft Simonsen gik fra hinanden efter 17 års samliv, men allerede få måneder senere var de genforenet og skilsmissen aflyst. 

I dag forsøger Thomas Helmig at se positivt på parrets brud, fortalte han, da Ekstra Bladet mødte ham på Bogforum i Bella Center. 

Har pausen styrket jeres forhold?

- Sådan skal man i hvert fald vælge at se på det, helt klart. Man skal generelt se på de ting, man får, som en gave, siger den 51-årige sanger. 

Hvordan har I formået at komme videre efter bruddet? 

- Vi er bare ordentlige over for hinanden. Vi kan ikke undvære hinanden, slår han fast.

Sexologen om Helmig og Renée: Derfor er et brud godt

Sangeren var på bogmesse med bogen ’Helmig og kærligheden’, som er skrevet af Kirsten Jacobsen og udkom i september. I den fortæller han om, hvor afgørende det er for ham at have ’en sort boks’ i sit parforhold, altså tanker, ideer og hemmeligheder, som kun er hans. 

- Det er vigtigt for mig, at der er et hjørne af mig, som jeg ikke deler med nogen, heller ikke mine allernærmeste. Der er så meget snak i øjeblikket om ærlighed, men jeg synes, man skal have lov at have noget for sig selv, forklarer han.

Har du fået lov til at have sådan et hjørne i dit forhold?

- Det bestemmer man jo selv. Det kan man selv styre, siger Helmig med et grin bag de blåtonede solbriller.

Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen ved et arrangement i Parken i 2005 (Foto: Polfoto)
Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen ved et arrangement i Parken i 2005 (Foto: Polfoto)
 

I bogen taler han også om, at han har et ’lykkebæger’. Når det er 'fyldt op', har han en tendens til at ’drifte’, altså vandre.

Hvor fyldt er dit lykkebæger lige for tiden?

- Jeg har det skidegodt, jeg er ude at spille, og jeg elsker det. Det med lykkebægeret handler jo om at sørge for, at man ikke går i stå. Det er ikke fordi, jeg bliver træt af at have det godt. Men når jeg føler en tilfredshed, så får jeg trang til at udfordre det og prøve noget andet. Det er meget enkelt, siger han.

Renée Toft om skilsmissen fra Helmig: Jeg ville have mere nærvær - og mere sex

Til bogmessen blev han interviewet af forfatter Kirsten Jacobsen, som blandt andet spurgte ham, om kvinder skal være bedre til at lade mænd være i fred.  

- Uha, det er et farligt område dét her, lød det fra Helmig, som måtte lede efter de diplomatiske gloser:

- Der er en tendens til, at kvinder gerne vil have en mand, som er rollemodel, altså en rigtig mand, for deres børn. Men samtidig vil de gerne have en blød frikadellemand, som de kan modellere til deres egne behov. Jeg sætter meget pris på det feminine, men nogen gange skulle man måske sætte lidt mere pris på det maskuline.

Thomas Helmig: Et liv med musik og kvinder