Thorkild Thyrring: Jeg blev forfulgt af to mænd i en GTI

Racerkøreren siger han følte sig truet af to rocker-typer og derfor forsøgte at køre fra dem - anklagemyndigheden tror dog ikke på ham

For første gang nogensinde kunne  man i detaljer i dag ved retten i Lyngby høre fra den 67-årige Thorkild Thyrrings egen mund, hvad der ifølge ham selv skete, da han den 26. februar 2012 på Strandvejen nord for København røg i politiets foto-fælde og blev tiltalt for at have kørt 84 kilometer i timen på en strækning, hvor man kun måtte køre 50.

- Da jeg lige var drejet ud på Strandvejen fra Hotel Marinas parkeringsplads fik jeg øje på en sort GTI, der kom kørende i stor fart og overhalede flere biler på fuldt optrukne linjer, før den lagde sig truende lige bag min bil.

To mænd med kasketter
- Jeg fik øje på to mænd i bilen, der var iført kasketter. Den ene havde kasketten på omvendt.  Og en af mændene så ud, som om han havde et eller andet ved skulderen.

- Jeg blev hurtigt klar over, at det ikke var papparazzi-fotografer. Den sorte GTI kørte nemlig ekstremt aggressivt, forklarede Thorkild, der blev meget skræmt af episoden.

Her er de to billeder af racerkørerne fra en af reklamerne, som de nu forlanger betaling for. (PR-foto) Krimi Thorkild Thyrring: Jeg er blevet groft misbrugt

Vidnede mod rocker
Thorkild Thyrring forklarede herefter overfor retten, at han i 2003 havde vidnet mod den kriminelle rocker Olcay Ünal i en sag, hvor Olcay Ünal var tiltalt for at have truet Thyrring på livet i forbindelse med et optrin på en cafe i Rungsted Havn i år 2002.

- Dengang talte jeg efterfølgende med blandt andre chefpolitiinspektør Per Larsen, der fortalte mig om de mulige trusler fra det meget betændte rockermiljø, og om hvor giftige rockerne kunne være. Per Larsen sagde, at jeg skulle være opmærksom på eventuelle trusler i fremtiden.

(artiklen fortsætter under billedet)

Thorkild Thyrring poserer sammen med en hurtig bil i 2010. (Foto: Peter Hauerbach)
Thorkild Thyrring poserer sammen med en hurtig bil i 2010. (Foto: Peter Hauerbach)
 

Racer-kørsel på Strandvejen
- Og det var netop de ord fra Per Larsen, jeg tænkte på, da den sorte GTI kørte aggressivt op mod mig. Jeg lavede hurtigt både en plan A, en plan B og en plan C. Og min plan A var simpelthen at køre fra dem. - Jeg kørte i en Mercedes, der havde på plussiden af 300 hestekræfter og speedede op i forbindelse med en bakke ved Skodsborg Strandvej. Og da jeg kom ned ad bakken kunne jeg se i bakspejlet af den forfølgende bil  pludselig var forsvundet.

- Jeg ved ikke, om bilen har lavet en såkaldt håndbremse-vending, eller om den er standset normalt og bare er vendt, siger Thorkild Thyrring og tilføjer, at han ærgrer sig over, at han ikke fik læst nummerpladerne på den forfølgende bil.

Hul i forklaring
Tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, der var indkaldt som vidne i sagen,  skød dog et lille hul i Thorkild Thyrrings forklaring. Han kunne nemlig ikke mindes, at han havde talt med Thorkild Thyrring omkring trusselsagen med Olcay Ünal.

- Jeg har ikke talt med Thorkild Thyrring omkring en navngiven person. Hvis jeg havde haft en sådan samtale ville jeg straks have henvist til politifolk, der havde med selve sagen at gøre.

- Sidste gang jeg talte med Thorkild Thyrring var for ca. fem år siden, hvor han generelt sagde, at han følte sig forfulgt. Dengang sagde jeg til ham, at han skulle finde noget mere konkret frem, f.eks. signalementer og nummerplader og så ellers ringe til 112, forklarede Per Larsen.

To kvindelige politibetjente vidnede også om, at Thorkild Thyrring ikke havde nævnt, at han følte sig forfulgt af rockere, da de i forbindelse med fartovertrædelses-sagen flere gange talte med ham. Samtalerne handlede mest om, hvad det betød for hans kørekort, at han nu var snuppet i en fotofælde igen.

(Foto: All Over) Motorsport Thyrring om dødsulykke: Hold jer fra hobby-chauffører

Troede politikvinder var kontorfolk
Thorkild Thyrring forklarede efterfølgende i retten, at han ikke havde vidst, at det var politikvinder, han talte med.

- Jeg troede, at det var kontorfolk, så derfor nævnte jeg ikke noget om, at jeg følte mig truet i forbindelse med min fartovertrædelse, forklarede Thyrring.

Thyrring og hans advokat kræver frifindelse, mens anklagemyndigheden mener, at han skal have en bøde på 3.500 kroner samt frakendelse af sit kørekort i to år, fordi Thyrring to gange tidligere er blevet frakendt retten til at køre bil.

Dommen falder på torsdag i næste uge kl. 13.00

 

 

 

1 af 2 Thorkild Thyrring poserer sammen med en hurtig bil i 2010. (Foto: Peter Hauerbach)
2 af 2 Den 67-årig Thorkild Thyrring hævdede i retten, at han blev forfulgt at to mænd i en sort GTI.(Foto: Jesper Stomly Hansen)