Tidligere 'Bagedyst'-vinder: 'Min verden faldt fra hinanden'

Kage-dronningen Annemette Voss åbner op for sit livs største krise, som fandt sted i kølvandet på bagekonkurrencen

Annemette Voss røg ud i sin livs krise efter bruddet med sin mand gennem ni år. (Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen)
Annemette Voss røg ud i sin livs krise efter bruddet med sin mand gennem ni år. (Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen)

Annemette Voss vandt DR1-programmet 'Den Store Bagedyst' i 2013, og siden da har hun gjort karriere ud af kage-eventyret.

Det har dog ikke været lutter lagkage hele vejen igennem for Annemette Voss, fortæller kagedronningen på sin blog.

- Sandheden er den, at jeg faktisk har været ulykkelig i lang tid. Ikke længere. Nu er jeg glad. Det har jeg været i lidt over et år nu. Sådan rigtigt lykkelig og glad inderst inde. Men det tog mig faktisk 1,5 år, før jeg igen kunne kalde mig selv glad, skriver hun.

TV Gravid Bagedyst-vinder: Ikke tilpas med 'nogen' i maven

Krisen startede kort efter, at Annemette Voss vandt den populære bagekonkurrence. Dengang valgte hun nemlig at gå fra sin mand gennem ni år.

- ...hele min verden faldt fra hinanden. Jeg var dybt dybt ulykkelig over at have mistet. Ikke over at have mistet ham…men over at have mistet min hverdag. Mit liv! Alt det, der gør en tilværelse og hverdag hel, skriver hun og fortsætter:

- Mine venner, mine daglige rutiner, min svigerfamilie, halvdelen af tiden med mine børn, min bopæl, min tryghed, mine faste rammer…ja jeg ved faktisk ikke hvor jeg skal starte og hvor jeg skal slutte. Jeg følte at jeg mistede alt. Alt det, der udgjorde mig.

Annemette Voss vandt 'Den store bagedyst' 2013. (Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen) Danske kendte Bagedyst-vinder mistede ufødt tvilling

Kort tid efter bruddet fandt Annemette Voss dog kærligheden igen.

- Det gik ALT for hurtigt, men vi var enige om, at vi skulle være sammen – og han har holdt mig ud i de 1,5 år, hvor jeg har været ked af det og besværlig. Men jeg tror nu, at han er ret glad for, at jeg er ude på den anden side nu.

Bagdyst-vinderen fortæller også, at der var mange overvejelser bag beslutningen om, hvorvidt hun skulle fortælle sandheden eller ej.

Vinder af 'Den store bagedyst' 2013: Annemette Voss. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen) TV Dyr kage-sejr for Annemette: Dumpede sit studie

I sidste ende blev det lykkelige omstændigheder, der afgjorde det følelsesladede blogindlæg:

- Jeg skal være Mor for 3. gang – nu med en ny mand ved min side. Jeg skal starte endnu et skud på stammen af det 'træ', der udgør min familie, og jeg har brug for at skære de 'visne grene' af inden mit nye eventyr begynder…

- Vi har ikke skiltet så meget med vores venskab. Det har i øvrigt heller ikke været så interessant før. Det er jo først nu, at jeg er blevet et kendt ansigt i offentligheden, siger Ditte Jensen. (Privatfoto) TV Kage-veninder: Bagedysten fik os til at droppe kontakten