Tidligere barnestjerne død: Her er mandens rørende afsked

Mathilde Gersby mistede fredag aften livet kun 37 år gammel. Nu bliver hun hyldet af sin mand, der håber, at kampen for aktiv dødshjælp vil fortsætte

Mathilde Gersby mistede fredag aften livet kun 37 år gammel. Nu bliver hun hyldet af sin mand, der håber, at kampen for aktiv dødshjælp vil fortsætte¨. (Foto: Philip Davali)
Mathilde Gersby mistede fredag aften livet kun 37 år gammel. Nu bliver hun hyldet af sin mand, der håber, at kampen for aktiv dødshjælp vil fortsætte¨. (Foto: Philip Davali)
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

- Tak for alt støtten fra alle mulige skønne mennesker, tak for en kærlige og sober pressedækning og særlig tak til det søde personale på Riget som i så mange år, samt her til det sidste, har hjulpet og støttet, trods jeres trange kår. Nu skal vi koncentrere os om at sende vores kæreste Mathilde godt afsted.

Sådan skriver Mathilde Gersbys mand, Søren, efter han sent fredag aften mistede sin kone efter længere tids alvorlig sygdom.

Lørdag kunne familien bekræfte, at den tidligere barnestjerne fra tv-serien i 80'erne 'Da Lotte blev Usynlig', Mathilde Gersby, er død, 37 år gammel. Hun har i mange år lidt af den arvelige og dødelige sygdom cystisk fibrose.

Og nu sender manden en rørende afsked til sin nu afdøde kone på Facebook. Se den hele herunder.

Træt hele tiden
Mathilde Gerby var født med den arvelige sygdom cystisk fibrose, der langsomt nedbryder lungerne. Som den første i Danmark fik hun transplanteret et nyt sæt lunger to gange.

Syg 'Hulubulu-Lotte' kæmpede for at dø til det sidste

Cystisk fibrose er en alvorlig arvelig lungesygdom, der hvert år rammer mellem 12 og 15 nyfødte. De færreste ved, at op mod 150.000 danskere bærer arvematerialet, og dermed er i risikogruppen for at få et barn med sygdommen.

Artiklen fortsætter under billedet

Men til sidst endte sygdommen med at koste hende livet

- Jeg er træt hele tiden, og det er også lidt mærkeligt. Jeg kunne sove fireogtyve syv, sagde Mathilde Gersby for få dage siden til TV2.

Kendt fra børneserie
Ifølge Cystisk Fibrose Foreningen er cystisk fibrose en alvorlig arvelig sygdom, som skyldes en genfejl i de slimproducerende kirtler i kroppen

'Hulubulu Lotte' død af arvelig sygdom

Sygdommen sætter sig hovedsageligt i lungerne og fordøjelsessystemet, og på grund af genfejlen får personer med cystisk fibrose sej, klæbrig slim i luftveje og tarme.

Artiklen fortsætter under billedet

Mathilde Gersby blev kendt som rødhårede Lotte i 'Da Lotte Blev Usynlig' med kendingsmelodien 'Hulubulu'.

Hun efterlader efterlader sig manden, Søren, og sønnen Hjalte på 11 år.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+