Tidligere tv-vært bakser med økonomien i nyt projekt: Så stort er underskuddet

Emil Thorups nye møbeleventyr er begyndt med underskud på underskud, der sammenlagt udgør omtrent 1,5 million 

Emil Thorup har tidligere været vært for Dansk Melodi Grandprix, program-serien 'Kridhvid i Kina' og programmet 'Smerteeksperimentet/Mandefødsel'. Foto: Anders Rye Skjoldjensen
Emil Thorup har tidligere været vært for Dansk Melodi Grandprix, program-serien 'Kridhvid i Kina' og programmet 'Smerteeksperimentet/Mandefødsel'. Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Den 34-årige designer og arkitekt Emil Thorup har endnu ikke haft held med at gøre sin ambitiøse møbelforretning rentabel.

Sammen med to andre, Kristian og Katrine Rhode, ejer han firmaet Handvärk, der producerer moderne stole, sofaer og lamper.

Fælles for møblerne er ifølge hjemmesiden, at de alle af lavet af materialer af høj kvalitet.

Det samme kan man ikke sige om økonomien - tværtimod.

Siden firmaet blev stiftet i 2015, har der fulgt tre underskud efter skat på henholdsvis 373.000, 913.000 og 177.000 kroner, hvilket i alt hober sig op på 1.464.000 kroner.

Forventer overskud
Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at tale med Emil Thorup for at få en reaktion på de tre underskud og for at høre om hans syn på fremtiden for biksen.

I regnskabet fremgår det imidlertid, at Emil Thorup og hans kompagnoner forventer et overskud næste regnskabsår.

'Selv med betydelige investeringer i selskabets produktportefølje og fortsatte internationale etablering forventer ledelsen allerede i det kommende år et positivt resultat', står der i regnskabet.

Firmaet har haft en forholdsvis stor udgift i form af personaleomkostninger. I det seneste regnskabsår har det udbetalt gager for 870.000 kroner. Året forinden var tallet 672.000.

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Emil Thorup har også tre andre virksomheder i sit navn, ET Group, ET Byggeri og ET Køkken.

Ingen af dem har afleveret regnskaber endnu.

Ifølge ET Byggeris angivne formål skal virksomheden lukrere på design og opføring af arkitekttegnede typehuse.

ET Køkken skal ikke overraskende stå for design, produktion og salg af køkkener.

Selvom Emil Thorup ikke kan få sin forretning til at gå i nul endnu, har han over for Politiken tidligere understreget, at han netop er god til økonomi.

- Jeg har købt lejligheder, og jeg har altid haft en lejlighed eller to, som jeg kunne sætte i stand og sælge. Jeg nægtede bare at være fattig. Jeg har altid taget gode beslutninger. Jeg har altid taget fornuftige beslutninger, når det har handlet om økonomi, sagde han til avisen.