Annonce:
Annonce:

Tidligere TV2-vært hængt ud for nærkontakt med Beckham

Line Ernlund kom ufrivilligt til at spille en rolle ved VM i 2006

Historien om Line Ernlund nåede både Ekstra Bladet og BBC. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Historien om Line Ernlund nåede både Ekstra Bladet og BBC. Foto: Miklos Szabo/TV 2
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Skandalerne er begyndt at rulle ved VM i fodbold i Rusland - blandt andet med hjemsendelsen af den kroatiske angriber Nikola Kalinic - og det bliver formentlig ikke den sidste. For en slutrunde i en fodboldturnering er garanti for drama og skandaler både på og udenfor banen.

Rygter om ballade: Nu taler landstræneren om hjemsendelse

I 2006-udgaven af VM i fodbold blev Line Ernlund i centrum i en absurd affære, der blev skrevet om i en række internationale medier.

Den tidligere sportsjournalist var sendt til Tyskland for at følge det engelske landshold, der blandt andre havde superstjernen David Beckham på holdet.

Annonce:

- Jeg dækkede det engelske landshold, fulgte dem i deres lejr i Schwarzwald i det sydtyske. Ren idyl. Den tyske udgave af Morten Korch. Til træning og kampe. Pludselig – ud af det blå – mig på forsiden af en britisk avis. Derefter som løbeild på forsiden af danske aviser, andre internationale medier, TV og radio, fortæller Line Ernlund i et nyt indlæg på bloggen inthecut.dk

Beckham boykotter dansk journalist

Det var News Of The World, der til at starte med skrev, at den danske journalist havde været i for tæt kontakt med Beckham og derfor skulle være blevet udelukket fra VM. Men hele historien om Line Ernlund og to andre kvindelige sportsjournalister var pure opspind. Grebet ud af det blå. Opfundet fra ende til anden.

Ingen boykot af TV2-journalist

- Det var Fake News, før vi opfandt det som begreb. Før Trump. Før Facebook blev stor. Ingen udviste kildekritik eller spurgte, OM det var sandt. Alle videreformidlede bare den falske historie, fordi de vel syntes, det var en god historie, siger Line Ernlund, der i dag er pressechef for Liberal Alliance, til Ekstra Bladet.

LA henter kendt journalist ind som pressechef

I dag kan hun smile - næsten grine - af historien. Men sådan var det ikke den gang i 2006.

Annonce:

- Jeg slog historien hen som en spøg. Da jeg et par dage efter troppede op til Englands kamp mod Trinidad og Tobago, kunne jeg fornemme, at de andre journalister var overraskede over at se mig. Skriverierne var nemlig taget til, og historien var nået helt til BBC. Derfor måtte jeg igennem i Go’aften Danmark for at forklare, at det hele var løgn. Til selve kampen dengang i 2006 fandt jeg frem til den journalist fra News of The World, der havde opdigtet historien, men i det øjeblik han så mig, flygtede han simpelthen, har hun tidligere fortalt til Euroman.

Torsdag spiller Danmark sin anden kamp ved VM i Rusland. Australien er modstanderen i opgøret, der fløjtes i gang klokken 14 dansk tid.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: