Annonce:
Annonce:

To betjente tiltalt for at modtage bestikkelse fra Karsten Ree

To nordsjællandske betjente er anklaget for at have modtaget bestikkelse i form af hotelophold

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

To betjente fra Nordsjællands Politi er blevet tiltalt af Statsadvokaten i København for at have modtaget bestikkelse fra erhvervsmanden Karsten Ree.

Bestikkelsen er ifølge anklageskriftet sket i perioden fra marts 2015 til 29. november 2015.

Bestikkelsen var i form af et gratis ophold på et ressort i Kenya og på et luksushotel på Zanzibar.

Betjentene havde tidligere efterforsket Karsten Ree i en straffesag, hvor han ifølge Radio 24syv var mistænkt for menneskehandel. Sigtelserne mod ham blev dog frafaldet.

Det er den uafhængige politiklagemyndighed, der har efterforsket sagen, men den er nu overgivet til statsadvokaten, som har valgt at rejse tiltale.

Ophold til 26.600
Ifølge en pressemeddelelse, som anklagemyndigheden har sendt ud, er de to politifolk tiltalt for overtrædelse af straffelovens § 144, som omhandler offentligt ansatte, der uberettiget modtager gaver eller andre fordele i forbindelse med deres tjeneste.

Annonce:

Politifolkene er tiltalt for at have fået et gratis ophold på en safaricamp i Kenya i 2015 til en værdi af cirka 22.500 kroner. Derudover er de tiltalt for på samme tur at have modtaget et gratis ophold på et resort på Zanzibar, Tanzania, til en værdi af cirka 4.100 kroner.

Karsten Ree om bestikkelsessag: Det er i småtingsafdelingen

Derudover skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse har de to politimænd også givet Karsten Ree såkaldt politimæssig sikkerhedsrådgivning.

- Det er meget usædvanligt, at danske politifolk bliver tiltalt for at have modtaget værdifulde gaver, siger vicestatsadvokat Gyrithe Ulrich i pressemeddelsen.

Nægter sig skyldige
De to betjente nægter sig skyldige i sagens anklagepunkter.

Det meddeler advokat Torben Koch til Ekstra Bladet.

Han er forsvarer for den ene betjent, men ved også, at den anden nægter sig skyldig.

- De er rejst til Afrika som privatpersoner, og der bor de nogle dage gratis eller til nedsat pris. De har ikke været i tjeneste.

Han bekræfter, at de to tidligere har været del af en efterforskning rettet mod Karsten Ree.

Politifolk sigtet for bestikkelse fra Karsten Ree

Annonce:

- Men den sag var afsluttet for længst, da de rejste til Afrika. Der har ikke været nogen påvirkningsmuligheder, og der gik trekvart år fra efterforskningen blev indstillet og til rejsen, siger han.

Chefpolitiinspektør Magnus Andresen, Nordsjællands Politi siger til Ekstra Bladet, at han ikke har nogen kommentarer, da det er en sag, der sorterer under Statsadvokaten.

Sagen mod de to betjente kommer til at foregå i Retten i Helsingør, men det er endnu udvist, hvornår sagen kommer for en dommer.

Strafferammen i paragraf 144 er fra bøde og op til seks års fængsel.

Forsvarer for politimand: Det er ikke betalt det hele, nej

Martin Cumberland er forsvarer for den ene politimand. Han bekræfter, at politifolkene er sigtet - og senere tiltalt - for § 144, der er bestikkelse, ved på en eller anden måde at have modtaget en fordel i form af noget økonomisk rabat.

Han afviser dog, at der er tale om gratis ophold.

- Det er ikke helt korrekt, at det skulle være et gratis ophold på den camp i Kenya. Men det er klart, at efterforskningen skal vise, hvad der er betalt, og hvilke former for rabatter og det har faktisk ikke været helt nemt at fastslå. Sådan er det jo med hoteller, om det er højsæson eller lavsæson, siger Martin Cumberland.

- Men de er sigtet for at modtage et gratis ophold?

- Det er ikke betalt det hele, nej. Der er to led i det. Det er, at de skulle have modtaget en eller anden form for økonomisk fordel, men jeg vil da kraftigt påpege, at en forudsætning for bestikkelse er, at man udøver offentlig tjeneste. Og det her har ingen forbindelse overhovedet til min klients virke som polititjenestemand.

- Men er det korrekt, at din klient har efterforsket Karsten Ree i forbindelse med en sag om menneskehandel?

- Der var ikke fugls føde på sagen, og den blev endeligt afsluttet tilbage i februar 2015. Og her snakker vi altså om et ophold ni måneder efter. Og det er altså et ophold, som først bliver planlagt senere og som bliver bestilt af min klient egenhændigt. Der er ikke noget med, at man har siddet og koordineret, at nu skal vi ud og rejse med Karsten Ree. Hvis han var taget af sted et år senere, havde der slet ikke været nogen sag.

- Har din klient fået et gratis ophold eller et billigere ophold af Karsten Ree?

- Du kan ikke opstille det så simpelt. Og slet ikke i relation til den rejste sigtelse. Nu er de to betjente, der har været af sted, og den ene betjent har jo afregnet opholdet nede på camp'en. Min klient har faktisk været af den overbevisning, at der var betalt det, der skulle betales, siger han.

- Og det er der ikke nødvendigvis blevet?

- Jeg tror ikke, at der er afregnet fuldt ud. Men min klient har som sagt hele tiden ønsket at betale det, som han nu en gang skulle betale. 

- Skulle din klient ikke afholde sig fra at få et billigere ophold på Karsten Rees camp, når han har efterforsket ham bare ni måneder tidligere?

- Jeg vil sige at set i bagklogskabens ulideligt klare lys, så skulle han nok være taget af sted et år senere. Men det er svært at være politimand efterhånden.

- Skulle han ikke bare holde sig væk fra Karsten Rees safari-ranch, når han lige har efterforsket ham?

- Som sagt er det en god rum tid efter, og som sagt var der ikke fugls føde på den bagvedliggende sag.

- Kan du forstå, hvis folk synes, at det er mystisk, at han lige skal derned oven på den her sag?

- Jeg tror ikke  at min klient havde kunnet forudset det her rabalder. Set i bagklogskabens ulideligt klare lys, havde han nok taget et andet sted hen. Men det ændrer ikke på det faktum, at han har ikke handlet strafbart. Man kan så diskutere, hvor smart det har været, og man burde have gjort noget anderledes, siger Martin Cumberland og fortsætter:

- Men det er her, hvor juraen bliver lidt speciel, fordi, hvis man skulle sige, at det her har været et kritisabelt forhold og det skulle klares disciplinært. Hvis han ikke havde handlet i offentlig tjeneste, så ville Den Uafhængige Politianklagemyndighed slet ikke have kompetence til at efterforske, så de bliver nødt til at lægge alle æg i én kurv og sige, at det her har forbindelse med din tjenesteudøvelse. og så går man op på den høje klinge og sigter for § 144. Men det er altså kun en sigtelse, siger han.

Denne artikel er korrigeret 28. april 2017 på grund af en unøjagtighed.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: