To flasker whiskey på to minutter: Det er lidt trist

Sidney Lee får kritik fra flere eksperter, fordi han skyller alkohol ned i hårde mængder. Hovedpersonen er stolt af værket

Se Sidney Lee drikke de to flasker Jack Daniels på under 3 minutter her

Nok er Sidney Lee fyldt 39 år, men det forhindrer ham ikke i at hive et gammelt cirkusnummer op fra skuffen fra dengang, hvor han var 13(?!).

Således blamerer den bandanaklædte reality-kendis sig med at kunne tylle flasker med alkohol på tid. Blandt andet har han drukket to flasker whiskey på to minutter.

Men hvor Sidney Lee oplever stor ros, når han frekventerer diskoteker, er det den modsatte reaktion, han får fra tv-lægen Peter Qvortrup Geisling:

Tåbeligt
- Ligegyldigt om der er æblemost eller reel whiskey, er det et tåbeligt signal at sende. Den tredje væsentligste grund til at danskere er dem i Europa, der dør først; det er alkohol. Så et er, at det er tåbeligt, men det er også sundhedsskadeligt. Det er helt skævt, siger han.

Ifølge Torsten Kolind, professor og centerleder, på Center for Rusmiddelforskning, er det muligt at bygge tolerance op over for så et meget stort brug af alkohol. Han advarer mod, at andre gør det samme:

- Folk med et stort alkoholmisbrug  kan opbygge en vis tolerance, men hvis folk ikke er vant til det, er det tæt på dødeligt.

Trist
Flere hundredtusind har set videoerne på Facebook, og ifølge Torsten Kolind er det, fordi at folk kan identificere sig med det:

- Vores ungdomsalder starter ved 13-14 år, og den slutter for nogen i slutningen i 39. Man kan godt forestille sig, at han får likes fra nogle, som er yngre. Og man kan stille spørgsmålet om, hvorfor han får så mange visninger? Det er fordi, at for mange er det en vigtig måde at vise identitet på. Det er en måde at vise uafhængig af de voksne og etablerede. Men det er lidt trist, at alkohol fylder så meget, fordi det er på bekostning af andre værdier, siger han.

At Sidney Lee får voksen-skældud tager han dog temmelig roligt. Og modsat hvad eksperterne måske havde håbet, garanterer han, at han ikke benytter det gamle trick med at hælde æblemost i whiskeyflasken; det er alkohol, han fylder i sig.

Der opstod atter hed kærlighed mellem Simone Hvenegaard og Philip May, kendt fra sidste års 'Paradise Hotel'. Foto Mogen Plus Snav, branderter, bryster: Så vildt gik det for sig ved Reality Awards

Masser af ros
- Det er et stunt, jeg har lavet siden skolefesterne i 1992, hvor jeg var 13. Hvis du spørger, om det er fake, så er det ikke. Jeg kan love dig for, at det er alkohol.

- Hvordan har man det, når man har kørt to flasker whiskey ned?

- Jeg fandt hurtigt ud af, at mens de andre dengang knækkede sig, så kunne jeg drikke en halv flaske Jack Daniels, og så har det bare kørt i 25 år. Jeg har fået mere erfaring, og jeg går tit i byen.

- Så du besvimer ikke?

- Nej, jeg har en ret høj tolerance for alkohol. Altså jeg er fuld, men så flader jeg lidt ud sammen med min kæreste (der er med på videoen red.). Vi hører musik et par timer, og så går vi i byen, hvor jeg godt kan drikke endnu mere.

- Der er flere eksperter, som synes, at det er et lidt mærkeligt signal at sende. Hvad er det for et signal, som du vil sende?

- Jeg vil ikke sende et signal. Jeg siger i videoerne, at man ikke skal prøve det derhjemme. I flere af kommentarerne er der også nogen, som skriver, hvad hvis 'kids' gør det? Det er hele tiden det der med, at hvad nu, hvis de unge gør det. Det skriver de ældre. De bruger ordet 'de unge'. Men jeg synes ikke, at man skal behandle de unge mennesker som hjernedøde individer. De ved godt, at de ikke skal efterligne det.

- For det første kan de ikke få fem procent ned af det, som jeg kan. Og for det andet, er de ikke dumme nok til at gøre det.

Det er bikinibilleder som dette, der sammen med rollen som Casper og Franks hotte sekretær i tv-serien 'Klovn' har været med til at sætte skuespillerinden Claire Ross-Brown i bås. Foto: Thomas Fryd Kendte Husker du baben fra 'Klovn'? Det laver hun i dag

 Se Sidney Lee 'slamme' 1,5 liter Captain Morgan på 26 sekunder her

Gør det for sig selv
- Det er kun dig, der er den ufornuftige?

- Ja, jeg har som sagt en meget høj tolerance. Det er noget, jeg vælger at gøre. Det er ikke noget, jeg opfordrer nogen til.

- Hvad er det, du får ud af det?

- 30. november lagde jeg en video op, og så fik den over en halv millioner visninger. Jeg 'slammede' en flaske Morgan. Og jeg var sådan 'holy shit', fordi jeg vidste ikke, om den ville få 500 eller 5000, og så fik den en halv million. Men så kom jeg til at tage den ned ved en fejl - det irriterer mig. Men så lavede jeg en mere, og så synes jeg, at det er sjovt at se folks kommentarer og lave video. Det er det, jeg får ud af det.

- Så det er responsen?

- Jeg gør det først og fremmest for mig selv. Men jeg synes også, at det er sjovt at læse kommentarerne fra de unge 'fuck, hvor er du sindssyg'. Og når jeg går på gaden kommer folk hen i alle aldre - selv folk på 50 - hvor de siger, hvor er det sjovt at se. Og der kommer 'kids', der siger, hvor er det vildt.

- Hvor tit drikker du to flasker whiskey på to minutter?

- Det er ikke så tit, at jeg gør det. Og hvis jeg drikker, så er det nok mere end andre. Nu har jeg smidt fem videoer op på nettet, og nu er jeg ved at lave en sjette, som min kæreste og jeg går og planlægger. Men det er ikke noget, som jeg gør uden for 'cam', fordi det tager hårdt på en. Og jeg kan også godt mærke det dagen efter.

Amalie Szigethy har fået flere negative reaktioner, efter hun har delt letpåklædte billeder. Foto: Privatfoto/Ulla Glud Kendte Har smidt 50 kilo: Dansk realitystjerne står knivskarpt

Kuren mod tømmermænd
- Det må give nogle kodyle tømmermænd. Hvad er din kur?

- Jeg får ikke overdrevet mange tømmermænd. Jeg kan godt få hovedpine og være træt. Men dagen efter plejer jeg at æde et eller andet pizza med salt og ost. Og så drikker jeg to liter Coca-Cola.

- Du kurerer ikke med nok en flaske whiskey?

- Nej, nej. Men så går jeg i bad, og så får jeg lidt vand ovenpå hovedet, og så tager jeg to Ipren, og så kører det.

- Vil du lave flere videoer, eller er det tidsbegrænset?

- Sammenlagt er der mere end en million, der har set videoerne. I går lagde jeg et billede op med, at jeg ville 'slamme' shakere. Fordi jeg for ti år siden startede med de cult-shakere 'son of a beach'. Vi er ved at lave research til det, hvordan man bedst kan 'slamme'. Og nu vil jeg 'slamme' 24 cult-shakere.

Vil ikke se dum ud
- Hvordan researcher du det?

- Det er mest, om jeg kan gøre det. Det vil være lidt dumt, hvis jeg brækker mig på 'cam',

- Det ville ellers være godt tv?

- Ja, det er det. Men min rekord er 18 shakere, og nu vil jeg prøve med 24 så hurtigt, som det er muligt. Jeg ved, at man kan 'slamme' dem hurtigt, hvis man bruger en øl-bon.

- Du må være klar til Roskilde Festival?

- Jeg har 'slammet' på ølbon, men det er lang tid siden. Det var i 'nineteeth', og der var folk godt imponeret. Det var Roskilde Festival '97. Det var Stroh-rom, og der kunne jeg drikke en halv flaske. Det var folk meget imponeret over på det tidspunkt.

Kendte 'Årgang 0'-familie i millionærklubben: Så rige er de

- Men eksperterne siger, at druk er en væsentlig grund til, at danskerne dør for tidligt. Og så er der signalværdien i at være smart, fordi man kan drikke en masse. Hvad siger du til det?

- Jeg tror bare, at i forhold til andre lande, er vi mere 'loose'. Det er en kultur blandt unge, at man drikker meget. Det er, hvad det er. Jeg synes heller ikke, at man skal se alt for seriøs på det. Jeg tror godt, at de unge kan styre det.

- Så det er kun de halvgamle, der ikke kan styre det?

- Narj. Der vil selvfølgelig altid være problemer. Men nu har jeg heller ikke lavet vildt meget. Jeg gør det kun for sjovt.

Du fylder 40 næste år. Er det evigt ung med fest og farver?

- Jeg har ikke nogen 'kids' eller ansvar. Jeg synes bare, at det er sjovt at gå i byen, feste og have det. Og lige nu kører det meget godt med de videoer. Det kan være, at det bliver ved et godt stykke tid, men det kan også være, at det stopper, hvis jeg bliver træt af det.

375 kommentarer
Vis kommentarer