Tom Hollander om Bier: Hun er en kunstner

Den britiske skuespiller fra Susanne Biers spion-drama ' The Night Manager' er vild med den danske instruktør

- Hun er en ekstremt intelligent kvinde, siger Tom Hollander om Bier. (Arkivfoto: Lumeimages.com).
- Hun er en ekstremt intelligent kvinde, siger Tom Hollander om Bier. (Arkivfoto: Lumeimages.com).

For trofaste fans af Susanne Biers roste spion-serie 'The Night Manager' er det ikke nogen hemmelighed, at major Corkoran - i skikkelse af den 48-årige britiske skuespiller Tom Hollander - har et alvorligt alkoholproblem.

Og i aftenens afsnit er han også særdeles beruset på en femstjernet restaurant, hvor han sammen med sin chef, den illegale våbenhandler Roper, Ropers kæreste, Jed, samt andre våbenhandlere og spionen Jonathan Pine spiser en udsøgt middag.

Den smukke kvinde Jed bestiller en hummer, men tjeneren gør venligt opmærksom på, at restauranten er løbet tør for hummere.

Det får Corkoran helt op i det røde felt. Og han begynder at ydmyge tjeneren og råbe og skrige ad ham.

Da tjeneren lidt senere serverer en hummer for nabobordet, der i forvejen havde bestilt denne delikatesse, går Corkoran fuldstændigt amok og pander tjeneren ned med et knytnæveslag.

Tom Hollander yderst til højre elsker at blive instrueret af Susanne Bier. (Foto: Mitch Jenkins/The Ink Factory).
Tom Hollander yderst til højre elsker at blive instrueret af Susanne Bier. (Foto: Mitch Jenkins/The Ink Factory).
 

Kort efter antyder han også over for Roper, at Jed har et forhold til Jonathan Pine. Men ingen tror på Corkoran, fordi han er lallende fuld.

Til Ekstra Bladet fortæller Tom Hollander, at han elskede at indspille netop den scene:

- Det er efter min mening min karakter Corkorans allerbedste scene i hele tv-serien. Det var en meget fysisk scene med fuldskab, slagsmål og råben og skrigen, og det hele blev filmet over flere minutter i et såkaldt ' one take' - uden at der blev klippet.

Susanne Bier er i den syvende himmel over de flotte anmeldelser til hendes nye tv-serie 'The Night Manager'. Filmnyheder Bier fra New York: Jeg er glad for rosen

- Hvordan var det at blive instrueret af Susanne Bier?

- Det var utroligt spændende. Jeg følte med det samme, at jeg var en del af et seriøst projekt, der kunne udvikle sig til noget rigtig stort. Hun er en kunstner. Hun laver ikke en tv-serie bare for at få råd til huslejen. Bier går ikke på kompromis med sine idéer. Hun har en vision for tv-serien, som hun kæmper for, og jeg synes, hun har gjort det helt fantastisk.

Den Oscar-vindende danske filminstruktør Susanne Bier poserer her på den røde løber i Hollywood iklædt aftenens mest nedringede kjole. (Foto: All Over Press) Underholdning Bier: Jeg elsker at være kvinde

- Har det hjulpet tv-serien, at Susanne Bier er en outsider fra Danmark, der ikke er opflasket med den britiske spion-verden?

- Jeg synes i hvert fald, at hun har sat en outsiders øjne på den helt særlige, traditionelle, engelske, stereotype spionfortælling. Og jeg synes selv, at det var meget smart af producerne at hyre en ikke-britisk instruktør til at repræsentere denne specielle britiske verden, siger Tom Hollander og tilføjer:

- Under optagelserne tænkte jeg på, om Susanne Bier ville have en forståelse for de små finesser i det britiske klasse-system. Men hun er en ekstremt intelligent kvinde, der på visse måder ignorerede alle disse stereotype finesser. Måske er det netop derfor, tv-serien er blevet så forfriskende ny i sin stil og sin udførelse.

TV Susanne Bier kæmpede for at få sin spionserie

- Hvordan vil du beskrive din karakter Corkorans betydning for historien?

- Han er Ropers højre hånd og hans sikkerhedschef. Han føler sin position truet af spionen Jonathan Pine, så derfor forsøger han konstant at finde ud af, om han kan afsløre noget graverende fra Pines fortid, der kan få ham ud i kulden. Jeg tror, at Corkoran er instinktivt mistænkelig over for Pine. Og samtidigt er han jaloux over, at hans chef Roper fatter sympati for Pine.

TV Bier ankom med Hollywoods dybeste udskæring

Tv-serien ' The Night Manager' er baseret på den britiske forfatter John Le Carrés berømte roman af samme navn fra 1993, der sætter fokus på våbenhandel i Sydamerika og Caribien. Men i Susanne Biers tv-serie er historien skrevet op til moderne tid og foregår i Mellemøsten og Europa.

For Tom Hollander er det en genial modernisering, hvor våbenhandel i den grad stadig er aktuel i en tid med spændingerne mellem Rusland og Vesten, krigen i Syrien samt de store flygtningestrømme mod Europa.

- Det er ikke en ny kold krig, vi er på vej imod. Vi er i midten af en varm krig. Verden er mere skræmmende og farlig og blodig, end den nogen sinde har været i min levetid. Og det hele kommer nærmere og nærmere til det vestlige Europa, siger Tom Hollander.