Topmodellen Sille Lundquist er død: Blev kun 47 år

- Jeg ved godt, at det er tidligt, at min mor rejste til Nangijala eller himlen, skriver hendes datter på Facebook

Sille Lundquist er død 47 år gammel. Foto: Klaus Gottfredsen
Sille Lundquist er død 47 år gammel. Foto: Klaus Gottfredsen

Topmodel døde som 47-årig - her er Super-Silles succeshistorie

Den danske topmodel Sille Lundquist er død 47 år gammel. Det skriver hendes datter på Facebook.

I et følelsesladet opslag på det sociale medie fortæller datteren Anouska, at moren søndag er afgået ved døden.

- 21.1.18 rejste min smukke mor til Nangijala, eller himlen kan man også sige. Men jeg ville fortælle, at jeg ikke vil have, at vi skal huske hende, som hvordan og hvorfor hun rejste dertil, men hvor dejligt og fantastisk et menneske, hun var, skriver hun i opslaget.

Sille Lundquist med sin tante Bente Lundquist og faster Lisbet Lundquist. Foto: Jørgen Sperling
Sille Lundquist med sin tante Bente Lundquist og faster Lisbet Lundquist. Foto: Jørgen Sperling
 

Datteren skriver i opslaget, at hendes mor er død i en alt for tidlig alder, men at hun er meget glad for al den tid, de to alligevel har haft sammen.

- Jeg ved godt, at det er tidligt, at min mor rejste til Nangijala eller himlen, men jeg kan ikke beskrive, hvor taknemmelig jeg er, for alt jeg har fået af min mor, for ingen anden kan have fået så meget af sin mor, som jeg har fået af min, skriver hun i det følsomme opslag.

Ekstra Bladet har mandag eftermiddag været i kontakt med Rasmus Lundquist, der er Sille Lundquists bror. Han bekræfter, at søsteren er gået bort i en alder af 47 år.

Han fortæller, at familien har brug for at være tæt på hinanden og få fred og ro til at bearbejde sorgen i den svære tid, og at de derfor ikke har yderligere kommentarer til pressen på nuværende tidspunkt.

Han ønsker derfor heller ikke at uddybe den præcise dødsårsag.

Sille Lundquist har tidligere på sociale medier givet udtryk for, at hun har kæmpet med en kræftsygdom. I december 2017 delte hun et billede på Instagram, hvor hun ligger i en hospitalsseng. I den ledsagende tekst skrev hun, at hun håber, kræftbehandlingen vil være i stand til ’at gøre arbejdet’.

Sille Lundquist er tidligere topmodel. Foto: Mads Winther
Sille Lundquist er tidligere topmodel. Foto: Mads Winther
 

Lang karriere
Sille Lundquist begyndte sin modelkarriere i modebyen Milano i 1988, og hun var aktiv i elleve år, inden hun lagde karrieren på hylden. I sin tid som model lavede hun blandt andet flere forsider for store modemagasiner som Elle, og hun var blandt meget andet model for Triumph, Nivea og Femilet.

Sille Lundquists karriere førte hende både til Paris, Milano og New York, hvor hun boede skiftevis i løbet af hendes år som model.

Under sin modelkarriere nåede Sille Lundquist også at medvirke i James Bond-filmen 'Tommorow Never Dies', hvor hun gav den gas som dansende model i en af åbningsscenerne.

Startede eget firma
Sille Lundquist havde udover sin modelkarriere en bachelor i filosofi fra Københavns Universitet, og efter hun stoppede som model, begyndte hun at interessere sig for mindfulness, og hun uddannede sig derfor som coach.

I 2016 startede hun firmaet Being Human, der ifølge firmaets hjemmeside har til hensigt at hjælpe travle mennesker med at genskabe kontakten til sig selv.

I et interview med magasinet Psykologi har Sille Lundquist tidligere fortalt, hvorfor hun stoppede sin karriere som model og begyndte på sin bachelor i filosofi.

- Jeg var ved at blive sindssyg over det der pissehamrende overfladiske liv, så jeg var begyndt at tage kurser i filosofi og skulptur på NYU. Jeg har altid elsket at læse franske eksistentialister og drikke rødvin og tale om meningen med livet hele natten, og det havde jeg brug for mere af. Så jeg tog hjem, og begyndte at læse filosofi på Københavns Universitet. Og fortsatte samtidig arbejdet som model.

Sille Lundquist efterlader sig de to døtre Luna og Anouska og manden Nikolaj Kornum.

Sille Lundquist er død. Hun blev kun 47 år gammel. Foto: Lars Henrik Laursen
Sille Lundquist er død. Hun blev kun 47 år gammel. Foto: Lars Henrik Laursen