Annonce:
Annonce:

Trækker sig: Komikere forlader Comedy Zoo-bestyrelse

Thomas Hartmann og Dan Andersen er ikke længere en del af bestyrelsen i Comedy Zoo: - Det var nok bedre, at der blev færre hoveder

Dan Andersen er sammen med Thomas Hartmann trådt ud af bestyrelsen i den legendariske 'Comedy Zoo'. Foto: Jonas Olufson
Dan Andersen er sammen med Thomas Hartmann trådt ud af bestyrelsen i den legendariske 'Comedy Zoo'. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Danske kendte

Siden 1993 har københavnere kunnet se standup på Comedy Zoo. I 2018 overtog en række komikere i form af Thomas Hartmann, Dan Andersen, Torben Chris, Anders Fjelsted,og Michael Schøt imidlertid stedet fra bookingbureauet FBI.

Men nu har Thomas Hartmann og Dan Andersen sagt farvel til foretaget. Det fremgår af det offentlige virksomhedsregister, hvor man kan se, at de to komikere trådte ud af bestyrelsen her i marts.

Komiker Dan Andersen fortæller til Ekstra Bladet, at det er foregået på ganske udramatisk vis, fordi han ikke interesserer sig for driftsarbejde.

Annonce:

- Vi blev en del af det for at redde det, så det blev ved med at bestå, og at det blev uafhængigt, så de ikke blev opkøbt af en restaurant-koncern. Og jeg havde ikke rigtig nogen interesse i forretningsdelen. Det krævede meget kedeligt forretningsarbjede, og jeg vil jo bare gerne optræde, og så ramte virkeligheden, da der kom regninger, og det interesserede mig ikke så meget.

- Så flyttede jeg ud af byen og blev forlovet og fik et barn, og så var det ikke den rigtige investering at ligge følelser og tid i. Vi var til sidst syv mennesker omkring det, og dem, der investerer mest tid, er nok også bedst til at køre det. Så det var nok bedre, at der blev færre hoveder til at tage beslutningerne.

Vil ikke være klubejer
Samme melding kommer fra komikeren Thomas Hartmann, der i en mail forklarer, at han for fem år siden ville sikre sig, at Comedy Zoo forblev uafhængigt.

'Min årsag er cirka den samme som Dans. Da jeg i sin tid indgik i overtagelsen af stedet, var det fordi Comedy Zoo havde betydet meget for mig - og for dansk comedy som helhed. Jeg ville gerne sikre mig, at det blev videreført i samme ånd som indtil da', skriver han og fortsætter:

Annonce:

'Ét af stedets store styrker var, og er, at det ikke er knyttet til et bestemt booking- eller managementbureau. Nuvel, det var det, da FBI ejede det, men det blev drevet uafhængigt deraf, og var åbent, selv for folk, der var på kontrakt hos konkurrerende bureauer. Sådan så jeg gerne, at det fortsatte.'

Ligesom Dan Andersen er Thomas Hartmann også flyttet ud af storbyens hektik, og det har også haft betydning for, at han nu har valgt at sige farvel til sin plads i bestyrelsen.

'Jeg havde imidlertid, fuldstændigt som Dan, ingen ambitioner om at være (læs: fungere som) klubejer, og ønskede ingenlunde at tage del i den daglige drift. Da jeg så, i 2021, flyttede til Jylland, og muligheden samtidig bød sig for at lade en ligesindet overtage min andel, var det en ret nem beslutning'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: