Trækker stikket: - Det er slut

Kokken Thomas Castberg er fortid på Restaurant Bøf og har i stedet kastet sig over et nyt projekt

Thomas Castberg er fortid på Restaurant Bøf. Foto: Linda Johansen
Thomas Castberg er fortid på Restaurant Bøf. Foto: Linda Johansen

For et års tid siden annoncerede en glad Thomas Castberg, at han havde kastet sig ud i et nyt restaurations-eventyr, og at han snart kunne kalde sig partner i den nye bøfrestaurant Restaurant Bøf, som ejes af den jyske bøfkonge Lars Damgaard, og som har adresse i indre København.

Han og Søren Fauli gik sammen med Damgaard i gang med at genetablere den københavnske variant af A Hereford Beefstouw. Det gik da også godt til at starte med, og fra en lang række madanmeldere høstede projektet hurtigt rosende ord og mange stjerner.

Men eventyret er nu sluttet, nærmest inden det begyndte, og Castberg, der af mange er kendt som dommer i 'Masterchef', har trukket sig fra samarbejdet.

Det fortæller han til Ekstra Bladet.

- Jeg er ikke længere en del af det. Jeg hoppede ud 1. januar. Ejeren og jeg var ikke helt enige om, hvordan vi skulle drive stedet, og derfor valgte jeg at hoppe ud af samarbejdet, siger han.

Vil sælge med svimlende milliongevinst

Ifølge Castberg var det især uenigheder omkring hans partnerskab og andel i virksomheden, der skabte uoverenstemmelser.

- Jeg gik med i det, da jeg kunne lide det, og vi aftalte, at jeg skulle have et partnerskab. Da det efter 14 måneder ikke var kommet nærmere, og man fra ejerens side ikke var villig til at betale mig under corona, men stadig bruge mig - valgte jeg at forlade samarbejdet, så det er slut, siger Castberg til Ekstra Bladet.

- Jeg synes ikke, de satte nok pris på mig. Så simpelt er det.

Han understreger dog, at de alligevel endte samarbejdet på god fod.

- Vi endte det i god ro og orden, så på den måde er det ikke en konflikt.

Thomas Castberg er lige nu aktuel i en ny sæson af 'Masterchef', som i øjeblikket kan ses på TV3 og Viaplay. Foto: Linda Johansen
Thomas Castberg er lige nu aktuel i en ny sæson af 'Masterchef', som i øjeblikket kan ses på TV3 og Viaplay. Foto: Linda Johansen

Ganske udramatisk
Lars Damgaard fortæller til Ekstra Bladet, at der rigtig nok var udfordringer i forhold til samarbejdet med Castbergs partnerskab i virksomheden. Ifølge ham skyldes det corona.

- Det er ganske udramatisk. Der er ikke andet at sige, end at der er gået corona i det, og alt det, vi skulle have have nået, er gået i stå, siger han og fortsætter:

- Det er rigtigt, at der skulle komme et partnerskab, og Thomas og jeg havde en ambition om, at vi skulle fortsætte i et driftsfællesskab, men ulykkeligvis kom corona, og det har gjort, at vi aldrig kom til bund i det, og at det er gået helt i vasken. For vi nåede jo nærmest kun lige at åbne restauranten, før den blev lukket ned igen. Så det har været ulykkelige omstændigheder, der har gjort, at vi ikke har kunnet gennemføre det som planlagt.

Det ser du ikke på tv: - De er slet ikke så hårde

Udmeldingen om, at der fra ejerens side var manglende villighed til at betale Castberg, kan Damgaard ikke nikke genkendende til.

- Det kender jeg ikke til. Der har ikke været nogen vanskeligheder efter min mening. Vi har haft et godt samarbejde, som jeg har været glad for, og vi har været enige om konceptet hele vejen igennem, siger Damgaard.

Nyt projekt

Ifølge Castberg er det forliste samarbejde dog ikke så skidt, at det ikke er godt for noget. Tv-kokken er nemlig allerede i gang med et nyt projekt.

- Jeg kan ikke sige alt for meget lige nu, men jeg har fuld gang i et nyt projekt, siger han og fortsætter:

- Jeg kommer til at bruge hele 2021 på at forme det, for vi ser ingen mening i at åbne i år, hvor vi alligevel ikke ved, hvor meget vi kan have åbnet i løbet af året, og så håber vi, at der kommer et kæmpe boom her efter corona med folk, der vil ud at spise.

Til trods for at Castberg røg ud af samarbejdet med Restaurant Bøf midt i pandemien, hvor restaurationsbranchen har det svært, er han meget fortrøstningsfuld.

- Jeg har jo den fordel i, at jeg laver tv, så jeg er ikke udsat på samme måde, for jeg har noget at falde tilbage på, og det er jo en kæmpe luksus.

Stjernekokken Thomas Castberg er også vært på 'Med kniven for struben'. Herunder kan du blive klogere på, hvordan det er gået tidligere deltagere i programmet (+).